Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Kezdek nagyon félni!

Mit tegyek? Kezdek nagyon félni!

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy kiskutyát, minden nap ugyan abban az időben viszem el sétálni. Van a környékünkön egy "öreg bácsi" (45 körül lehet), ő is mindig hozza a kutyáját. Eleinte mindig mosolygott rám, mert az enyém folyton megugatta az övét (pórázon voltak mind a ketten, így csak ugatni tudta), aztán odajött hozzám beszélgetni... Azt hittem a kutyával kapcsolatban akar kérdezni. Aztán volt, hogy nem volt nála kutya, és elkezdett velem sétálni, de én nem mertem lerázni... Most meg, kanyarodtam volna haza a reggeli kutyasétáltatásból, és ott állt a házunknál. Rám köszönt, én vissza köszöntem és elkezdtem a házunk felé sietni, erre odaszólt a kutyámnak, hogy "ÜL!" ... Már a kutyámat is próbálja nevelni?? Így utólag bánom, hogy nem szóltam neki oda valamit, de akkor nem tudtam mit, örültem hogy haza értem, és sajnos látta, hogy melyik házba mentem be, tehát már tudja a kutyám nevét, az enyémet (keresztnév), és azt is hogy hol lakunk. Kezdek félni, főleg ha télen kell levinnem a kutyust... Akkor már korán sötétedik, félek hogy el fog kapni. Szóltam anyámnak, azt mondta hogy rázzam le a bácsit, és én voltam a hülye, amiért szóba álltam vele. Már én is bánom, de azt hittem, hogy a kutyáról akart kérdezni. Apukámnak még nem mertem elmondani, meg ő külföldön is lakik... Mit tegyek? Kezdek félni. :(
2011. aug. 21. 09:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mindenképpen forgalmas helyen mond el neki amit akarsz.

Elmondhatod neki: hogy kezd eleged lenni abból, hogy állandóan "kémkedik utánad", hogy szóltál már erről a szüleidnek és ha továbbra is folytatja zaklatásnak fogod venni ami bűncselekménynek számít és a rendőrség helyre teszi majd őt.

2011. aug. 21. 10:10
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves ma 10:09- es válaszoló!

Ugyan így vagyok ezzel én is!! Udvariasságból nem mertem eddig lerázni, mert nem akartam bunkó lenni. Nekem is volt már, hogy levittem a kutyát, mert sietnem kellett a rokonokhoz, és betalált egy 30 év körüli pasi, aki szintén a kutyáról kérdezgetett, aztán szóba jött a nyaralás, stb... Csak egészségügyi sétára indultam a kutyussal, aztán 1,5 órát beszélt nekem a pasi, és nem mertem lerázni... Úgyhogy a rokonlátogatásból nem lett semmi... :(

ma 10:10- es válaszoló! És ha esetleg bepipul és kiabál vagy valami? :S Ilyen téren nagyon félek az emberektől, pedig nagy szám van, de ezektől félek, van pár ismerősöm, akiket megerőszakoltak meg bántották őket, kinyomozták hol laknak és oda jártak kémkedni utánuk, stb. ...

2011. aug. 21. 10:14
 13/16 anonim válasza:
Testvert vagy szulot nem tudnal esetleg megkerni, h par alkalommal menjen veled? Vagy te levinned a kutyust, anyukad pedig mogotted haladna par meterre es amikor a ferfi odamenne hozzad, anyukad is kozbelepne.
2011. aug. 21. 10:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Megfenyegetheted azzal , hogy rendőrt hívsz. Vagy akár rendőrt is kilehet hívni.Kötelességük ilyen esetben is eljárni. Zaklatásnak is minősíthető Hidd el ki fognak jönni és rendre teszik akkor meg magyarázkodhat.
2011. aug. 21. 10:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nincs aki elmenjen sétálni veled és muszáj egyedül megoldanod a problémát,akkor először is a hozzáállásodon változtass.Szerintem a te korodban egy 40-es férfi még nem "bácsi",hanem férfi és kész.Nem olyan öreg még,az apád lehetne,nem a nagyapád.Állj a sarkadra,lassan te is felnőtt leszel.Nem kell feltétlenül bunkónak lenned,csak éreztesd vele,hogy nem veszed szívesen a közeledését.Több módszert is el tudok képzelni,bár én elég nagyhangú vagyok,szóval nekem könnyebben menne a lerázás.

1. Amint odajön és elkezd beszélni,megmondod neki,hogy ne haragudjon,de sietsz,most nem érsz rá.

2. Egyszerűen azt is megmondhatod neki,hogy most szeretnél picit egyedül lenni,és nem vágysz társaságra.

3. Ha nem hat semmi,jöhet pár hazugság,hogy ne haragudjon,de a barátod megtudta,hogy beszélgettetek és ezen eléggé felhúzta magát (mindegy,hogy tényleg van-e barátod,úgyse tudja meg),jobb lenne,ha a jövőben kevesebbet érintkeznétek,hogy ez ne menjen a kapcsolatod rovására.

Ennyi jutott eszembe,de te is kitalálhatsz valamit,vagy akár megmondhatod neki az igazat,talán az a legegyszerűbb.Hogy már vannak barátaid és nem vágysz újakra,de köszönöd a kedves érdeklődést.

Semmiképp ne mondd neki,hogy 'csókolom' és a 'tetszikelést' is felejtsd el.Mind a ketten felnőttek vagytok.És arra se utalj,hogy a közeledése ijesztő számodra stb. mert attól felbátorodhat.Vedd úgy,hogy barátkozni akart,de te nem akartál.

21/L

2011. aug. 21. 10:32
 16/16 A kérdező kommentje:
Tegező viszonyban vagyunk. Rendben, megfogadom a tanácsodat, megmondom hogy nincs szükségem barátokra. Köszönöm utolsó!
2011. aug. 21. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!