Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehet mondani egy kisfiúna...

Mit lehet mondani egy kisfiúnak, ha azt mondja 'szeretlek'?

Figyelt kérdés

Kezdő tanítónő vagyok, és most épp egy tábor lebonyolításában tevékenykedem. Tanítok, és a tanítványaim egyike, egy 7 éves kisfiú nagyon szeret a társaságomban lenni, mindig megkérdezi, hogy holnap is én fogok mesélni, mert nagyon szereti ahogy előadom. Egyik pillanatban aztán nagy huzavonával odajött hozzám és azt mondta, hogy 'szeretlek'. Először ilyen baráti, meg tanítónénihez fűződő szeretlekre értettem, aztán észrevettem, hogy pirul a társaságomban, szégyellős, viszont nagyon segítőkész, segít takarítani nekem és lesi a kívánságomat (persze sosem kértem tőle semmit). Ma ismét előbukott a 'szeretlek' szó... Már lassan nem tudom hogy reagáljam le, hogy megfelelő legyen.

Mit lehet mondani egy kisfiú látszólagos szerelemvallására, és hogyan lehet kezelni a helyzetet? Olyan édes a gyerek, nem akarom hogy rosszul süljön el a dolog. :)

22/L

2011. júl. 12. 17:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Azért egy mérnöki és egy tanítói képzés más. Utóbbinál inkább a tapasztalat, elöbbinél inkább a precizitás, ami elöreviszi az embert. Ahol emberekkel kell dolgozni ott nincs egy sablon/eljárási mód, ami ráhúzható minden szituációra.
2011. júl. 12. 20:38
 22/44 A kérdező kommentje:

Az érvelésetek alapja nem helyénvaló. Ti EGY kérdéses szituációból ítéltek meg egy TELJES munkakört és az arra való hajlamot. Ráadásul az említett szituáció nem is mindennapos dolog. Akkor nem lenne gyerekekhez való érzékem, ha a legalapvetőbb dolgokat sem végezném jól, pedig tanultam.

Azt, hogy egy adott csintalankodó gyerekkel hogyan kell bánni azt TUDJA a legtöbb tanítónő, még akkor is, ha az egyetemen nem pont azt a konkrét esetet tanulta. Ez a GYEREKEKHEZ VALÓ ÉRZÉK. Ugyanez van nálad is, kedves 77%-os a mérnöki szemléleteddel. DE 'a kicsi 7 éves szerelembe esik' témakör valljuk be, hogy nem egy olyan dolog, amivel mindennap találkozik az ember...

Ez kb olyan, mintha én azt mondanám neked, hogy 'hoppá, ennél a problémánál megtorpantál, esetleg segjtséget kértél. Nos, akkor neked nincs érzéked a mérnöki dolgokhoz. Nem is értem hogy választottad ezt a szakmát'. Holott lehet jó szakember vagy, csak egy szituáció kifogott veled.

2011. júl. 12. 21:26
 23/44 anonim ***** válasza:

Megkövetlek.

Sőt, sokkal jobb, hogy kérdezel, és talán kapsz jó választ, vagy rájössz, mi a jó megoldás, minthogy csak úgy csinálnál valamit.

2011. júl. 12. 22:08
 24/44 anonim ***** válasza:
48%

mitől félhet egy felnőtt nő? megerőszakol?

ha kezdő vagy, nem hiszem hogy az itt járó mérnökök tudnak neked segíteni. persze van rá 0,01% esély hogy erre jár egy pedagógus.

ha van egy kis eszed, megbeszéled kollégákkal, oktatókkal, elmész egy pedagógiai intézetbe...

úgy hat ez az egész, mintha egy lakatlan szigeten lennél tanító.

és ha már a másik oldalát nézzük, józan ésszel ki lehet számítani, hogy nem szabad a gyereket lehorgasztani. amíg nem akar megfogdosni/csókolni, addig gyakorlatilag semmilyen gondot nem jelent, azt hiszem.

2011. júl. 13. 09:13
 25/44 anonim ***** válasza:
Gyereket em szabad lehorgasztani, de meg vannak a helyes kommunikacio eloirasok. Egy tanito neninek mamar nem szabad megolelni a gyereket, azt mondani, hogy "szeretlek". ezt otthon, a szulok teszik. Mivel egy 7 eves gyerek nem tudja mi az hogy "szerelem", biztos anya mondja neki, hogy szereti, igy O is Neked. Nagyon vigyazz, hogy milyen a kommunikaciod a gyerekekkel. M.O-ot is utolerei a kulfoldi hulyeseg. Egy "rossz" szo munkadba kerulhet.
2011. júl. 13. 14:18
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

09:13vagyok

ez lehet, de erről szintén tájékozódni kell, mielőtt munkába állunk, legalább oktatás keretén belül mondják el egyszer, vagy tétel legyen a pedagógiai képzésen.

vagy meg lehet beszélni a szülővel is. nagyon sok útja van, nem értem miért pont itt kell kérdezni.

2011. júl. 13. 14:51
 27/44 anonim ***** válasza:
Nehogy már Te mondd meg, hol kérdezhet...
2011. júl. 13. 14:52
 28/44 A kérdező kommentje:

"mitől félhet egy felnőtt nő? megerőszakol?"

Nem tiszta, hogy ezt mire értetted. De ha erre mondatomra reagáltál: "De már előre félek a holnaptól..." akkor remélem te sem gondoltad komolyan amit írtál. Tanítóként TERMÉSZETESEN attól félek, hogy megsértem azt a gyereket, vagy esetleg félreérti amit mondok. Gondolhattad te is, hogy nem a megerőszakolásra értem.

A másik dolog: itt tettem fel a kérdést, mert ez volt abban a pillanatban a legelérhetőbb módszer. Lereagáltam a helyzetet akkor, és amint látom elég jól, mivel egy pedagógustársam (látsd az óvónő az első oldalon) is ugyanígyígy tett ugyanebben a helyzetben. TEHÁT a probléma nem volt annyira égető, hogy az egyetemi professzort kérdezzem, de mégis kíváncsi voltam, hogy vajon helyesen jártam-e el. Szóval megkérdeztem az oldal felhasználóit, hogy amennyiben van közöttük BÁRKI, aki ilyen helyzetben volt (és ehhez nem kell pedagógusnak lenni, beleszerethet a gyerek a bárkibe, aki két jó szót szól hozzá) adjon tanácsot....

2011. júl. 13. 15:04
 29/44 anonim ***** válasza:
Egyet ertss eg. a 7 eves gyerek nem szeretett beled, nem tudja mi az. Ez a kicsi teged balvanyoz, peldakepnek nez. Anyjaba sem szerelmes, hanem szereti. Van kulonbseg.
2011. júl. 13. 15:52
 30/44 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt már letárgyaltuk az elején, hogy nem olyan szeretetről van szó, amilyet az anyja vagy más tanító iránt érez. Én vagyok abban a helyzetben és érzem. Nem pirulna el, nem szégyellősködne ha nem így lenne. De amúgy ma még bizonyosabb lettem benne, ugyanis volt egy olyan kérdésem a csoporthoz, hogy "Milyen a tábor, szerettek itt lenni?" És kórusban válaszolták, hogy igen, majd 4-5 gyerek bekiáltotta, hogy téged is szeretünk. Eltelt egy kis idő, és a szabad foglalkozás alkalmával odajött hozzám a kisfiú és azt mondta nekem, hogy szeret, de ő nem úgy, mint a többiek, hanem máshogy...
2011. júl. 13. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!