Kit tartasz Istennek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 07:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy egyes pszichológusok írnak arról, hogy az agyunkban van egy "hitmodul", ami ezt a kötődést, ezt a dolgot hivatott ellátni, hogy az ember tudjon valamibe kapaszkodni, valamiben hinni, amihez fordulva segítséget, könnyebbedést várhat.

Ezt aztán lehet vallásosan istenségnek vagy bármi másnak nevezni. A reál alapon gondolkodók az univerzum egészét értik alatta, én például úgy élem ezt meg, mintha magamban beszélgetnék valakivel, aki az "Isten". Mivel nem vagyok gyakorló vallásos, így kihagyván ezek előírt formalitását, tehát nálam az "imádkozás" funkciót betöltő dolog is inkább egy fohászkodás, egy segélykérés, de én nem átallok kritikus észrevételeket sem tenni.

Ugyanis, ha azt mondjuk, hogy van Isten, akkor őtőle nem félni kell és nem mindent benyelni és a rosszra is azt mondani, hogy jó, hanem visszakérdezni, hogy miért teszi ezt vagy azt. Hiszen őneki az a FELADATA, a dolga, hogy igazgassa az univerzumot. Ne rosszul. Jól.

2011. júl. 16. 07:45
 2/19 anonim ***** válasza:
34%

Én Istent nem egy létező alakként, hanem egy tudat nélküli energiaként fogom fel. Egy olyan hatalmas energia, ami átfogja az egész világegyetemet és dimenziókat egyaránt. Ennek az energiának egy apró, megtapasztalt részét tekintik Istennek a hívők az én meglátásom szerint.

Ezt az energiát képesek vagyunk a saját hasznunkra formálni. A keresztények az imával teszik ezt, a buddhisták meditációval egyesek pedig azt sem tudják, hogy dolgoznak az energiával.

Az energia nem pozitív vagy negatív. Lehet használni negatív gondolatok megvalósítására is. Ezt tekinthetjük Ördögnek vagy fekete mágiának is.

De valójában csak mi vagyunk. Az Isten és az Ördög képét mi formáljuk. Bennünk él mindkettő.

2011. júl. 16. 08:19
 3/19 anonim ***** válasza:
81%

válaszom talán meglepő lesz:

a Teremtő Úristent tartom Istennek

2011. júl. 16. 08:48
 4/19 kzs ***** válasza:
71%

Részemről teljes mértékben egyetértek az előbbi válaszadóval.

Én Istennek Jézust tartom, Ő egylényegűen az Atyával, teremtő Isten.

2011. júl. 16. 08:59
 5/19 anonim ***** válasza:
32%

Őket:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nem olyan sótlanok. Sokkal érdekesebb történeteket írtak róluk.

2011. júl. 16. 10:34
 6/19 anonim ***** válasza:
44%
mindent,ami létezik,beleértve saját magamat is.
2011. júl. 16. 11:49
 7/19 anonim ***** válasza:
51%
Magamat.xD
2011. júl. 16. 12:18
 8/19 anonim ***** válasza:
30%
Én is mindent.
2011. júl. 16. 12:58
 9/19 anonim ***** válasza:
30%
Ábrahám, Izsák és Izrael Istenét.
2011. júl. 16. 13:38
 10/19 anonim ***** válasza:
94%

off[ma 08:48 vagyok, jót röhögtem, hogy 'lepontozták azt, hogy kit hívok Istennek....mehehehe

Hát igen, tény, az nem divat, Istent Istennek tekinteni és annak hívni:)))]

2011. júl. 16. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!