Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Feljelentett a barátnőm. Mire...

Feljelentett a barátnőm. Mire kell számítanom?

Figyelt kérdés
Kis korunk óta tök jó barátnők voltunk. Az utóbbi időben egyre többet veszekedtünk. Egyik nap egy baráti társaságban ismét összekaptunk, és mindent egymás fejéhez vágtunk sok-sok csúnya szó kíséretében. (nem részletezném) Erre másnap kaptam tőle egy sms-t, hogy feljelentett azért amiket mondtam rá. Kapok majd valami hivatalos papírt valahonnan? Vagy pénzbüntetést?
2011. szept. 7. 09:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Joghallgató férjemet megkérdeztem. Mondta, hogy létezik olyan, hogy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés, amibe beleférhet bármilyen jelző, a hangsúly a nyilvánosságon van.

Viszont a bíróságról rendszeresen elhajtják, legalábbis megpróbálják lebeszélni a vádemelésről a vádlót, ha látják, hogy csak vihar van egy pohár vízben.

Szóval jogalapja van, de a gyakorlatban általában nem történik semmi.

Ha esetleg leírod kicsit részletesebben, hogy miket mondtál neki, többet tudnék segíteni.

2011. szept. 7. 10:17
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez volt a bosszú!

Szerintem nem lesz belőle semmi.

2011. szept. 7. 10:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Ilyen alapon én már a fél ismeretségi körömet feljelenthettem volna, mert néha szóváltás alakult ki.

Szerintem jó nagy baromság egy szóbeli vitát így rendezni.

Életemben egyszer tettem feljelentést, de akkor is ismeretlen tettes ellen, aki volt kedves kipakolni a lakásomat.

Engem meg egy autós jelentett fel, mert véletlenül rányitottam a kocsijára az ajtómat és megkarcolta. (utólag bánta, mert fele-fele arányban írásbeli elmarasztalást kaptunk, mivel nem tudták megállapítani, hogy ki volt a hibás)

Remélem ennyi marad az össz kapcsolatom a rendőrséggel.

2011. szept. 7. 11:01
 14/17 A kérdező kommentje:
Teljesen "általános" szavak hangzottak el. Bunkó, kö..ög, kú..a anyád, stb. Rajtunk kívűl még 6-an voltak jelen, de ők nem vettek részt a veszekedésben.
2011. szept. 7. 11:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha tényleg feljelentett, természetesen kapsz róla "papírt", sőt ki is hallgatnak. De ugyanakkor te is tehetsz majd viszontfeljelentést, hiszen ő ugyanazt csinálta :) Jó kis hecc lesz :) reméljük megbíz egy jó drága ügyvédet is, aki sok pénzért hajlandó a hülyeségét pártolni. merthogy ez magánvádas dolog. a bíró, ha oda kerül majd felvilágosít mit lehet tenni..
2011. szept. 7. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Nyilván nem csak te szidtad hanem ő is, tehát így nincs sok értelme az egésznek. Tagadj le mindent, sőt a legjobb ha azt mondod hogy ott se voltál.
2011. szept. 7. 11:50
 17/17 anonim ***** válasza:
a feljelentés és a per két külön dolog....
2011. szept. 7. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!