Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy van ez a zsebpénz-dolog...

Hogy van ez a zsebpénz-dolog nálatok? Mit fedeztek a zsebpénzből?

Figyelt kérdés

Hogyha megyek valahová a barátaimmal, pl. moziba, strandra, stb akkor mindig kapok rá pénzt a szüleimtől. Ez így rendben is van. De én szeretnék kapni zsebpénzt, mert nekem ez annyit jelentene, h mondjuk vehetek magamnak egy pulcsit anélkül, h anyámnak kelljen könyörögnöm, h jöjjön már el velem a boltba, és vegyük meg. (Az esetek 90%-ban lemondhatok a pulcsiról.) Tehát, h nem kell folyton beszámolnom arról, h most szeretnék venni egy alapozót, vehetek? Mert akkor rögtön az lesz, h az úgy nem jó, nem éri meg, nekem minek, stb. Ezt csak anyám csinálja, apám a legtöbb dolgot megengedi. Egyébként, anyám nem dolgozik, nem tudom miért, sosem dolgozott. Így én egy kicsit... furának érzem, h ő nem veszi meg nekem a pulcsit 5ezer Ft-ért, mert sokallja, amikor azt a pénzt apám kereste, és ő megengedné! Na mindegy, tudom, ez nem szép dolog. Ők a szüleim, és mindent megkapok tőlkük, nyelvórát fizetnek nekem, stb. Viszont, kb sosem kapok ruhákat meg cipőket. Csak nagyon ritkán, akkor is ilyen sokkban vagyok a boltban, h beleszerettem ebbe a pulcsiba, viszont tudom, h nem lenne szabad, mert lehet, h anyám nem veszi meg. És nekem nagyon sokat jelentenek a ruhák, csak akkor érzem jól magam, ha tudom, h csinos a ruhám, jól van a hajam, van rajtam ékszer... Láttunk múltkor anyámmal egy tök jó bakancsot, 6990 Ft. Én levettem, nézegettem, anyám mondja, próbáljam fel. Mire észbekap: jajj, dehogyis! Hát ott van az a csizma, most azt kell széthordani! De ha otthon felpróbálom azt a fekete sportcipődet, ha az jó rám, és örökölhetem, akkor vehetünk neked újat.

Így aztán 2 cipőnél több egy évszakra nem jön össze. Pedig nem kérek sokat, nem akarok én full extrás 20ezer ft-os cipőt, nekem a kinai is megfelel, de szeretnék csinos lenni, több cipőt-ruhát. Mert tényleg csak akkor rézem magam jól, ha csinos vagyok, ha úgy érzem nem, akkor tényleg nagyon utálom magam. Tavaly is volt egy csizmám, amit akkor 2 éve vettünk, ilyen nagyon szuper beázás elleni, drága is volt, tudom, de bűn ronda. legalábbis 2 év után úgy gondoltam. Tél végén nagy nehezen kaptam egy újat, ami sajnos hamar szétjött pedig tizen-párezerbe került. Szóval nem volt túl olcsó. Megjavítattuk, és most azt kell széthordanom, hogyha megint szétjön akkor visszaküldhessük javíttattni...Szóval, a zsebpébzből én ilyeneket szeretnék, h egy pár dolgot, egy cipőt, egy felsőt vehessek magamnak. Viszont akkor nem kapnék pénzt mondjuk mozira, meg ilyenekre, ha beülünk mondjuk valahová egy kávéra. Ti mennyi zsebpénzt adtok a gyereketeknek, és mit vártok el, h fedezzen belőle?

