Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Akiket rendszeresen kiskorúnak...

Akiket rendszeresen kiskorúnak néznek: hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

26 éves lány vagyok, csuda fiatal pofival és alacsony termettel "megáldva". Rendszeresen minimum 10 évvel fiatalabbnak néznek, és oké, hogy ez később majd nagyon jól fog jönni még nekem, meg ne legyen ennél nagyobb problémám, de engem már akkor is nagyon idegesít, mert időnként elég megalázó.

Csak a közelmúlt eseményei:

-boltban, postán köszönök normálisan: Jó napot kívánok!, erre viszontválasz: Szervusz!

-boltban, postán más esetben magázódunk egy darabig, majd nem bírja tovább a -sok esetben- középkorú hölgy, és elkezd tegezni: Mit adhatok még neked? Jaj, tegezlek, ugye, nem baj? Olyan fiatalka vagy!

Na most akkor én mit mondjak erre? A sokadik ilyen eset után leforrázottan mondom, hogy nem baj, és igyekszem elhúzni a csíkot.

-a bankban, ahova rendszeresen járok, egy félig ismerős ügyintéző nő a fejébe vette, hogy márpedig ő tegezni fog. Nem gyerekkorom óta ismer, hogy ilyet tegyen, látásból ismerjük egymást egy társaságból, látta már a személyimet is ötezerszer, nagyobb gyerekei vannak, mégis folyamatosan tegez, én meg azért is magázom. Már nem fogja észrevenni magát, ebben nem reménykedem, de lássa, hogy nekem ez nem kenyerem. Én még a régi illemet tanultam, miszerint egy bizonyos kor fölött idegenek nem tegeződnek. Szerintem én pedig már bőven kinőttem azt a kort, amikor idegenek még úton-útfélen letegezhettek.

-a legdurvább eset szintén a bankban volt, egy másik ügyintézőnél, adóval kapcsolatos papírjaimat mutattam neki az ügyintézéshez, erre átváltott tegezésre (addig nem szólított sehogy sem, a köszönésemet is bajusz alá morgással fogadta), és megkérdezte, hogy "Ugye, nem saját ügyben jársz el? Mert akkor be kell hívnod a papírok tulajdonosát." Igazából köpni-nyelni nem tudtam hirtelen. Majd pedig megmondtam, hogy ÉN VAGYOK A PAPÍROK TULAJDONOSA, AZ ÉN NEVEM ÉS AZ ÉN ADATAIM VANNAK A PAPÍRON, BÁRMILYEN FURCSA IS. Na erre úgy meglepődött ő is, hogy rögtön elhitte, nem kérte el a személyimet, majd igyekeztünk nagyon gyorsan befejezni az ügyet.

Nekem ebből már tényleg nagyon elegem van. Nem tudom, hogy mit tehetnék még, mert arcra elvileg normális arcom van, nem maradtam el a fejlődésben, szellemileg is teljesen ép vagyok, csak annyi, hogy én nem sminkelek, mint a tinédzserek és a nők többsége + genetikailag kissé fiatalabbnak is nézek ki. Na ez a kettő így összesen úgy hat az agyonvakolt tinik mellett, hogy őket nézik az én korosztályomnak, engem pedig az ő korosztályuknak.

Már direkt levágattam a derékig érő hajamat is hátközépig érőre, mert minden agyonszolizott cicának derékig ér a póthaja, mégsem segített semmit. Sminkelni emiatt nem nagyon szeretnék, mert extra érzékeny fehér bőröm van, nem lenne jó tönkretenni.

Normális, divatos ruhákban járok, de tény és való, hogy alacsony vagyok. Ha kicsit magasabb sarkú cipőt veszek fel, már úgy néznek rám, mint a kislányra, aki felvette anyukája cipőjét.

A szüleim kimondottan haragszanak érte, amikor mondom, hogy ez engem idegesít. Szerintük "nincs más bajom", meg "hülyeség emiatt haragudnom bárkire is", meg "örüljek neki". Minek? Hogy folyamatosan megaláznak ezzel? Így már nekik sem mondok semmit. A kifejezett ciki akkor van, amikor velük megyek valahova, mert a szüleim mellett triplán kislánynak kezel minden ügyintéző, boltos, postás, anyámkínja. Pl. anyu megkért, hogy intézzek el neki valamit, amíg ő átszalad máshová. Erre a nőci: inkább várjuk meg anyukádat. A pulykaméreg itt is elöntött: mondtam, nagylány vagyok már.

Mit lehetne tennem ilyen extrém durva esetben? Tényleg kezdjek el sminkelni?

Egyszer elmondtam a szüleimnek, hogy rajtam talán már csak az fog segíteni, ha férjhez megyek, és a nevemben lesz az Xné. Na erre az lett, hogy akkor meg Xnét fogják rajtam keresni, hogy hol van, küldjem be. A legrosszabb, hogy igazuk van.

Slusszpoén: barátom van, akivel szeretjük egymást, dolgozom, sokat tanultam azért, hogy legyek valaki.

Mit tudnék tenni? Csak a smink? Mert akkor valamit igazítok az arcomon sminkkel, ha az segítene, de sajnos tudom, hogy hamar ki fogja kezdeni a bőrömet.

