Miért van az, hogy egyes emberek rengeteget tudnak beszélni és általában nem veszik észre, hogy untatnak és fárasztanak a részletezéseikkel, mert a lényegtelen dolgokat is elmondják? Majd miután kibeszélték magukat, nem hagynak szóhoz jutni? !
Sztem abból ered, h soha nem hallgatják végig őket - ördögi kör - ezért megpróbálnak minél többet elmondani egyszerre, de mivel nem érdekli az embereket a mondanivalójuk, így nem is figyelnek rá, ebből nekik megintcsak az jön le, h többet és többet kell beszélni, h rájuk figyeljenek... és ez így megy tovább és tovább...
ez az egyik lehetőség sztem.
A másik ok pedig az lehet, h az ember menti a menthetőt, és ha magáról, magától beszél, akkor nincsenek kínos csöndek, nincsenek témák, amikhez nem tudnak hozzászólni.
De h miért nem veszik észre magukat? Na erre még nem jöttem rá... Talán mert senki sem tudja őket leállítani. (?)
Van egy barátom, aki szintén ilyen jámbor fajta, be nem áll a szája, csak annyi ideig tudsz beszélni mellette, ameddig levegőt vesz. Én egyszer nagyon durván leoltottam szegényt. A szitu a következő volt. Említettem neki vmit, amire ő rögtön egy tudományos magyarázattal akart előrukkolni (miért is nincs a csillagoknak saját fényük - az előzményt leírni már túl hosszú lenne). Mondom neki: nem érdekel, ne mondd el.
Deeee, ő erősködött, "csak két mondatban, tényleg csak két mondat."
Elkezdte, én meg elkezdtem számolni a kezemen. 1... 2... 3... 4... - 6-nál észrevette, majd leállt. Megdöbbent. Néma csönd. Majd megrökönyödve: "most mi vaaaaan?"
Én meg mondtam: "semmi, csak azt mondtad, két mondat." És mutattam neki a "hat"-ot. :) :P
(23/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!