Mi a kötelező olvasmány?
Van egyátalán 8-ban kötelező? A tanár nem mondott semmit... és középiskolában mik lesznek? Köszönöm előre is.
14/L
tanártól is függ,hogy melyikkel fogtok foglalkozni.
8:Szent Péter esernyője,Légy jó mindhalálig,Kőszívű ember fiai.
Ha nem mondott semmit, akkor nyilván nincs, mivel ez nem is teljesen egységes, a tanár választhat X könyv közül, hogy melyiket adja fel.
De ha most végezted a nyolcadikat, akkor eleve nem is lehet, hiszen ősszel már nem megy utánad gimnáziumba kikérdezni :)
Középsuliban is szoktak lenni, de én nem sokra emlékszem. Csak arra, hogy 9.-ben az Antigonét el kellett (volna) olvasni.
volt eddig: Pál utcai fiúk,Egri csillagok,Kőszívű ember fia,Szent Péter esernyője,Légy jó mindhalálig,Ábel a rengetegben,Tanár úr kérem.
úgy értem,hogy 9-ben mivel foglalkozunk.
Hát, nekem elég brutál magyartanárom volt, most voltam kilencedikes, de szerintem lesz Biblia, Odüsszeia, Oidipusz/Antigoné, Hamlet/Romeo és Júlia, Szigeti veszedelem, Tartuffe/Cid.
Hát ezekből tuti lesz pár, amit el kell olvasnotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!