Hogy van ez a zsebpénz-dolog nálatok? Mit fedeztek a zsebpénzből?
Hogyha megyek valahová a barátaimmal, pl. moziba, strandra, stb akkor mindig kapok rá pénzt a szüleimtől. Ez így rendben is van. De én szeretnék kapni zsebpénzt, mert nekem ez annyit jelentene, h mondjuk vehetek magamnak egy pulcsit anélkül, h anyámnak kelljen könyörögnöm, h jöjjön már el velem a boltba, és vegyük meg. (Az esetek 90%-ban lemondhatok a pulcsiról.) Tehát, h nem kell folyton beszámolnom arról, h most szeretnék venni egy alapozót, vehetek? Mert akkor rögtön az lesz, h az úgy nem jó, nem éri meg, nekem minek, stb. Ezt csak anyám csinálja, apám a legtöbb dolgot megengedi. Egyébként, anyám nem dolgozik, nem tudom miért, sosem dolgozott. Így én egy kicsit... furának érzem, h ő nem veszi meg nekem a pulcsit 5ezer Ft-ért, mert sokallja, amikor azt a pénzt apám kereste, és ő megengedné! Na mindegy, tudom, ez nem szép dolog. Ők a szüleim, és mindent megkapok tőlkük, nyelvórát fizetnek nekem, stb. Viszont, kb sosem kapok ruhákat meg cipőket. Csak nagyon ritkán, akkor is ilyen sokkban vagyok a boltban, h beleszerettem ebbe a pulcsiba, viszont tudom, h nem lenne szabad, mert lehet, h anyám nem veszi meg. És nekem nagyon sokat jelentenek a ruhák, csak akkor érzem jól magam, ha tudom, h csinos a ruhám, jól van a hajam, van rajtam ékszer... Láttunk múltkor anyámmal egy tök jó bakancsot, 6990 Ft. Én levettem, nézegettem, anyám mondja, próbáljam fel. Mire észbekap: jajj, dehogyis! Hát ott van az a csizma, most azt kell széthordani! De ha otthon felpróbálom azt a fekete sportcipődet, ha az jó rám, és örökölhetem, akkor vehetünk neked újat.
Így aztán 2 cipőnél több egy évszakra nem jön össze. Pedig nem kérek sokat, nem akarok én full extrás 20ezer ft-os cipőt, nekem a kinai is megfelel, de szeretnék csinos lenni, több cipőt-ruhát. Mert tényleg csak akkor rézem magam jól, ha csinos vagyok, ha úgy érzem nem, akkor tényleg nagyon utálom magam. Tavaly is volt egy csizmám, amit akkor 2 éve vettünk, ilyen nagyon szuper beázás elleni, drága is volt, tudom, de bűn ronda. legalábbis 2 év után úgy gondoltam. Tél végén nagy nehezen kaptam egy újat, ami sajnos hamar szétjött pedig tizen-párezerbe került. Szóval nem volt túl olcsó. Megjavítattuk, és most azt kell széthordanom, hogyha megint szétjön akkor visszaküldhessük javíttattni...Szóval, a zsebpébzből én ilyeneket szeretnék, h egy pár dolgot, egy cipőt, egy felsőt vehessek magamnak. Viszont akkor nem kapnék pénzt mondjuk mozira, meg ilyenekre, ha beülünk mondjuk valahová egy kávéra. Ti mennyi zsebpénzt adtok a gyereketeknek, és mit vártok el, h fedezzen belőle?
arra én is kíváncsi lennék hogy a 16év körüliek mennyi zsebpénzt kapnak, mert lehet hogy szeptembertől én is fogok kapni, csak eddig még a pénzösszeget nem beszéltük meg.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!