Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az a "drogos" zene? Mitől...

Mi az a "drogos" zene? Mitől "drogos"? És egyébként miért van ennyi drogos ma Mo. -n és miért fogadják el őket?

Figyelt kérdés

Mindig azt érzem, hogy lemaradtam valamiről. Én egy normális, rendes családban nevelkedett srác vagyok, nem bulizok, nem ismerem a mai trendeket, szubkultúrákat. Nem értem, mi a jó a dubstepben, de főleg azt nem, hogy miért drogozik mindenki. A cigin is kiakadok, meg a piáláson, de az már közhelyszámba megy, 10-ből 9 fiatal úgyis azt csinálja. De a drogot nem bírom megérteni. Suliban állandóan hallom innen-onnan, fél füllel, hogy két asztal alá hányás közben milyen füvet szívnak, meg ilyenek. Amikor egyszer mentem órára, és meghallottam egy osztálytársőmet sápítozni, hogy úgy ICÁzna egyet, a legszívesebben behúztam volna neki. Hol él ez? Csak így, ennyi? Ilyen nyíltan? 40 kiló ha van az egész csaj, ha valaki, hát ő tönkreteszi magát. Csak én akadok ki ezen? Meg az össze ilyen lebuj, az ilyen RobotRock partik, ahol ahogy hallom, nincs olyan ember, aki ne lenne valami tudatmódosító szer (vagy szar) hatása alatt.

Mire jó ez? Miért jutottunk idáig? A családi egység meg nem léte az oka? Miért van az, hogy én erre sosem éreztem késztetést, mindenki más meg kipróbálja?

2011. jún. 16. 11:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
74%

A propagandával ellentétben óriási különbség van drog és drog között. Én például inkább levágnám mindkét kezem mint hogy heroint, cracket, mefedront vagy metamfetamint használjak, pláne hogy tűt használjak. Van ami az én értékrendemben olyan mint meginni egy kávét, konkrétan a fűre gondolok. És van ami ha becsúszik hát istenem nem fogok belehalni pl speed .

Az összes drognak meg van az a veszélye hogy valakit magával ránt. Elkezdi valaki használni és attól függően hogy milyen ember vagy nem tetszik neki, vagy beépül az életébe, vagy az életévé válik. A kemény drogokon kívül csak az adott személyiségen múlik hogy mit kezd egy szerrel. Van aki havonta megiszik egy pohár sört, és van aki már reggel a feleséért remeg. Ugyanígy van aki nem tud drogok nélkül élni és van aki csak alkalmanként kirúg a hámból.

És miért teszik ezt azok akik csak néha fogyasztanak? Mert szórakozni akarnak és jól akarják magukat érezni. Nyilván senki nem olyan hülye hogy tudatosan rosszul akarja érezni magát. És hát elárulom az ilyen emberekből van több a könnyű drogoknál. A fiatalok megfigyeléseim szerint egykét esetet leszámítva egyáltalán nem függnek a drogoktól. Azok vállnak azzá akik nem tudnak mértéket tartani személyiségükből adódóan, de még mindig jobb mint ha a kiskocsmába butítaná az amúgy sem túl művelt koponyáját az ilyen ember.

A kommentelőnek meg: ha élnél egy gettóban pár évet feketeként vagy fehérként ugyanúgy szinte biztos hogy drogoznál. Egyszerűen nem tudnak mivel pénzt keresni marad ez az élet. Aztán megnézném hogy törnél ki a nyomorból.Magyarországon sincs sokkal másképp, nem kell álomvilágban élni hanem élvezni kell azt ami jutott. Kinek mi az már a maga dolga.

2011. jún. 16. 14:12
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hosszú válaszod, mert valóban hasznos volt! Való igaz, hogy drog és drog között is van különbség, de meg kell értened, hogy az én világnézetembe a speed és a fű sem fér bele. Talán maradiság, ilyen vagyok, nem tehetek róla. Lehet, hogy abból fakad, hogy alkatilag elég vékony vagyok, és mivel kicsi a súlyom, ezért engem pl. az alkohol is megvisel és hamar kiüt, ha nem vigyázom. Azt is utálom egyébként, mind a hatásait, mind az ízét nézve. De ez más téma.

