Mit tegyek? Kezdek nagyon félni!
Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy kiskutyát, minden nap ugyan abban az időben viszem el sétálni. Van a környékünkön egy "öreg bácsi" (45 körül lehet), ő is mindig hozza a kutyáját. Eleinte mindig mosolygott rám, mert az enyém folyton megugatta az övét (pórázon voltak mind a ketten, így csak ugatni tudta), aztán odajött hozzám beszélgetni... Azt hittem a kutyával kapcsolatban akar kérdezni. Aztán volt, hogy nem volt nála kutya, és elkezdett velem sétálni, de én nem mertem lerázni... Most meg, kanyarodtam volna haza a reggeli kutyasétáltatásból, és ott állt a házunknál. Rám köszönt, én vissza köszöntem és elkezdtem a házunk felé sietni, erre odaszólt a kutyámnak, hogy "ÜL!" ... Már a kutyámat is próbálja nevelni?? Így utólag bánom, hogy nem szóltam neki oda valamit, de akkor nem tudtam mit, örültem hogy haza értem, és sajnos látta, hogy melyik házba mentem be, tehát már tudja a kutyám nevét, az enyémet (keresztnév), és azt is hogy hol lakunk. Kezdek félni, főleg ha télen kell levinnem a kutyust... Akkor már korán sötétedik, félek hogy el fog kapni. Szóltam anyámnak, azt mondta hogy rázzam le a bácsit, és én voltam a hülye, amiért szóba álltam vele. Már én is bánom, de azt hittem, hogy a kutyáról akart kérdezni. Apukámnak még nem mertem elmondani, meg ő külföldön is lakik... Mit tegyek? Kezdek félni. :(2011. aug. 21. 09:45
1/16 anonim válasza:
kérj meg valakit párszor (pl anyukádat), hogy menjen le veled sétálni
2/16 A kérdező kommentje:
Ismeri őt is, nála is bepróbálkozott, csak anyám lerázta...
2011. aug. 21. 09:51
3/16 anonim válasza:
Egyáltalán miről szoktatok beszélgetni? Vagy ő miket mond? És Te hány éves vagy?
4/16 A kérdező kommentje:
Hát eleinte a kutyáról, hogy mindig megmorogta az övét, aztán amikor kutya nélkül sétált, akkor odajött hozzám és a suliról kérdezgetett, meg mondta hogy milyen szép vagyok, biztos sok fiúnak tetszek... 17L vagyok.
2011. aug. 21. 09:56
5/16 anonim válasza:
Szólj a fiú barátaidnak, menjetek "bandába" kutyázni, és tök véletlenül az egyik mesélje el, hogy kikezdett a hugával nemrég egy öregedő pasas, akit jól eligazítottak, hogy merre hány méter...
6/16 anonim válasza:
Hmmm az utóbbi, hogy megdicsért és a fiúkról kérdezősködött az elég okot ad szerintem az aggodalomra.Mi lenne ha barátokkal mennél le kutyát sétáltatni? Vagy télen a ház körül sétáltatnád a kutyát nem vinnéd el olyan messzire.
Esetleg tudathatnád a pasival, hogy nem szeretnél vele többet beszélgetni, főleg nem a magánéletedről.
7/16 anonim válasza:
Vegyél gázsprayt, ha pontosan célzol elég hatásos tud lenni.....
8/16 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nemrég költöztünk ide, nem igazán ismerek itt senkit. A barátaim egy órányira laknak innen, általában én szoktam hozzájuk menni, és a bácsi miatt nem akarom őket "kirángatni", mert ha nincs itt, kijöttek potyára. Arra már én is gondoltam, hogy megmondom neki, amit gondolok, de hogy mondjam? Mit mondjak? Félek hogy esetleg elkap, bár még most kéne helyre tenni, mert még világosban szoktam levinni a kutyát, így annyira nem aggódom, meg a séta során utunkba esik több játszótér, egy általános iskola és egy gyermekorvosi rendelő is, tehát világosban ott biztos nem csinálna semmit, maximum mérgelődne.
2011. aug. 21. 10:06
9/16 A kérdező kommentje:
A gázspray- s ötlet nem rossz, köszönöm!
2011. aug. 21. 10:06
10/16 anonim válasza:
En azt tudom tanacsolni probald meg masfele vinni a kutyust. Tavaly vegre en is kaptam egy kiskutyat. Elotte csaladi hazban eltunk, nem kellett kutyat setaltatni minden nap es en sem tudtam, hogy ez mivel is jar. Marmint semmi gondom nem volt a setaltatassal, sosem esett (esik) nehezemre. Amire nem szamitottam, a gazdikra. Az elejen meg jol esett, hogy kerdezgettek, tanacsokat adtak. Aztan egy ido utan beleszoltak a kutyam nevelesebe. A szemelyes dolgaimrol kerdezgettek, hol laksz stb. Sajnos nagyon sokszor az 1 oras kutyasetaltatasbol 2-3 ora lett, mert egyszeruen nem tudtam lerazni a kivancsiskodo, unatkozo 40-60 ev kozotti reszben ferfiakat. Nem azert mert nem mertem, egyszeruen udvariassagbol. Igy aztan azota olyan helyre hordom a kutyamat, ahol nem zavarnak, ahol uj vagyok es tanulva az esetbol, ha megkornyekeznek uj emberek mar nem bonyolodom hosszabb beszelgetesbe. Illetve egy baratnommel eleg gyakran ketten setaltatjuk az ebeket es igy is konnyu lerazni a felesleges gazdakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!