Hányan vannak (pl. itt, meg úgy általában Mo-n) akik nincsenek megkeresztelve egyáltalán?
Az az értelme, hogy ha a gyerek meghal (minden ember halandó!), akkor a pokolnak egy kellemesebb helyére jut, mint az a szerencsétlen, aki nincs megkeresztelve és hordozza magában az eredeti bűn minden következményét.
Sőt a megkereszteltnek esélye van egyenest a mennybe jutni, angyalok jönnek érte és nem démonok, mint a bűnös vagy nem megkeresztelt emberekért.
Sokan azért keresztelik meg a gyerekeiket, mert a rokonság erősködik. Nálunk is ment az agitálás, de én ellenálltam, a gyerekeim már nincsenek megkeresztelve. Annak pl. semmi értelme nem volt, hogy engem megkereszteltek, mert egyáltalán nem neveltek vallásosan.
Az egyik fórumon egy anyuka leírta, hogy náluk is ment a rokonság részéről az erősködés, de közölte (neki fia volt), hogy ha tovább piszkálják, körülmetélteti.
"Az az értelme, hogy ha a gyerek meghal (minden ember halandó!), akkor a pokolnak egy kellemesebb helyére jut, mint az a szerencsétlen, aki nincs megkeresztelve és hordozza magában az eredeti bűn minden következményét. "
Pont ezért utálom ezt a vallást.....
Amúgy ha ez igaz lenne, akkor elég nagy genyóság, hogy egy kisgyerek ha meghal, csak azért kerülne pololra (ha létezne), mert a szülei nem akarták megkereszteltetni.
"Vérszomjas pandamaci válasza:
"Az az értelme, hogy ha a gyerek meghal (minden ember halandó!), akkor a pokolnak egy kellemesebb helyére jut, mint az a szerencsétlen, aki nincs megkeresztelve és hordozza magában az eredeti bűn minden következményét. "
Pont ezért utálom ezt a vallást.....
Amúgy ha ez igaz lenne, akkor elég nagy genyóság, hogy egy kisgyerek ha meghal, csak azért kerülne pololra (ha létezne), mert a szülei nem akarták megkereszteltetni."
Ezt szerettem volna én is írni, de Vérszomjas pandamaci megelőzött. Minden szavával egyetértek!
én sem találkoztam még ilyenekkel.
de például jómagam sem vagyok megkeresztelve, aminek én is örülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!