Én úgy gondolom, hogy ilyen dolgok nélkül is érezheti jól agát az ember. Egy kicsi pia persze belefér, amivel jókedvű lesz az ember, de én semmilyen "drogot" nem próbálnék ki (azért tettem idézőjelbe, nehogy valaki belekössön, hogy tágabb értelemben az alkohol is az). De én valahogy viszolygok attól, hogy valakinek ez legyen a szórakozása az életében. Főleg lányoknál taszít marhára. Talán azért, mert fiú vagyok.

"Aztán megnézném hogy törnél ki a nyomorból.Magyarországon sincs sokkal másképp, nem kell álomvilágban élni hanem élvezni kell azt ami jutott. Kinek mi az már a maga dolga."

Nem értek egyet. Én úgy gondolom, hogy változást csak változás hoz, nem pedig a "fogadjuk el azt, amink van" gondolkodás. Persze nem kell mindent felülvizsgálni, ha jó a helyzet, de ahol gondok vannak, ott nem szabad beletörődni.

2011. jún. 16. 14:21
 13/28 A kérdező kommentje:

" Van ami az én értékrendemben olyan mint meginni egy kávét, konkrétan a fűre gondolok"

Ez azért vicces, mert az én értékrendemben is hasonló szinten vannak, de pont ellenkező értelemben... ugyanis kávét sem iszok. Csak szimplán utálom az ízét, de amúgy se csábít nagyon, nem akarom úgy végezni, mint az elnyűtt 50 évesek, hogy minden reggel azt kell inniuk, hogy felébredjenek. Egy jó hideg fürdő mindent megold, én arra esküszök!:D

2011. jún. 16. 14:23
 14/28 anonim ***** válasza:

Szerettem volna egy kicsit a saját magunkon való változtatásról írni de az off lenne szerintem. Azért annyit csak hogy az életed rajtad múlik, viszont egy társadalom nem feltétlenül a többség akarata szerint működik.Például vannak szegények és gazdagok és ha mindenki azonos lenne ez akkor is így lenne.Mindig lesznek akik kihasználnak egy sokkal nagyobb réteget a saját javukra. Ez például nem rajtad múlik és globálisan azért elég szar dolog hogy úgymondjam.

Örülök hogy nem utasítottad el élből amiket írtam. Azzal meg nekem nincs problémám hogy másként éljük az életünket. Mindenkinek joga van eldönteni mit kezd magával, amíg az nem akadályoz másokat. Szerintem ezt mindenkinek be kéne látnia, ugyanis drogmentes világ amíg emberek élnek a földön soha nem lesz.

2011. jún. 16. 14:59
 15/28 anonim ***** válasza:
6%

Remek alsóbbrendű csürhe jött itt össze.

Közöd van hozzá kedves Kérdező, mivel egy nemzetnek vagytok a részei, szóval az ilyennek aztán el is törheted a karját, legyen szó akár cigiről vagy keményebbről. Ezek hülyék, civilizálatlanok, a szó nem használ nekik. Annyi drogos előadás van, mint a szemét. Ha használna a szó, szerinted lenne ennyi?

A tüctüc pedig a drogosok "zenéje". Primitív, bárki könnyedén csinálhat, szóval gyakorlatilag nem is zene.

SAJNOS mindenkinek joga van eldönteni, hogy éli az életét, persze addig, amíg ez megfelel az államnak. Neki pedig pont ez az érdeke, hogy egy civilizálatlan, nyugatot majmoló nép legyünk. Nagyjából össze is jött neki...

Drogmentes világ pedig lesz, csak ki kell akasztani az ország egész területén a drogos hullákat. Minden héten másikat, és akkor ne félj, hogy f*snának ezek a férgek...

2011. jún. 16. 15:48
 16/28 anonim ***** válasza:

Nem szokásom az ilyen vadmagyarokkal foglalkozni mint amilyen az utolsó de kivívtam az elismerésem, rég volt szerencsém ilyenhez mint te.

Reagálok minden sorodra csak hogy lehessen összehasonlítani az "alsóbbrendűt" meg téged.

Nemzetben az gondolkozik aki szélsőjobboldali.Minket csak azért mert egy nyelvet beszélünk meg egy országba élünk a hagyományinkkal együtt sem köt össze valami felsőbb eszme.Ha veled nem ért valaki egyet már felakasztanád, nesze neked nemzet.

