Miért nem tudnak manapság az emberek írni?
Nem csak neked okoz fájdalmat, nekem is.
Egyik kedvencem, amikor egy mondatban minden szó nagy kezdőbetű. Vagy a másik, az "ly" teljes elhagyása. ("meik")
Én már fórumozni se szeretek, mert sok ember hozzászólását nem lehet értelmezni.
méguj
mégsetüntel
bisztosab
mondanámármeg
hozákenyire
Például ezek. És ilyenkor azt hozzák fel, hogy siettek.
Szia! :)
Egy barátom azt mondta, hogy neten nem ad a helyesírása, mert minek? Pedig egyszerűbb lenne, ha használná az írásjeleket, megtudnám különböztetni a kérdő mondatot a kijelentőtől, például. :) Meg úgy egyáltalán: tudnám hol van a mondat vége és hol kezdődik. :)) Amit kimondottan érdekesnek találok az a Többes szám 3. személyének használata Egyes szám 1. személyben. :)) Például: tudnák, akarnák- na ez a T.sz./3. személy. :) És így hangzik/hangzana helyesen /E.sz./1. személy/: tudnék, akarnék. :))
Azt hiszem ezt meg kell szokni. :DD
az is benne van szerintem, hogy mindenki a gép előtt ül [én is...], mindenhol ezt látják, és azt hiszik ez így van helyesen. meg keveset olvasnak... mondjuk van olyan ismerősöm, aki sokat olvas, nem gépezik olyan sokat, kitűnő a bizonyítványa, de a helyesírása egyszerűen borzalmas!
amúgy néhány ilyen csodás elírás nekem is szúrja a szemem... egyik kedvencem: leges leg job. Úristen!!...
sajnos nem olvasnak se szépirodalmat, se más olyan olvasmányt, amiből talán ragadna rájuk valami.
régóta tartó megfigyeléseim alapján összefüggést vélek felfedezni az intelligencia és a helyesírás között. pl volt egy stréber csaj az osztályban. mindig kitűnő volt, a magyartanár is csak azért adott ötöst nyelvtanból, mert jaj szegény kislány, ne rontsuk el ezzel a bizonyítványát. ennek ellenére a helyesírása olyan gyalázatos volt, hogy ihajcsuhaj :D
igen, a kedvencem a rossz a billentyűzet, vagy a siettem.
akkor vegyél egy másik billentyűzetet, vagy tanulj meg gépelni. ezek annyira ócska kifogások. ha már ilyen retardált, akkor legalább vállalja.
Mert ha egybeírja, áthúzza pirossal:D
A kedvenceim:
meik, mien, muszály, ien, irja, "mindent meg adnák neki",
ujjabb, vok, nemtom...
Küzdjünk ellene,neveljük a népet......:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!