Móricz Zsigmond miért választhatta regényének címéül a "Tündérkert"-et?
Én is Erdélyben élek, tehát a táj szépségével teljesen egyet értek. Tényleg gyönyörű, valóban "tündérkert" természete. Erre a címértelmezésre még nem is gondoltam:)
Az azonban tény, hogy Erdély nem önszántából állt egyik oldalról a másikra, sokkal inkább őt állították a felsőbb hatalmak (II. világháború után, Trianonnal). Erdély mindigis Magyarországhoz akart tartozni, és ha nem is engedik meg neki államszervezés szempontjából, mi, itt élők, akkor is igazi magyarok maradunk.
(18-L)
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam neked, de Erdély a középkorban nagyon sokáig igenis függetlenedni akart, nem akart Magyarországhoz tartozni, hanem önálló akart lenni. Remélem, nem veszed sértésnek, hogy egy magyarországi magyar kioktat téged, nem rossz szándékból teszem, hanem hogy helyesen lásd a dolgokat.
' Mivel azonban függetlenedni akartak a magyar uralkodótól, egy évtized múltán fegyverrel űzték el őket az országból.' Forrás: [link]
Nagyon becsülendő, hogy ilyen szép magyar írókat olvasol, művelődj, és tudj meg mindent ennek a csodálatos tájnak a történelméről. Megkérdezhetem, hogy merrefelé laksz? Nekem eddig kétszer volt csak módom kijutni, de minden álmom újra meglátogatni.
Nem veszem sértésnek:) Inkább köszönöm, hogy többet tanulhatok, én tévedtem, de átolvasva amiket küldtél, világosabban látok majd.
Én Maros megyében lakom...
Kívánom, hogy még nagyon sokszor juss el hozzánk:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!