Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az milyen hogyha elmegyek...

Az milyen hogyha elmegyek fagyizni és ilyen aprókból fizetek neki? (lent)

Figyelt kérdés

Pl 200 ft-ot kell fizetnem és az egyik 100ast megadom 5ft-osokban a másik 100ast meg két 50-esben.

Csak mert most nagyon sok apróm van.

2011. júl. 7. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem valami szép dolog, de max. 50 darabig el kell fogadja.
2011. júl. 7. 13:12
 2/9 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
97%

Menj be újságosokhoz, trafikokba és kérdezd meg hogy beváltanák-e neked.

Egyszer egy újságos meglátta hogy van nálam apró, elkérte az összeset, mondtam hogy otthon van egy kisebb zsáknyi. Kérte hogy vigyem el, beváltja. Még örült is neki, sok olyan hely van, ahol általában kerek összeggel fizetnek és gondot okoz hogy mindenkinek 5-10 Ft-okat adjanak vissza.

2011. júl. 7. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A múltkor mi párommal szintén egy fagyizás alkalmával 910 ft-ot fizettünk ki apróban, egy db százas volt és két ötvenes, több, mnit 200 ft 5 ft-osokban, a többi 10-es-20-as. Örült neki, mert sokszor volt, hogy ezresből nem tudott visszaadni, és a családjával (a házuknál van a fagyizó) vagy más vevőkkel üzletelve sikerült csak megoldani :)

Szerintem vidd el az aprót, de vigyél mást is, és kérdezd meg, hogy fizethetsz-e apróban. Általában kisboltokban, pékségeken, újságárusoknál, cukrászdákban örülnek az aprónak.

2011. júl. 7. 13:48
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Ha az egészet 5 Ft-osban fizeted ki, akkor sem szólhat a fagyis, köteles minden forgalomban lévő érvényes magyar fizetőeszközt darabszám-korlátozás nélkül elfogadni.

Ad-abszurdum milliós vásárlást is fizethetnél 5Ft-ossal.

2011. júl. 7. 14:19
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen mindegy hogy mennyi apróval fizetsz.Ha pontos összeget adod,és a pénz forgalomban van akkor köteles elfogadni..Egyszer a boltban én is csupa apróval fizettem ki majdnem 1000 forintot.A csupa apró csak 5-10-és 100 forintosokból állt..Nem tetszett a pénztárosnak,de amikor elkezdett hőbörögni,akkor mondtam neki,hogy mutasson egy olyan papírt vagy törvényt ahol le van írva,hogy a forgalomban használt pénzérméket nem lehet elvásárolni..Ha nem tetszik neki,akkor hívja a főnökét..Szó nélkül elfogadta a pénzt..

Egyébként ebből is csak a magyarok csinálnak gondot,mert Angliában szó nélkül elfogadják ha valaki több font értékű összeget 1 pennysekben fizeti meg..Az is pénz..

2011. júl. 7. 14:51
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

14:19 és 14:51, itt a törvény:

"I. A pénztáros nem köteles elfogadni 50 darabnál több pénzérmét egy fizetés alkalmával, a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény 31. § (4) bekezdése alapján "Készpénzben (bankjegy vagy érme átadásával) történő fizetés esetén 50 darabnál több érmét elfogadni csak a hitelintézet és a posta köteles egy fizetési művelet során"."

forrás: [link]

az idézett törvény: [link]

Szeretem, amikor olyanok pontoznak le, akiknek fogalmuk nincs a dologról. Ha nem tudjátok biztosan, hogy kötelesek-e elfogadni, akkor először talán nézzetek utána, az összes törvény elérhető néhány kattintással, ne irkáljatok hamis dolgokat.

2011. júl. 7. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:

: ma 14:58 -nak

14.51-es vagyok..

Én nem pontoztalak le..Én csak leírtam,hogy én hogy jártam,és simán fizetek apróval ha csak az van..ennyi..

2011. júl. 7. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyszer ötösökből, tízesekből, húszasokból fizettem ki valamit, ami olyan hatszáz forint körül volt. Nagyon utált a pénztáros, de gyerek voltam, és úgy gyűjtöttem össze a heti zsebpénzből.
2011. júl. 7. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:
13:48-as vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy ha én apróan fizetek, sok apróval, és konkrét dologért megyek (ergo tudom, hogy mennyi lesz), akkor 100-200 ft-onként külön helyekre rakom az aprót. Pénztárcában nem fér el sok, de ha hűvősebb az idő, akkor szokott lenni 6-8 zsebem is, ezeket tudom használni a célra :) Ezt viszont csak olyankor csinálom, amikor ismert helyre megyek, ahol tudom, hogy örülnek a sok aprónak, veagy megkérdezem, elfogadnak-e sok aprót. Mert ugye nem kötelesek. Nagyobb üzletben inkább nagy címlettel fizetek.
2011. júl. 7. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!