Mennyire adsz a látszatra?
a "látszat" szót általában pejoratív értelemben használjuk, én a MEGJELENÉSEMRE adok, ugyanis ez az első dolog, amit elmondok magamról a külvilág felé. mivel nem látunk egymásba (szerencsére), a megjelenés, viselkedés alapján alakul ki az első benyomásunk másokról. ideális esetben ez összhangban van a belső tulajdonságokkal is (lehet rajtam Channel, ha böfögök az asztalnál nem vagyok elegáns hölgy, csak a kosztümöm az...)
29/N
Második vagyok. Értem, ezt nem tudtam.
Sok helyen számít a jó megjelenés, és ruházatunkkal a tisztelet is megadjuk. Volt egy csoptársam, aki sosem öltözött ki vizsgákra. Nem is végzett akkor, amikor kellett volna, csak egy évvel később, mert kizavarták vizsgáról, hogy menjen haza, és legközelebb felöltözve jöjjön.
En nem adok a latszatra, nem teszek meg semmit, hogy jo benyomast keltsek. Van benne egyfajta igeny, ami diktal egy bizonyos szitet az oltozkodes, viselkedes teren, de azontul senki kedveert nem megyek. Olyan munkat nem vallalok, ahol oltonybe kell menni, minden nap borotvalozni kell, az orad meg kocsid markaja alapjan tesznek be a polcra.
Es az igaz, hogy a megjelenes fontos, de fontossaga nagyban fugg a terulettol. PL. egy ugyvednel sokkal fontosabb, mint egy kutatobiologusnal. En megtehetem, hogy polo rovidgatya, bicaj komboval jarjak nyaraon melozni, es senkit sem erdekel, ha borostas a fejem. Igazabol ami objektiven elvarhato az a kifogastalan tisztasag. A tobbi csak korites.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!