Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy van ez a zsebpénz-dolog...

Hogy van ez a zsebpénz-dolog nálatok? Mit fedeztek a zsebpénzből?

Figyelt kérdés

Hogyha megyek valahová a barátaimmal, pl. moziba, strandra, stb akkor mindig kapok rá pénzt a szüleimtől. Ez így rendben is van. De én szeretnék kapni zsebpénzt, mert nekem ez annyit jelentene, h mondjuk vehetek magamnak egy pulcsit anélkül, h anyámnak kelljen könyörögnöm, h jöjjön már el velem a boltba, és vegyük meg. (Az esetek 90%-ban lemondhatok a pulcsiról.) Tehát, h nem kell folyton beszámolnom arról, h most szeretnék venni egy alapozót, vehetek? Mert akkor rögtön az lesz, h az úgy nem jó, nem éri meg, nekem minek, stb. Ezt csak anyám csinálja, apám a legtöbb dolgot megengedi. Egyébként, anyám nem dolgozik, nem tudom miért, sosem dolgozott. Így én egy kicsit... furának érzem, h ő nem veszi meg nekem a pulcsit 5ezer Ft-ért, mert sokallja, amikor azt a pénzt apám kereste, és ő megengedné! Na mindegy, tudom, ez nem szép dolog. Ők a szüleim, és mindent megkapok tőlkük, nyelvórát fizetnek nekem, stb. Viszont, kb sosem kapok ruhákat meg cipőket. Csak nagyon ritkán, akkor is ilyen sokkban vagyok a boltban, h beleszerettem ebbe a pulcsiba, viszont tudom, h nem lenne szabad, mert lehet, h anyám nem veszi meg. És nekem nagyon sokat jelentenek a ruhák, csak akkor érzem jól magam, ha tudom, h csinos a ruhám, jól van a hajam, van rajtam ékszer... Láttunk múltkor anyámmal egy tök jó bakancsot, 6990 Ft. Én levettem, nézegettem, anyám mondja, próbáljam fel. Mire észbekap: jajj, dehogyis! Hát ott van az a csizma, most azt kell széthordani! De ha otthon felpróbálom azt a fekete sportcipődet, ha az jó rám, és örökölhetem, akkor vehetünk neked újat.

Így aztán 2 cipőnél több egy évszakra nem jön össze. Pedig nem kérek sokat, nem akarok én full extrás 20ezer ft-os cipőt, nekem a kinai is megfelel, de szeretnék csinos lenni, több cipőt-ruhát. Mert tényleg csak akkor rézem magam jól, ha csinos vagyok, ha úgy érzem nem, akkor tényleg nagyon utálom magam. Tavaly is volt egy csizmám, amit akkor 2 éve vettünk, ilyen nagyon szuper beázás elleni, drága is volt, tudom, de bűn ronda. legalábbis 2 év után úgy gondoltam. Tél végén nagy nehezen kaptam egy újat, ami sajnos hamar szétjött pedig tizen-párezerbe került. Szóval nem volt túl olcsó. Megjavítattuk, és most azt kell széthordanom, hogyha megint szétjön akkor visszaküldhessük javíttattni...Szóval, a zsebpébzből én ilyeneket szeretnék, h egy pár dolgot, egy cipőt, egy felsőt vehessek magamnak. Viszont akkor nem kapnék pénzt mondjuk mozira, meg ilyenekre, ha beülünk mondjuk valahová egy kávéra. Ti mennyi zsebpénzt adtok a gyereketeknek, és mit vártok el, h fedezzen belőle?

2011. aug. 14. 23:18
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Mert nem tudom, mekkora összeg lenne reális. Meg a sulis időszakban azt is beleszámoljátok a zsebpénzbe, h ha mondjuk megéhezik és a büfében vesz magának valamit a gyerek?
2011. aug. 14. 23:20
 2/35 anonim ***** válasza:

arra én is kíváncsi lennék hogy a 16év körüliek mennyi zsebpénzt kapnak, mert lehet hogy szeptembertől én is fogok kapni, csak eddig még a pénzösszeget nem beszéltük meg.

