Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyulnatok tisztessegtelen...

Nyulnatok tisztessegtelen eszkozokhoz, hogy elerjetek a celotokat?

Figyelt kérdés
Akarmi lehet ez a cel es tisztessegtelen eszkoz, de olyan dolog, amivel akar le is lehet bukni es nagyot koppanni. Csak erdekelne, hogy errol hogy gondolkodtok, engem nem erint konkretan, de azert vagyok kivancsi, mert latom, hogy sok ember bizonyos dologkat konnyen vesz, nem riad meg a torvenyszegestol sem. Ti milyenek vagytok ilyen ertelemben?
2011. jún. 29. 01:42
 1/5 anonim ***** válasza:
én nem, inkább vesszen a cél
2011. jún. 29. 01:58
 2/5 anonim válasza:
100%

Minden ember a saját értékrendje szerint próbál élni. Lehet, hogy amiről te azt gondolod, hogy tisztességtelen, az másnak teljesen normális. Az a trükkös a dologban, hogy sosem lehet tudni, kinek van igaza. Kinek van joga megmondani, hogy mit tehet a másik és mit nem? Az ítélkezés nagyon kényes téma. Viszont ha magamról van szó, természetesen a saját erkölcsi határaimon belül maradnék mindenképpen, értelmetlen minden elért eredmény, ha közben undorodom magamtól. Személy szerint nem találom tisztességtelennek az olyan tevékenységet, amivel nem ártok másoknak. Erre mondok egy nagyon egyszerű példát:

Mondjuk, hogy kiállok az utca közepére és megiszok egy doboz sört. Az ég világon senkit nem bántok vele, nem is érdekel senkit se, mégis törvényszegés, és megbírságolnak érte. Igazságos? Szerintem nem, mások szerint igen.

2011. jún. 29. 02:28
 3/5 anonim ***** válasza:

deitt két dolog is van, az egyik az erkölcs, a másik meg a félelem a lebukástól. Nyilván mindent mérlegelnék.

elég nemes a cél ahhoz, hogy az erkölcseimmel szembe menjek érte? elég sokat nyernék ahhoz, hogy megérje kockáztatni a lebukást? (itt persze az is számít hogy mekkora esélye van a lebukásnak)

egy kis lustálkodás, vagy puskázás vizsgán, füllentés, igazság ellhallgatása pl általában belefér.

2011. jún. 29. 03:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Kinek van joga megmondani, hogy mit tehet a másik és mit nem?

Olyan dolgokra gondolok, amiert pl. bortonbuntetest lehet kapni, nem kiskapukra. Egy ilyenrol csak meg lehet itelni, hogy helyes-e.

2011. jún. 29. 04:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem. Ha tisztességtelenül érnék el valamit, nem élvezném az eredményt.
2011. jún. 29. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!