Miért van az, hogy a nőkre előszeretettel használják a 'gyengébbik nem' kifejezést (az 'erősebbik nem' ellentéteként), de a férfiakra még senki sem mondta, hogy 'csúnyábbik nem' (a 'szebbik nem' mintájára)?
Figyelt kérdés
Igen, én is tudom, hogy nem ez a legnagyobb probléma a világon, de most ez jutott eszembe és érdekelne az oka.2011. júl. 15. 13:38
11/15 A kérdező kommentje:
Na jól van, leszarom már.xD Nem hiszem, hogy ennyire érthetetlenül fogalmaznék...
2011. júl. 15. 16:43
12/15 anonim válasza:
Gyenge -> gyengéd, aranyos = pozitív
13/15 A kérdező kommentje:
Hát ha így kiforgatjuk a jelentését, valóban pozitív, de szószerint nem az.
2011. júl. 15. 17:42
14/15 anonim válasza:
én értem a kérdést,de nem tudom a választ :DDDDDD
15/15 anonim válasza:
A nőkre vonatkozó szebbik nem jelző egy bók is egyben.
A férfiakra nem mondjuk, hogy ők a csúnyábbik nem, mert sértő!
A nőkre használt gyengébbik nem, egyszerű tény, nem tartalmaz sértést.
Tehát az egyik megfogalmazás egyszerű tényen alapul, az általad mondott csúnya jelző, meg szubjektív megítélésen alapszik.
Az más kérdés, hogy némelyik nő erősebb, mint egy férfi, de ott a szebbik nem kifejezés is kezd torzulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!