Drogos előadások tényleg vannak csak szart nem érnek. Meg van adva előre államilag hogy mi hangozhat el egy előadáson, innentől fogva kabaré az egész.

Hogy könnyű lenne ilyen zenét csinálni azt nem tudom, én még sosem csináltam. Nem csípem a rockot mégse szólom le. Ez nem a műfajnak szól csupán van bennem ennyi intelligencia.

Én úgy érzem az emberek életét nem az államnak kéne befolyásolnia.Jó persze egy bizonyos szintig igen, de valahogy nekem ez a hozzáállás olyan náci mentalitásúnak tűnik.

De jó lenne minden negyedik fiatalt felakasztani, tökre igazad van :) Szívesen leosztanálak a francba de hagyjuk inkább . Csak aztán ha egyszer gyereked lesz és az nem vadmagyar lesz és nem a pálinkára esküszik akkor nem tudom mit fogsz vele kezdeni. Deportálod ? :D

[link]

Nem kommentálom. Vagy megérted vagy nem.

2011. jún. 16. 17:39
 17/28 anonim ***** válasza:

"Nemzetben az gondolkozik aki szélsőjobboldali.Minket csak azért mert egy nyelvet beszélünk meg egy országba élünk a hagyományinkkal együtt sem köt össze valami felsőbb eszme.Ha veled nem ért valaki egyet már felakasztanád, nesze neked nemzet. "

Egy hasonlat, a te kedvedért: Nyulakkal minek legyek egy karámban?

"Drogos előadások tényleg vannak csak szart nem érnek. Meg van adva előre államilag hogy mi hangozhat el egy előadáson, innentől fogva kabaré az egész."

Sajnálom, az értelmes ennyiből is megérti, a hülye meg nem érdekel jelenleg.

"Hogy könnyű lenne ilyen zenét csinálni azt nem tudom, én még sosem csináltam. Nem csípem a rockot mégse szólom le. Ez nem a műfajnak szól csupán van bennem ennyi intelligencia."

Ha még nem csináltál ilyet, akkor minek hozakodsz elő vele?

"De jó lenne minden negyedik fiatalt felakasztani, tökre igazad van :) Szívesen leosztanálak a francba de hagyjuk inkább . Csak aztán ha egyszer gyereked lesz és az nem vadmagyar lesz és nem a pálinkára esküszik akkor nem tudom mit fogsz vele kezdeni. Deportálod ? :D "

Se én, se senki a családomban nem iszik. Akkor majd a gyerekem csinálná? Ha igen, kap két apait, meg két anyait...

És áruld már el nekem, hogy hol beszéltem én felakasztásokról, deportálásról? Ez a te saját beteges elméd szüleménye. Én nem mind felakasztásáról beszéltem, csupán pár, aranyos egyedről...

A videóhoz meg annyit, hogy aki drogozik, az megérdemli.

2011. jún. 16. 19:22
 18/28 anonim ***** válasza:

Úgy értettem te magad nyírnál ki drogosokat,de végülis a lényegen ez sokat nem változtat.

Te se csináltál még drogos zenét, de biztos jobban értesz hozzá mint aki ha nem is csinálja de értékeli, és biztos tudod milyen könnyű összerakni.Elárulom ezeknek a műfajoknak is megvannak a nagyágyúi akik a tehetségük és a zenéjük alapján lett elismertek.

Biztos jó fiatalkora lesz/lenne a gyerekeidnek.Azért mert valaki iszik azért fel kell pofozni tényleg. Lehet egy darabig el tudod nyomni a kalandvágyát meg a társasági ösztönét de hogy örökre hazaláncolni nem fogod tudni az is biztos (már persze ha menni akar, ha nem akkor tárgytalan). Engem apám félholtra is verhetett volna akkor se győzött volna meg max ideig-óráig elnyom. Egyébként apám meg anyám se ivott még ünnepekkor is a szokás kedvéért csak. Ahhoz képest lánytesóm is meg én is jártuk az éjszakát, kipróbáltunk nem egy dolgot. Jó volt, érdekes volt de egy idő után mindketten ráuntunk. Azt mondom utólag hogy rossz lett volna ha nem tapasztalok meg olyan dolgokat amiket így megtapasztalhattam. Nem lett egyikünk se zombi, és boldog vagyok hogy nem egy begyöpösödött felnőtt leszek hanem ha gyerekem lesz megértem hogy mit miért csinál. Én nem megverni fogom hanem felhívni a figyelmét ha valami szarságot csinál.

