Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 10-20 milliós autókkal közleke...

10-20 milliós autókkal közlekedő fiataloknak miből telik rá? Nap mint nap rengeteget látok belőlük, de mégis miből? Gondolom java részük nem a diplomájából él.

Figyelt kérdés
Én se keresek rosszul, de éppen hogy eltudom tartani a családom, és fizetem a használt Opelem törlesztőjét..de ők?
2011. szept. 9. 10:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Talán nyertek a lottón...:)
2011. szept. 9. 11:16
 12/21 anonim ***** válasza:
41%
Talán jó helyen dolgoznak. Sok olyan szakma van, ahol meg tudod szedni magad, akár már fiatalon. Amikor egy honlapért (2-3 napos munka) bárki elkér feketén is 100 ezret, akkor nem túl bonyolult hamar milliókra szert tenni, akár tiniként.
2011. szept. 9. 11:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Valamire csak fel kellett venni azt a töméntelen frankhitelt...
2011. szept. 9. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénz, ha nincs a kocsi a fontos, ha lyukas a nadrág akkor is. Vállalkozó vagyok, sokan járnak hozzám, egytől egyig sokkal jobb kocsikkal, mint ami nekem van, de mind panaszkodik, hogy erre sem telik, meg arra sem. Gondolom egy része bele gebed a hiteleibe, a másik részét meg tudják támogatni a szülők. Van olyan is aki valóban jól keres. Manapság jobban előtérbe helyezik, hogy legyen jó kocsi, az hogy nincs saját lakás, vagy ház, az nem fontos. Régen ez fordítva volt. Előbb saját otthon megteremtése, majd jöhet a luxus.
2011. szept. 9. 11:35
 15/21 anonim ***** válasza:
39%

11:35

Én tiszteletben tartom, hogy te ebben nőttél fel, hogy a saját ház az első, mindenekfelett, engem is ebben a szellemben neveltek. Jelenleg viszont Svájcban élek, ahol a lakosság 15 százalékának van saját tulajdonú otthona, mindenki más bérli. És tudod mit, ez így teljesen normális, normális, hogy a mi társasházunk garázsában is csak Mercedesek és Audik vannak, sőt, még egy Jaguár is, miközben mindannyian béreljük a lakásunkat. Ez csak a magyaroknak életcél, hogy legyen saját lakás mindenáron, miközben a nyugat-európai társadalom szivesebben bérel egyet, miközben a legnagyobb luxusban élnek, jobbnál jobb autókkal járnak.

2011. szept. 9. 11:56
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
11:56 Magyarországon azért életcél, mert itt sokkal bizonytalanabb a munka. Egyik nap még van állása, másik nap nincs. Ez csak egy példa. Bizonytalanra elég nehéz alapozni egy bérelt lakást, mert azt fizetni kell ha törik ha szakad. Valamint a magyarnak életcélja az is, hogy ha ő még fizeti is a hitelt 20 évig, a gyerekének már nem kell. A szüleimnek van háza, bár én a férjemmel élek, de ne adj Isten bármi történne, van hova mennem. Én ezért tartom fontosabbnak, hogy legyen saját otthon. Az autóba nem tudnék sokáig lakni.
2011. szept. 9. 12:11
 17/21 anonim ***** válasza:

Én is fontosnak tartom, hogy legyen saját otthona az embernek. Nálunk 50-60 ezer körül lehet találni egy normális albit, amiben egy kis család elfér, de Budapestről inkább ne is beszéljünk. Egy jóóó magyar fizetés mellett az albi díj, plusz a rezsi és már egy fillér nincs a mindennapokra. Jobb esetben persze esetleg akad még egy kisebb összeg, mert két dolgozó fél van, de mennyivel jobb azt az 50-60 ezret is zsebre tenni, mint fizetni a feneketlen zsákba. Hát a magyaroknál ezért fontos a saját lakás. Avagy úgy vannak vele, hogy inkább a hitelt fizetik, mert akkor előbb vagy utóbb az övék lesz a lakás és nem csak megy a vakvilágba a pénz.

Dolgozik pár ismerősöm Svácjba, őket nem úgy ismerem, mint akit egy bérleti díj földhöz vágna, még kinti viszonylatban sem.

A kérdésre térve... apuci autója lehet, esetleg hitelre vett, de ahogy elmondták előttem is egy kocsi, ami újon 8 milliót ért, az néhány év múlva használtan max 2-t, így nem olyan érdekes dolog ez.

Pl apuéknak is dolgozik pár 25-6 éves pasas. 18 éves koruk óta dolgoznak, jól keresnek, többnyire vagy fizeti a főnök az albit nekik, vagy a szülők betudtak segíteni és már van saját lakásuk. Nincs feleség, gyerek, a fizetésüket 100%-ban magukra költik és azért nem keresnek olyan rosszul még ha csak gyári melósok is. Egytől egyig tuningolt kocsikkal avagy hatalmas audikkal járnak, mert erre gyűjtöttek... Egy családban már van jobb helye is a pénznek, így akinek nincs "kolbászból a kerítése", az nem véletlenül nem jár ekkora autóval.

2011. szept. 9. 12:41
 18/21 anonim ***** válasza:
sz@rják a pénzt
2011. szept. 9. 13:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb, mikor Svájcból osztod az észt!
2011. szept. 10. 14:00
 20/21 Kérdésfan válasza:
A gazdag "papácskától" örökli a nagyrész. (szerintem)
2012. jan. 4. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!