16/L

2011. aug. 14. 23:24
 3/35 A kérdező kommentje:
Én a nyáron szerettem volna dolgzoni, h végre legyen olyan pénzem, amit elkölthetek ruhákra, meg ilyen piperékre és nem szólnak bele, h elköltsem-e vagy sem, de nem volt semmilyen munka....
2011. aug. 14. 23:26
 4/35 anonim ***** válasza:
Én sem találtam munkát:S
2011. aug. 14. 23:28
 5/35 anonim ***** válasza:
25%
Nekem havonta 10 ezret utalnak át a számlámra, ez az amit félre tudok tenni, ehhez ritkán szoktam nyúlni. Hét elején hétfőn mindig ott van az asztalomon 2000 Ft, ezt be kell osztanom ha pl. suliba venni akarok kaját, vagy valami. Általában ezt is elrakom, mert itthonról szoktam kaját vinni, ebédelni meg barátoméknál szoktam, vagy ha hamar végzek akkor jövök is haza és megoldom itt. De ha el szeretnék menni moziba, vagy venni akarok egy felsőt, arra is szoktak adni valamennyit. Van, hogy ki kell a saját pénzemből egészíteni, de legalább nem az egészet kell megvennem. Meg ha pl. kinézek egy körömlakkot, vagy rúzst, pirosítót, akkor azt olyankor szoktam intézni, mikor amúgyis "nagybevásárlást" tartunk a Rossmannban, DM-ben, és akkor csak bedobom a kosárban, és úgysem kéri vissza az árát Anyu. Fodrászhoz, kozmetikushoz együtt szoktunk elmenni, és akkor a végén ugye ő fizet, nekem nem kell. Szóval végülis szerencsére én sok zsebpénzt kapok és a nagyját mindig félre is teszem így elég nagy összegeket tudtam már megtakarítani rövid időn belül. 17/L
2011. aug. 14. 23:29
 6/35 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2011. aug. 14. 23:29
 7/35 anonim ***** válasza:
*kosárba. Most látom, hogy elírtam. A kérdés, hogy hány éves vagyok, gondolom nem nekem szólt, mert írtam, hogy 17 vagyok. Amúgy én kaptam munkát, a barátoméknak van egy vállalkozása, ott dolgoztam a nyáron, nagyon jól kerestem, rengeteg pénzt tudtam eltenni, amiből két hét múlva nyaralni megyek, a többi pedig jól jön majd őszre, mert sok szülinap, névnap lesz, meg szalagavató is jön, ami sokba fog kerülni, és nem kell az egészet anyuéknak állni.
2011. aug. 14. 23:31
 8/35 anonim válasza:
Figyelj, en is voltam tini, es akkor meg nehezebben lattam be dolgokat. En is tobbre vagytam, ruha, cipo, miegymas. Amiota en dolgozom meg a penzert, kicsit mas a helyzet. Lehet, anyukad nem dolgozik, de talan nem vele kellene osszehasonlitanod magadat. A nyari munka, diakmunka jo otlet, teremtsd meg magadnak azt, amit szeretnel.
2011. aug. 14. 23:32
 9/35 anonim ***** válasza:
Nyilván azért nem veszi meg neked anyukád a ruhákat, mert van otthon elég, fölösleges pénzt kidobni, ha tele van a szekrény. Az eddig meglévő ruhákban, ékszerekben is nézhetsz ki jól, kombinálhatod őket ügyesen, nem az a lényeg, hogy folyton új cuccokat hordj, mint valami divatmajom. Arra egyébként még nem gondoltál, hogy apukád keresetéből nem tudja a családod fedezni azt a sok mindent, amit te összevásárolnál magadnak? Ha vannak otthon ruhák, cipők, akkor hordd azokat!
2011. aug. 14. 23:33
 10/35 anonim ***** válasza:
23:29 te aztán szerencsés vagy pénzügyileg:)
2011. aug. 14. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!