Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt a borzalmas meleget miért...

Ezt a borzalmas meleget miért mondják sokan jó időnek?

Figyelt kérdés
Már strandolni is túl meleg van.
2011. júl. 10. 19:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
57%

Én iszok elég vizet, ilyenkor akár napi 5 litert is, vagy még többet, és szellőztetek éjszaka, mégis nehezen bírom, pedig kövér sem vagyok. Én olyan 20 fokban érzem magam legjobban, 28 körülivel még nincs bajom, de ami most van az szörnyű. Egyébként azok az ismerőseim, akik azt magyarázzák mennyire jó ez a meleg, ők is ilyenkor az árnyékot keresik mindenütt.

Amúgy ilyenkor halnak meg az idősek közül a legtöbben, mert élettanilag ez sokkal károsabb, mint a -10 fok. Mediterrán övezettel kár példálózni, nekik a meleg fogalma mást jelent, ahogy egy etióp meg 20 fokban kabátot venne fel.

De amúgy ez van, ezt kell elviselni. Azért strandon 22 fokos vízben punnyadva elviselhetőbb.

2011. júl. 12. 23:56
 22/25 A kérdező kommentje:

Igen.

Amúgy prémes télikabátban láttam már feketét 24-26 fokban. Na akkor melegem lett. ;)

De én is úgy vagyok vele hogy 28-ig ok.

2011. júl. 13. 00:16
 23/25 anonim ***** válasza:

De az idősek is azért halnak meg, mert nem isznak eleget. Ugyanis nem szomjasak. Pedig nem csak akkor kell inni, amikor szomjasak vagyunk. Meg elfelejtenek inni. Ilyen is van.

Én pl kövér vagyok, mégis jobb szeretem a kánikulát, mint húsz fok alatt.

2011. júl. 13. 11:14
 24/25 A kérdező kommentje:
Ivással is megterheli a keringést és ....
2011. júl. 13. 13:33
 25/25 anonim ***** válasza:

Én szeretem a meleget, utálok fázni.

Amikor fülledt az idő, én is szenvedek, de ilyenkor arra gondolok, hogy sokkal jobb, mint télen a hideg.

De hát mindenki más. Én pl. nem utaznék el síelni, csak azért hogy fázzak és havas legyek. Brrrr. Rosszul vagyok ha rágondolok.

Nem bírom megérteni hogy lehet a hideget szeretni. Szó szerint fáj a hideg, amikor átfagynak a végtagjaim. Nem tudom elhinni, hogy ez másnak nem fáj.

De a meleget szeretem, minden ablak nyitva, árad be a fény és a meleg levegő.

A légkondit elviselem, de azt sem szeretem kimondottan.

Rengeteget vagyok a szabadban, soha semmi baja a bőrömnek, de azért a kritikus órákban használok fényvédő krémet, mert annyit riogatnak a rák miatt. (aztán ki tudja, nem a krém egyik adaléka fog-e majd rákot okozni :S)

Nem vagyok rosszul a melegben, nem zavar ha folyik rólam a víz, nem szoktam napszúrást kapni.

Viszont megiszok ilyenkor napi 3-5 liter tiszta vizet, lehet hogy ez segít. :)

Ha órákig vagyok a tűző napon, akkor kendő vagy sapka van a fejemen.

Én szeretem ezt az időt, nekem ez a jó idő. 25-40 fokig jól érzem magam.

2011. júl. 13. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!