Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezt a borzalmas meleget miért...

Ezt a borzalmas meleget miért mondják sokan jó időnek?

Figyelt kérdés
Már strandolni is túl meleg van.
2011. júl. 10. 19:18
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Én kertvárosi családi házban lakom. De nekem a jó idő 15-25C között van. És a strandidő meg 24-28C között.
2011. júl. 10. 22:08
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Én 15-25 fokban megfagynék...

Én ezt az időt szeretem :D

2011. júl. 10. 22:21
 13/25 anonim ***** válasza:
57%

Pokoli az idő.

34 fokra ment fel a szobában (kint 38 fok volt).

Még most is 33 fok van bent, hiába vannak nyitva az ablakok.

Ez egy régi családi ház.

2011. júl. 10. 23:12
 14/25 anonim ***** válasza:
32%

Előzőnek, talán be kéne csukni azt a *** ablakot! Arra még nem gondoltál, hogy hajnalban szellőztess? Ilyenkor le kell tolni a redőnyt vagy el kell húzni a függönyt! És lám, máris hűvösebb van!

Én is ilyenkor érzem jól magam. Egész évben fázom, ilyenkor vagyok csak igazán magam. Szóval nincs borzalmasan meleg. Máshol egész nyáron ilyen van, mégsincs hőségriadó meg nem riasztják egész nap a mentőket. Érdekes módon a mediterrán vidéken élő emberek maguktól is tudják, hogy kell inni, és nem osztogatnak sehol sem vizet az utcán. Itt meg feloldják a kamionstopot, mert "jaj, meleg van!", közben meg jön a török kamionos Törökországból ide, a hűs harminc fokba. :P

Ja igen. Tény, én nem panelban lakom, de gyakran járok barátaimhoz, rokonaimhoz, akik kődzsungelben laknak. Ők is hajnalban szellőztetnek, és lehúzzák a redőnyt.

Akinek van egy csöppnyi sütinavalója nem szellőztet délben.

Nem jó ilyenkor a strand? Ember! Hol élsz te? Ilyenkor a legkirályabb! Persze nem a termálba kell belemenni!

2011. júl. 11. 10:17
 15/25 A kérdező kommentje:

Hol látsz te ott delet? ->22:08<-

És A mediterrániumban 11 és 15 óra között nyáron utcám egy-két turista lézeng. A legtöbb bolt be van zárva, olyan mintha fényes nappal éjszaka lenne.

És a spanyolok és olaszok is 35+C esetén elkezdenek hullni. Persze első sorban a nyugdíjas öregek.

Strandon meg 30C "meghal" az ember. Ja és egészségügyi okokból nem is ajánlott kimenni.

2011. júl. 11. 10:30
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:17

Képzeld el egyfolytában be vannak húzva a függönyök, és este kezdtem el szellőztetni, mert több fokkal hidegebb volt már kint, mint bent. 34 fokról egész éjszaka nyitott ablak mellet is csak 31 fokra ment le a hőmérséklet, a "leghidegebb" helyen 30 fokra. Ja és most csukva vannak az ablakok, mert kint is 30 fok van már.

Próbálj meg 32-34 fokban aludni, vagy egyáltalán otthon lenni, akkor szerintem nem fog tetszeni ez a klíma.

A ventilátorok folyamatosan mennek, de még így is pokoli.

2011. júl. 11. 11:34
 17/25 anonim ***** válasza:
50%

Azt nem láttam, mikor írta, igazad van.

Igen, mediterrán vidéken létezik a szieszta, tény. De ott is csak azok dőlnek ki, akik nem isznak eleget.

Meg, itt sokan szenvednek, jaj, de meleg van, egész nap heverésznek, míg mások kapának meg címereznek ugyanebben a melegben, sőt, ők még a napon is vannak.

2011. júl. 11. 11:35
 18/25 anonim ***** válasza:
57%
Iszonyat kánikula van.
2011. júl. 11. 17:56
 19/25 anonim ***** válasza:
8%

Ezt utálom, bármely évszak van, bármilyen idő is legyen valaki álladóan mondogatja, hogy milyen rossz.

Túl meleg van, túl hideg van, amikor meg optimális a hőmérséklet, akkor meg kitalálják, hogy "nyomott a levegő" vagy "frontérzékeny vagyok" és akkor meg azon nyavalyognak. A tököm tele van, de tényleg.

2011. júl. 12. 21:54
 20/25 A kérdező kommentje:
Ok. Van benne igazság. De most aludni sem lehet. ;)
2011. júl. 12. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!