2011. szept. 16. 12:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%

13:50-es vagyok.

Nem tudom, tőlem kérdezted-e, hogy miket reagáltam, de azért válaszolok. :)

Engem ez max. konkrét esetekben tud kicsit bosszantani (pl. Londonban, mert siettünk volna épp), de egyébként én csak nevetek rajta, nem zavar úgy összességében. :)

A bankos kifejezetten aranyos volt. :D

2011. szept. 16. 13:56
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tőled kérdeztem. Nekem csak azért furcsa ez, mert nálam elsődleges a tisztelet, mindenkitől elvárom, persze meg is adom feltétel nélkül, és a sorolt példáid nagyon ellenkeznek a nézetemmel. Én biztosan nem hagytam volna annyiban, ha így megsértenek.
2011. szept. 16. 13:59
 23/35 anonim ***** válasza:
81%

Hát én azért ezeket nem vettem sértőnek. :)

De nehéz elmagyarázni, hogy miért, ez konkrét helyzettől függ.

Londonban tényleg bosszantott a dolog, de nem sértődtem meg. Ha valaki normálisan beszél, és megadja a tiszteletet (mivel attól még, hogy fiatalabbnak néz, nem feltétlenül tiszteletlen. Legalábbis én gyerekekkel sem vagyok az soha), akkor nincs okom megsértődni.

2011. szept. 16. 14:01
 24/35 anonim ***** válasza:
83%

13:50-es, én is azért kezdtem használni a doktori címemet bemutatkozáskor, hogy nyilvánvalóvá tegyem legalábbis a minimális életkoromat. (Különben nem tenném, mert nem tartom relevánsnak). De így is vannak, akik viccnek gondolják.

A 12:53-as vagyok.

2011. szept. 16. 14:20
 25/35 anonim ***** válasza:
77%

13:50-es vagyok.

Én csak akkor használom, mikor muszáj (bíróságon, tárgyalásnál, stb.)

Nem szeretem... :s Engem zavar.

2011. szept. 16. 14:37
 26/35 anonim ***** válasza:
67%

Az ügyintéző, ha tegez: Ha kitartasz a következetes, kimért magázásnál, néha esetleg lesújtóan ránézel, egy idő után észre fogja venni magát.

Van egy forma, amire nagyon nehéz visszategezni:

Próbáld meg, hogy nagyon kimérten, kicsit akár lekezelően beszélsz, mosolyogva. Magázod, de a keresztnevén szólítod:

"Jó napot, Piroska, még mindig itt dolgozik? Örülök, hogy látom." Kimérten. Közben bólints. Hidd el, nem fog visszategezni, ha ehhez tartod magad.

2011. szept. 16. 15:07
 27/35 anonim ***** válasza:
83%

19 éves vagyok, 173 centi és 61 kiló. Legalább 3-4 évvel le voltam maradva mindig is, 10 évesen voltam kb. 21 kiló...

Én már eljutottam oda, hogy leszarom. Sokszor kifejezetten előny, mondjuk ha kedvezménnyel akarok oda bejutni, ahol 16 évig van kedvezmény. Azonkívül, mivel vékony vagyok, úgy gondolom, hogy 10-20 év múlva mindenki majd sörhasat növeszt meg öregnek fog kinézni, és akkor én járok jobban. A nagybátyám is ilyen, mint én, fiatalabbnak néz ki sokkal, és teljesen normális alakja van. Pedig ő mesélte, hogy 20 évesen hatvan kiló volt. Hát ez van, de inkább ez, minthogy már most 120 kiló legyek meg magas legyen a vérnyomásom, mint néhány haveromnak. Cserébe tudok ugrálni, meg futni, mint a nyúl, többet tudok húzódzkodni, kötelet mászni, mint más. Fürgébb és hajlékonyabb vagyok.

2011. szept. 16. 15:20
 28/35 anonim ***** válasza:
20%
Mutasd meg nekik a személyidet, és kész.
2011. szept. 16. 15:40
 29/35 anonim ***** válasza:
86%

Én 25 vagyok, de tőlem is rendszeresen személyit kérnek, ha bort veszek.

Nekem olyan történeteim vannak, hogy egy tizenhat éves fiúcska próbált flörtölni velem, mert azt hitte, egy idősek vagyunk.

Ma egy negyvenes asszonyság akart rámsózni valami nadrágot, olyan hangsúllyal, mintha az unokája lettem volna.

Egyik volt lakótársam egy évvel fiatalabb volt nálam, de ezt ő nem tudta, és azt hitte, én vagyok a kis frissen érettségizett.

Élelmiszerbolt. Én: Jó napot, jó estét, amit a napszak megkíván. Eladó: Szia, mit adhatok?

Engem mondjuk nem zavar.

Van egy ismerősöm, akitől még 28 éves korában elkérték a személyi igazolványát, ha cigarettát vett, pedig az ő arca egyáltalán nem egy kamaszé. Viszont alacsony és sovány.

2011. szept. 16. 16:31
 30/35 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem testalkattól függ.. 16 éves vagyok, 165 centi, és 42 kiló, a Tescoban vásárolok alkoholt általában, soha nem kértek személyit.
2011. szept. 16. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!