Mit tennél az ilyen kárörvendő szomszédokkal?
Az egyik mellettünk levő szomszédunk nagyon szeretnek másnak a kárán röhögni, kitolni másokkal. Direkt a mi részünkhöz teszik a kutyasz@rt és idedobálják a cigicsikkeket. Mostanában csinálják ezt, (régebben összeszedték ha véletlenül idepottyantott a kutya).
Volt egy olyan eset tegnapelőtt, amikor idevizelt hozzánk a kutyájuk (nem is az állatra haragszom), anyum leöntötte hipós vízzel a hugyt és a szomszéd nő, aki kb. 36-40 körül lehet, ezt látva kinevette anyukámat. Lehet, hogy talán ezért csinálják, mert tudják, hogy ez minket idegesít és úgysem hagyjuk ott, nem tudom. Ma reggel viszont arra ébredtem, hogy közel az ajtónkhoz rakták a sz@rt. Régebben felszedték, mostanában NEM.
Nem tudom mit lehetne a legjobban tenni, mi hatna, hogy abbahagyják. Már arra is gondoltam, hogy esetleg én is visszaadnám nekik, de az túl gyerekes lenne szerintem és ez nem lenne megoldás. Nem tudom, hogy a feljelentés mennyire válna be.
Kérlek, aki tud valami hasznos tanácsot, segítséget, nagyon szívesen fogadom!
Előre is köszönöm!
19/L
08:17 Igaz, van ok, amiért ezt csinálják. Röviden az a lényeg, hogy nem kicsit zavart/zavar minket, hogy a fia nagyon hangosan szokta bömbölteti a zenéjét. + hangoskodnak nem kicsit. Anyum már szólt nekik, hogy hagyják abba. Később újra kezdték. Így anyum más dologhoz folyamodott. Tudtuk, hogy jó ideje nem fizettek közösköltséget. Így ezt az infót felhsználva, anyum ezt elmondta a főbérlőnek. Aki megkövetelte, hogy fizessék ki az x,y összeget. Lehetett hallani, amint kint az udvaron mondta a telefonba a nő, hogy ő nem tudja, hogy hogyan, honnan fogja előszedni ezt a pénzt. Erre felmérgesedtek. A fiú (nem anyum szemében, áthallatszódott), amint leku..zta anyumat, nem volt jogos! Bedig lett nekik szólva, hogy ne hangoskodjanak. Elkezdőttek a kiszúrások. Előbb még csak a felmosó vizet öntötték elénk. Aztán nyugi volt egy ideig.. A kutyasz@ros ötlet gondolom akkor jöhetett nekik, amikor meglátta a szomszéd nő, hogy anyum a kutyája hugyát leönti hipós vízzel. Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem ez nem fer tőlük. Tudjátok van egy másik szomszéd, aki meg a tv-jét szokta elég hangosan hallgatni. Volt amikor megis néztem az órát és elkezdte este 22:00 fele és reggel arra ébredtem, hogy még mindig hangosan megy. Állítólag volt ezügyben már feljelentése, csak ez is egy ideig tartott, hogy abbahagyta, utána szintén folytotatta és folytatja.. :S Nem vagyok rasszista, magyarok között is lehet akár ilyenek, de akik a kutya@szaros dolgot csinálják velünk cigányok.
Köszönöm, hogy végigolvastátok, olvassátok!
Először is nyugodj meg. Biztos nem lehet könnyű. Nagyon nehéz lehet egy olyan szituációt kezelni, amiben sajnos hiába próbálod/próbáljátok megbeszélni, talán nincs eredmény, DE NEM MINDEGY, hogy hogyan kezelitek. Nem érdemes visszaadni, meg ilyesmi, mert azzal mondhatjuk úgy, hogy "felveszitek" a harcot egymás között. Tehát ez nem jó megoldás. Esetleg a feljentés is szűlhet egyfajta agresszitót irántatok (mint ahogy a közös költséges helyzetnél is). De jó megoldás, ha már nagyon elfajul a helyzet (bár ez sem kicsi). Persze nem azt mondom, hogy puszi pajtásoknak kell lennetek. Először érdemes lenne talán (ahogy már írta az egyik válaszadó), szépen megbeszélnetek a szomszédnővel. Ugyanis a harag az mégjobban haragot szűl. A szúrkálódás szint úgy. A másik oldalról kéne megközelíteni. Mégha nehéz is, de ti AKKOR IS legyetek normálisak velük. Ha köszönnek, ti is udvariasan. Ha szúrkálódnak, akkor nem provokáljátok őket, mondjuk egy-egy szúrkálódós szóval, mondattal. NE LÁSSÁK RAJTATOK, hogy ez titeket kiborít, amiket csinálnak (mégha belülről mégis). Azt szokták mondani, hogy minden csoda 3 napig tart. Remélhetőleg ezt sem fogják örökké csinálni, lenyugszanak. De azzal többet értek el, ha egy nyugodtabb pillanatban megbeszélitek egymással. Akár anyukád vele. Az erőszak erőszakot szűl, de a szeretet nem!
Egy idézet: "A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is megkell olvadnia!" Gandhi
Fel a fejjel! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!