Volt már, hogy a természeten jött rád a nagyvécézés?
Aha xD
Az utcán, a villanyoszlop tövébe :D .. kint játszottunk, és annyira jó volt, hogy nem akartam berohanni a házba wc-ni. Levéllel töröltem ki.
16/L
Nem, tudok ember módjára viselkedni és tisztában vagyok a hatályos jogszabályokkal, melyek a közetülettisztaság védelmével kapcsolatosak.
Kormányrendelet szerint:
"7. § (1) Aki
a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, illetőleg közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi,
b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, illetőleg nem a kijelölt lerakóhelyen rak le, vagy helyez el; százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértések miatt a rendőrség, a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, valamint a
természeti és védett természeti területen természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki."
Úgy látszik, hogy az előttem lévő hozzászóló nem ismeri a szabályokat, melyeket megsértett, amikor dolgát elvégezte a villanyoszlop tövében. Közterülettisztaság elleni szabálysértés címén szabhatnak ki akár ötvenezer forintig terjedő pénzbirságot, továbbá az ürülék veszélyes hulladéknak számít, azért is felszámolhatnak további bírságot.
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__egyeb-kerdesek__214914..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!