A japan kulturaban vannak olyan szinek, amelyeknek plusz jelentest tulajdonitanak?
Na ha minden igaz, liliomot, lótuszt, kaméliát, fehér virágokat (érthető, a halál színe) és cserepes növényeket sem szokás adni(betegséget idéz elő :).
Páratlan számú virágot illik adni, de a 4 és a 9 szerencsétlen számok.
Ja és általános illemszabályok: két kézzel adunk, kettesben, és korai ismeretségnél nem szokás ajándékozni.
Itt van egy lsita a japánoknál a virágok jeelntéséről, ezekből válogass!
Ez egy link a japán virágok jelentéséről, remélem segít :)
Jaj, koszonom, ez nagyon sokat segitett! Pont ezekre a dolgokra gondoltam. Jo tudni, hogy cserepes novenyt sem illik adni, mert tavaly epp azt vettem neki, de nem vette zokon.
Meg azt megkerdezhetem, hogy feher viragot ugy sem illik adni, hogy mas szinu viraggal van kombinalva vagy csak ha teljesen feher a csokor? Mert egy ilyen vegyes jellegu csokrot neztem ki.
Azt nem tudom. De a fehér nagyon általános dolog (kb. mint nálunk a vörös rózsa, vagy ilyesmi). Én próbálnám elkerülni a helyedben :) (mi nem szoktunk fehéret rakni bele, ha tanárnak veszünk csokrot).
Egyébként lehet, hogy már ők sem tartják be ezeket a dolgokat annyira, mindenesetre van egy japán etikettes könyvem, ott még ezeket írta a fehér virágok mellett. De azért ők is változnak a korral, meg szerintem európaiakkal szemben elnézőbbek is. Előfordulhat, hogy vegyes csokorban nem bánná, de sajnos nem tudom megjósolni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!