Hárman vagyunk nagyon jó barátnők. Egy kis gond mégis van?
1. Nem nagy ügy. A barátnőd már csak a volt barátnőd. Nem akar veled lenni, mert ő azokhoz húz akiket te lequrváztál.
2. Minek lequrvázni más lányokat, te mint nő?
A hármas barátságok mindig instabilak a kettes és négyes barátságokhoz képest. Voltam kettes, hármas és négyes barátságnak is részese, és ezt személyesen is meg tudom erősíteni.
A kettes barátság, ahol a felek kölcsönösen "legjobbarátok", stabil, amíg semmilyen harmadik nem "rondít bele", vagyis idéz elő féltékenységet.
A hármas barátság azért instabil, mert a háromból ketten elkerülhetetlenül közelebb kerülnek egymáshoz, ami a harmadikban féltékenységet ébreszt, és nincs kihez fordulnia a "rendszeren" belül.
A négyes barátságban ezzel szemben, ha ketten közelebb is kerülnek egymáshoz, a harmadik és a negyedik együtt tud engesztelődni. A négyes barátságban a viták is kiegyenlítettebbek. Egy hármas barátságban ha vita kerekedik, akkor valaki egészen biztos, hogy kisebbségben marad, míg a négyes barátságban (a fenti miatt is) jó eséllyel lesz 2:2. Minél dinamikusabb egy négyes barátság belső szerkezete, annál stabilabb az egész "rendszer". A legjobb, ha viszonylag gyakran (mondjuk néhány havonta) változik, hogy kihez állsz a legközelebb, kivel találkozol/beszélsz a leggyakrabban, és ha rendszeresen tudtok négyen is találkozni. Ellenkező esetben szétszakadhat a négyes (legjobb-)barátság két kettes (legjobb-)barátságra.
Tehát a ti hármas barátságotoknak elérkezett a vége, és még te jártál jól, mert nem te maradtál egyedül. Igaz, ha jól értem X és Z sosem voltak egymással olyan jóban, mint te X-szel és vagy te Z-vel. Ráadásul X valószínűleg féltékeny Z-re, talán nem is kedveli túlságosan. Lehet hogy kedveli (vagy kedvelte), de most talán úgy érzi, elvesz téged tőle.
Ezért szerintem nem hármas barátságot próbálj formálni magadból, X-ből és Z-ből (hiszen X és Z messze nem legjobb barátnők), hanem inkább próbáld meg megőrizni az X-szel meglévő kettes barátságodat.
Legközelebb úgy szervezz X-szel programot, hogy Z nincs ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!