2011. aug. 14. 23:18
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Én nem drogokra, alkoholra meg cigire akarom költeni a pénzt, és ezt a szülei is tudják.
2011. aug. 14. 23:47
 22/35 A kérdező kommentje:
Átlag anyagi helyzetben vagyunk, szóval nem vet fel minket a pénz, (sajnos :D) de azért kijönne belőle a zsebpénz...
2011. aug. 14. 23:48
 23/35 anonim válasza:
23:41es vagyok. Szerintem ne görcsölj ezen a zsebpénz dolgon annyit. Gondolj bele, hogy kell e neked még 1 meg még 1 cipő. És ha kajára már kapsz pénzt elrakod és azt mondod elfogyott. Persze nem naponta de hetente ezt szerintem megcsinálhatod. Ha nem költöd el mindig minden ilyen kis hülyeségre akkor össze tudsz gyűjteni elég nagy összegeket. Persze gondolom egy lánynak ez nehezebb mert te csak nem mehetsz napszámba, és előbb veszel meg egy ruhát mint hogy kitarts valami mellett így. De ne aggódj ha elmész dolgozni (az se lehet már messze ha már zsebpénzt kapsz) akkor nem lesz ezzel gondod addig meg legyél találékonyabb.
2011. aug. 14. 23:51
 24/35 anonim ***** válasza:
Minket sem vet fel a pénz (én vagyok akinek utalják a 10 ezret), de azért szerencsére sokmindent megkapok a szüleimtől. És amúgy én úgy gondolom, hogy jó, ha egy gyerek kap zsebpénzt (ez itt most lényegtelen, hogy mennyit és milyen formában vagy gyakorisággal), mert meg tudja tanulni beosztani. Én nagyon spórolós vagyok amúgy, szóval ahogy van egy kis pénzem, rakom el. Ha a pénztárcámban nap végén marad 100-200-as, akkor megy egy dobozba. Ebből is ezrek gyűlnek össze egy hónap alatt. Mióta van "saját" pénzem, azóta megtanultam, hogy nem kell az összeset elkölteni, ami van. Amikor régen anyuék elengedtek vásárolni mondjuk 30-40 ezer forinttal, akkor 0-val jöttem haza. Most amit én megkerestem pénzt, és mondjuk elindulnék 40-el vásárolni, tuti, hogy legalább 15-öt hazahoznék, mert így, hogy én kerestem meg, vagy mondjuk én spóroltam össze a havi 10 ezrekből, így már tudom, hogy van fontosabb is amire költhetem és gyűjthetek, így nem verem el mindig.
2011. aug. 14. 23:55
 25/35 anonim ***** válasza:
Amikor én voltam 16,kollégista voltam, a zsebpénzt,amit kaptam,(nagyon régen volt)800 Ft,ebből 540 koll.díj,hazautazás 60 Ft,a többi maradt.Arányosítani lehet.Megvoltam vele,bár nagyon sok mindenre nem tellett. Amikor a lányom volt 16,és kollégista volt,a családi pótlék összegét kapta meg,amiből szintén fedeznie kellett a kollégiumi díjat és a hazautazást.Ez így nem volt elég,ezért én plusz feladatokat adtam neki,amit,ha teljesített,akkor a megfelelő,előre megállapodott összeget kapta meg.Nyáron,ill.egyéb szabad idejében keresett munkát(nagyon kemény fizikai munkát,mezőgazdasági napszámosmunkát végzett,ill.egy áruházban volt pénztáros)ezekből a keresményekből vett magának olyasmit,amit én nem tartottam szükségesnek.Szerencsére,mivel hamar megtanulta,hogy a pénzért nem is keveset kell dolgozni,jobban meggondolta,hogy mire költi,ill.hogy kell-e a 12.pár cipő,vagy nem.Egyébként a nagy problámádra Máraival tudnék válaszolni: Az öltözködéssel egyáltalán nem kell foglalkozni.Ha pedig azért érzed magad szerencsétlennek,mert nem a vágyott ruhadarabok lógnak a szekrényedben,akkor sajnállak,mert valószínű,hogy mindig lesz olyan,amit majd nem tudsz megvenni magadnak akkor sem,ha lesz majd saját fizetésed.
2011. aug. 14. 23:56
 26/35 anonim ***** válasza:
32%

Látszik mennyire el vagy kényeztetve!

Tuti nincs testvéred.

Nekem 29 évesen van 1 téli bakancsom, 1 sportcipőm és 3 tavaszi-nyári szandálom.

Ruhát sem veszek minden évszakban, akkor is turkálóból, mert úgy olcsóbb.

Elkényeztetett kölyökként fogalmad sincs, milyen megdolgozni minden egyes forintért.

Ne követelőzz, inkább légy hálás a szüleidnek azért, hogy felneveltek és ennyi mindent megadtak már neked.

Én akkor érzem jól magam, ha szeretetben élhetek a családommal és teljesen elfogadom magam, szeretem magam és ez nem a külső függvénye, hanem azé, ami megfizethetetlen.

A belső szépségé.

Ha ez nincs meg, nem segít rajtad sem alapozó, sem divatos ruhák.

2011. aug. 15. 00:34
 27/35 anonim válasza:

Hát suliidőszakban minden hétfőn reggel kikészít anya 2000Ft-ot. Kaját, innivalót itthonról viszek, ezért erre nem kell költenem. Bérletemet a szüleim veszik meg, ez 5000Ft egy hónapra. Ha valamit szeretnék megvenni azt megbeszélem velük, ha éppen úgy állunk, megengedik, ha nem vagyunk éppen olyan helyzetben, vagy várnom kell, vagy spórolnom. Én úgy gondolom, hogy mindent megkapok, amire egy fiatal lánynak szüksége van, pedig nagyon öltözködős vagyok, szeretek sminkelni. Nekem van testvérem, ő is mindent megkap, amire szüksége van, ha kell spórol rá. Szüleim közül nekem is csak édesapám dolgozik, de ez ránk is igaz, apa több mindent megenged, mint anya.

Nyáron én is dolgozok, napszámba járok. Ezt az összeget általában félreteszem, később a ruhatáramat ebből újítom.

Egyébként ha a ruházkodásomon szeretnél változtatni, ajánlom a turkálókat. Minőségi ruhákat vásárolhatsz pár száz forintért.

19/L

2011. aug. 15. 01:54
 28/35 A kérdező kommentje:
Hát, egyáltalán nem vagyok elkényeztetve. Én csak a barátaimhoz, osztálytársaimhoz, szóval a körülöttem lévő emberekhez mérve érzem ezt, h pl. egy barátnőm is vehet magának egy pár felsőt egyedül, de ha én vennék, akkor máris balhé lenne, szerintem... Ha nem kaphatok meg egy gatyát mondjuk, akkor nem kezdek el könyörögni, h na léégyszi, hanem visszateszem a polcra, és oké, belenyugodok...A turikra én is gondoltam, de ahol én voltam, ott nem találtam semmi normálisat. Majd még keresek.
2011. aug. 15. 13:02
 29/35 anonim válasza:
Merre laksz? Hátha tudok neked segíteni turi ügyben. Én sem gondolom, hogy el lennél kényeztetve, épp erről van szó, hogy nem vagy.
2011. aug. 15. 15:37
 30/35 A kérdező kommentje:
Budapesten, szóval elég nagy a választék :D
2011. aug. 15. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!