2011. jún. 16. 19:48
 19/28 anonim ***** válasza:
A hülyéket csak a hülyék értik meg. Biztosra mehetsz, hogy jó kapcsolat lesz közted és a gyereked között...
2011. jún. 16. 20:46
 20/28 A kérdező kommentje:

Érdekes olvasni a vitátokat.

Úgy gondolom, mindkét érvelésben van valami igazság. Kicsit én is soknak találom azt, ahogyan az 1. válaszoló a drokosokat érintő ügyekről írt, de abban egyetértek vele, hogy a drogpolitikánk nem elég szigorú, vagy legalábbis nem elég hatékony. Nem tudom, hogy honnan kerül a drog az országba, de biztos, hogy vannak csoportok, akik érdekeltek ebben. Mindenesetre az iskolákban egyáltalán nem hatékony a megelőzése. Aki akar, az akármikor hozzájuthat akármihez. Ezen kellene változtatni, de inkább megelőzéssel, mint megtorlással.

A drogprevencióról: én is részt vettem már sok ilyen előadáson, változó benyomásaim voltak. Volt olyan, hogy elmentünk egy moziterembe, ahova kiállt egy nagyon vicces srác, aki a közvélemény szerint akkor is "be volt állva"; mindenen röhögött, elmesélte az élményeit a Jézussal való találkozásáról... az ilyen az biztos, hogy többet árt, mint használ. Inkább biztatott minket a frogfogyasztásra, mint elriasztott volna. A középkategória a kiküldött néni volt, aki azon túl, hogy felvilágosított minket a drogok természetéről, semmi lényegeset nem mondott. Ezek valóban nem vezetnek sehova.

Szerencsésnek mondhatom magam azonban, mert egy olyan osztályfőnökünk van, aki törődik velünk és átlátta azt, hogy mennyire nem hatékony ez a dolog. Ezért előkerített és behívott hozzánk -isten tudja honna- egy börtönviselt embert, aki már mindenen keresztülment, de világosan látszott rajta, hogy leszámolt a múltjával és egészséges életet él. Volt családja meg minden. Elmesélte, hogyan jutott börtönbe, meg milyen őrültségeket csinált. Az ilyen figgura már hatékonyabb elrettentő eszköz. Az osztályfőnökünk utolsó húzása, megint csak nagyon lényeglátóan és bölcsen az volt, hogy megnézette velünk a Rekviem egy álomért című filmet. Én ez utóbbit tenném kötelezővé egyébként a drogprevenció során. A fiatalok nagyrészt úgyse veszik komolyan a "szigorú néniket", akik elmagyarázzák, hogy a "drog márpedig rossz", se a röhögő srácokat, akiktől csak méginkább kedvük támad a drogra. Nem, a megoldás valóban egy ilyen film, ami a képükbe vágja a kőkemény valóságot és egy életre elrettenti őket. Én magam nem láttam, mert éppen hiányoztam a kérdéses napon, de azóta is hálát adok az égnek, hogy így volt, miután több helyen utánaolvastam. Biztosan egy életre kikészültem volna tőle, nem bírom az ilyen filmeket.

Dióhéjban: a megoldás az elrettentés a valóság ábrázolásával, és reális bemutatása annak, mennyit veszthet valaki azzal, ha erre az útra lép.

Engem is zavarnak a drogosok, de valószínűleg sokkal inkább a társadalmi problémák a ludasak ebben az egészben. A család, pontosabban annak hiánya például egészen biztosan. Ma már még sok esetben a család sincs meg, mint alapvető egység és általában véve nagyon felszínesek a társadalmi kapcsolataink.

Arról, hogy ki hogyan tanítsa a gyerekét: én már előre elterveztem, hogy azt fogom csinálni, hogy odaadok a fiamnak egy cigit, hogy szívja el előttem.

2011. jún. 16. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!