Éreztétek már azt, hogy más néphez is tartoztok, csak mert beszélitek annak az országnak a nyelvét?
A magyaron kívül 3 idegen nyelven beszélek, és ha nacionalista dalokat hallok, elérzékenyülök és "büszke" vagyok. Utána persze eszembe jut, hogy magyar vagyok, nem pedig más. Egyszerre tartom magam magyarnak, de azokat a népeket is közel érzem magamhoz amelyeknek a nyelvét ismerem és beszélem.
Ez normális dolog? Veletek is volt már hasonló?
nem nagyon
én eddig egy idegennyelvet tudok,magyart Erdélyben
Tudom, hogy le fognak pontozni nullára, de k*-ra nem érdekel.
Szerintem minen népeskedés-nemzetieskedés úgy hülyeség, ahogy van, ha csak egyetlen lépéssel is túlmegy azon a határvonalon, amit kb. úgy lehetne definiálni, hogy a saját kultúra ápolása és fejlesztése. Ez még rendben van. De ezen túl már minden más (pl. többiek lenézése, gyűlölködés, kirekesztés, ellenségeskedés pusztán azért, mert az illető ilyen vagy olyan származású) hülyeség.
Emberek vagyunk mind, a fenébe is, ugyanazon a kib* bolygón élünk, és együtt is szívjuk meg, ha tönkretesszük, vagy ha egyszerűen csak saját magunknak tesszük élhetetlenné az életet a folyamatos ellentétszítással.
Ha az ember valóban értelmes lenne, már rég összefogott volna kollektíve és faji szinten, gáncsolgatás helyett segítve egymást, hogy mindenkinek jó legyen, és akkor mára már a csillagokat is bejárhattuk volna.
De nem, mert nekünk annyira kell a fene nagy nemzetieskedés meg a büszkeség, hogy igen, mi x-ek vagyunk, azok a másikak, azok meg csak hülye kis y-ok, mit akarnak azok...
Idiotizmus felsőfoka, komolyan.
Második: Én nem értelek. Ki nézett itt most le másokat?
Valami olyasmiről beszélsz aminek minimális köze volt a kérdéshez.
Kérdésre: Én még nem éreztem ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!