Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Aldous...

Innerself kérdése:

Mi a véleményetek Aldous Huxley - Szép új világ c. regényének jövőképéről?

Figyelt kérdés

A "hivatalos" állásfoglalás szerint a mű disztópia. Én nem értek ezzel egyet, szerintem egy korrekt, elfogadható társadalom, amit leír - az emberi faj békében élésének egyik működőképes módja.

Miért olyan szörnyű a szabadságot feladni a kényelemért, a jólétért? Mit ér a szabad élet, ha örök harc és szenvedés?

2011. jan. 25. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szép persze, ha alfa vagy.

Nagyon durva benne, hogy gyakorlatilag az egyénnek nincs választása, magzati korban csinálnak belőle valamit, utána tovább kondicionálják. Nekem ez a világ egy kicsit olyan mintha robotok lennének benne nem emberek. Számomra nem a szabadság feladásáról szól, hanem az ember szabad akaratának, döntési képességének elvesztéséről.

Mondjuk ez az embereket nem bántja mert így nevelték őket, de gyakorlatilag állatként élnek, nincs bennük emberi.

2011. jan. 25. 21:46
 2/2 anonim válasza:
100%

Disztópikus lehet mert hedonisztikus. Disztópikus lehet azért is mert Igazából az embereknek (a világállamban)

nincs szüksége önállóan gondolkodni hiszen a nélkül is tökéletesen boldogok.

2020. szept. 12. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!