A magyarok miért utálják a szlovákokat?

A horvátokat azért nem utáljuk, mert ők sose tettek nekünk keresztbe, leszámítva pár alkalmat.
A szlovák nyelv is a 16. század tájékán alakult ki a csehből. Nézz meg pl. egy sampon hátoldalát, ahol mindkettő rajta van. 1-2 szó, illetve betű eltérés. A csehekből és lengyelekből alakultak ki, de így olyan, mintha valaki hozzámenne egy franciához, aztán máris a Napkirály rokonának tartaná magát...

Hogy a lengyel kollégámat idézzem:
"A magyarok földjén laknak, a csehek nyelvét beszélik - ezek csak cigányok lehetnek".
Amúgy a kérdező hány éves? Se a földrajzi, se történelmi ismeretek nem csillognak a hozzászólásaiból...
Hehe:D
Romániában élek és itt másképp tanítják a törit és természetesen románul.Ezért 1.nem is értem 2.szerintük Erdély mindig is az ővék volt és akkor csak visszakapták.
Tehát ezért vagyok összezavarodva!

Ne tegyél már úgy, mintha más forrás nem is létezne a művelődésre, mint az iskolai "tankönyv", már ha azt tankönyvnek lehet nevezni.
A másik, hogy mi köze a szlovákoknak Erdélyhez? Nem egészen világos, hogy hogy jön ez ide...
A szlovákok csak érdekeltek.
A románok meg úgy,hogy még arra is kíváncsi voltam.
Nem teszek úgy,de lusta vagyok utána nézni,hogy ha itt leírják akkor miért ne...

Izraelita, na ilyet se kaptam még... Tény, hogy elírtam a portál nevét, de lezsidózni :D
Egyébiránt arra akartam célozni, hogy a világ nem annyira fekete-fehér, hogy a köcsög szlovákok elvették a területünket, ezért utáljuk őket. Vesztesek voltunk egy háborúban, gyengék voltunk kiállni magunkért, és két gyíkot küldtünk mindezt letárgyalni.
A szlovák nemzetet inkább azért nem szeretjük, mert magyarellenes uszító propagandát van képük vezetni, és történelem órán azt tanítani, hogy a magyar nép évszázadokik elnyomta őket, holott tény, hogy az akkori Magyarország kissebbség-politikája világszinten úttörő és példa értékű volt.
De ugyanez igaz volt Romániára is, ahol pl Kolozsvár főterén mai napig áll egy nemzeti hős, nevezetesen Avram Iancu szobra, akinek hősies cselekedete a '48-49-es szabadságharccal szemben folytatott ellenállás, és a védtelen magyar falvak lemészárlása volt. Nem éppen szimpatikus hozzáállás, na.
Amit viszont be kell látni, hogy ezek az ellentétek ÁLTALÁBAN nem ember és ember között jelentkezenek, ezt a politika gerjeszti.

Ha a fejedhez pisztolyt szorítanak, és azt mondják, hogy írd alá, mit tennél? Ne a kamuszöveget mondd, hogy "inkább meghaltam volna". Egy elfáradt ország, akinek SENKI sem segített a történelemben szemben áll egy egész világgal. Csak a magyar ember tudja átérezni ezt a súlyt. A németek a II.Világháborús tetteikért mit kaptak? Egy rohadt falat. Az amerikaiak Hiroshimáért, Nagaszakiért?
Oroszok, a szovjet gulágokért? Megszállásokért?
Egykor a Németek tapostak Magyar földre, ezt felváltották az Oroszok, most az Amerikaiaktól, Izraelitáktól, éshát mondjuk ki, zsidóktól függünk.

A " lengyel-magyar 2 jó barát " szöveget csak a magyarok hangoztatják. A szlovákok ugyanolyan rendes emberek, mint a magyarok, sőt...
Ennyire csőlátásuak vagytok?! nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben hazudnak. Ne értem minek kell cigányozni. Amikor az (igazi) c*gányok kinyirták Marian Cozmát, akkor senki sem mondta, hogy büdös ROMÁN cigányok. A románok is fehér emberek, csak ugyanugy rengeteg a c*gány köztük, pont, mint nálunk.
Nem vagyok rasszista, nekem nics bajom se a feketékkel, se a románokkal, se a szlovákokkal.Egyetlen náció van, amit képtelen vagyok tolerálni: azok a c*gányok.
Triannonról meg kár beszélni, már senkit sem érdekel. Ahelyett, hogy a fehér embereket (románokat, szlovákokat) cseszegetitek, inkább a c*gányok ellen kéne összefogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!