Mért tulajdonítanak mostanában ekkora jelentőséget a cigány szónak?
Nem tudom, hogy miért akadnak ennyire fent?
Pl. a "cigányönkormányzat" az hivatalosan is "cigányönk." és nem "romaönk.".
A Száz tagú cigányzenekar is magát nevezte el így, és nem romazenekarnak.
A svábok miért nem hőzöngenek, hogy ők igenis németek, vagy a rácok, hogy ők svábok?
Miért mindig a cigányok lázadoznak.
Mindegy minek hívjuk őket, a cigány az cigány.
Hívhatom a "feketét" úgy, hogy "k*rva sötét szürke", hivhtaom a kutyát macskának, a tényen nem fog változtatni.
a válasz egyszerű: mert hülyék.
ez nem új dolog, évtizedek óta harapnak erre a szóra.
mi nem sértődünk meg, ha magyarnak neveznek, ők miért? szerintem ők se tudják.
én se értem.. egyszer muterom valamit mondott, amiben benne volt a cigány szó, erre két tajparaszt cigányk*rva elkezdett mély hangon ordítani hogy TI MAGYAR G.ECIIK!
ennyit erről.
ők is szégyellik hogy mocskos cigányok.
ha engem valaki"lemagyarozna" akár itt, akár külföldön, soha nem sértésnek venném..
Olyanok mint a feketék. Ők is leniggerezik magukat meg egymást, de tőlünk ez sértés. A cigányoknál is.
Ha egy magyar mondana olyan dolgokat dolgot egy cigányra, mint amit ezek mondanak egymásra az a magyar úgy le lenne csukva rasszizmusért mint annak a rendje.
De a legviccesebb amit a múltkor hallottam, hogy a cigánypecsenye most már roma pecsenye.
Az a szép a liberalizmusban, hogy semmit nem szabad a nevén nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!