Hányan vannak (pl. itt, meg úgy általában Mo-n) akik nincsenek megkeresztelve egyáltalán?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok, sem a húgom és ennek nagyon örülök mivel mondhatjuk hogy ateista vagyok, tehát kényelmetlen lenne kicsit számomra ha meg lennék keresztelve.. de nem ez a lényeg. Azt hiszem még egy emberrel sem találkoztam aki ne lett volna megkeresztelve (vagy lehet, nem szoktam kérdezgetni az embereket, de ahol előkerült a téma, ott a másik mindig meg volt keresztelve). Egyáltalán mi értelme van megkeresztelni azt a gyereket, akinek a szülei sem gyakorolják már a vallást (ismerek ilyet)?2011. júl. 11. 18:40
11/14 anonim válasza:
ha nem vagy megkeresztelve de nem vétesz nagy hibát, akkor a pokolnak a legtetejére jutsz. mintha jacuzziban ülnél. majd megszokod. én sem vagyok megkeresztelve de majd felnőtt koromban lehet, hogy megkeresztelkedem
12/14 anonim válasza:
Én megszeretnék keresztelkedni, de apa szerint ez nem két forint és mi nem vagyunk túl gazdagok.A családunkból csak anya jár templomba, az öcsém meg én nem járunk hittanra, mert uncsi, szóval akkor is szeretnék megkeresztelkedni, mert ez Dabason kicsit ciki, ha valaki nincs megkeresztelve.
13/14 anonim válasza:
Akkor születtem, amikor ez komoly következményekkel járt volna egy főmérnök (apám) számára (Rákosi korszak), vagyis nem volt keresztelő, a névadóünnepséget pedig sokkal később találták ki. És azóta is pogány vagyok. Néhány rituálét azért megtanultam a többiek kedvéért (pl. temetésekkel kapcsolatban), olvastam a Bibliát, hogy megértsem a nagy festők műveit, de nem nagyon izgat ez az egész keresztelés.
14/14 anonim válasza:
Elég furcsa az a középkori álláspont, hogy az újszülött bűnösen jön a világra, ki kell kergetni belőle az ördögöt, ennek érdekében minél előbb meg kell keresztelni. Márpedig a szenteltvíz is csak közönséges víz eredetileg. Honnan viszik? Úgynevezett szent kutakból, forrásokból. Valaha régen egy nagyon fáradt parasztasszony a mezőn, a tűző napon napszúrást kapott, eltámolygott a forrásig, káprázott a szeme és azt képzelte, hogy Szűz Máriát látta. Éppen olyannak, mint a templomban a festett szobrot. Csoda, körmenet, ima, kápolna, azóta szent a forrás. Mi ez, ha nem középkori babona és bálványimádás? Akkor még érthető volt, mert hiszen a falvakban senki sem tudott se írni, se olvasni, analfabéták voltak, kivéve a papot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!