Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan hozzam elő a valódi...

Hogyan hozzam elő a valódi énemet? Hogyan legyek ismét kreatív?

Figyelt kérdés

Előre szeretném leszögezni, hogy nem abba a típusba tartozom, aki kamaszként hű de különlegesnek, egyedinek tartja magát, mert nem.

Az a problémám, hogy 14-15 éves koromig sok verset írtam, nem érdekelt, hogy jó-e, vagy beillene-e egy remekműnek, csak írtam ki magamból az érzéseimet, szimbólumokat alkalmazva, rímekbe szedve. Főleg nyáron, mikor kiültem a fákkal és gyönyörű virágokkal teli kertünkbe, kapott el az ihlet. Bekerültem egy gimnáziumba és abszolút nem érzek már késztetést arra, hogy írjak, rajzoljak, vagy akármi. A szürke hétköznapok, a tanulás, meg a felszínes haverok elvették a kedvemet attól, hogy bármilyen formában is kifejezzem magam. Olyanokkal járok egy osztályba, akik nagyon nagy egyéniségnek hiszik magukat, és azt terjesztik, mennyire különlegesek ők, mennyire kreatívak. Melletük én úgy érzem, el vagyok nyomva, pedig nagyon szerettem verseket írni, videókat csinálni, hangulatokat, benyomásokat elkapni. Az utóbbi időben, mióta ismét süt a nap, és kezdem azt érezni, minden egyes kapcsolatom a családon kívül felszínes és nem megbízható, elkezdett ismét érdekelni az írás, elkezdtem foglalkozni az impresszionista költők műveivel és újra vágyat érzek, hogy valamilyen formában láthatóvá tegyem a gondolataimat. De már annyira elegem van ebből a sok beképzelt emberből magam körül, hogy nincs erőm azt csinálni, amit szeretek, ami boldoggá tesz. Én is felszínessé váltam, próbálok a "barátaimhoz" formálódni, azokon röhögni, amiken ők, olyan témákról beszélni, ami nem érdekel, mert különben a valódi, magamba forduló, merengős énem mindenki számára visszataszító lenne. Hiányzik a régi életem, a régi világnézetem, amikor még tele voltam nagy álmokkal, nem tudtak a mindennapok beolvasztani és elvenni a kedvemet a céljaimtól. 3 év alatt úgy érzem, totál megváltoztam a környezetem számára talán jó, de a régi énemhez képest rossz irányba. Hogyan lehetnék az, aki voltam? Tudom, az ember személyisége és érzései változnak, de nem tetszik az a felszínes ember, aki most vagyok, nem akarom így leélni az életemet.

2011. jún. 12. 18:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Hallgass zenét, ajánlom a No doubt - Tragic Kindom albumát + a Six Feet Underground, és a simple kind of life című számokat.
2011. jún. 12. 18:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Doorst, Nirvanát, Led Zeppelint, The Kinkst, Beatlest, Yann Tiersent szoktam hallgatni, ha írni akarok.
2011. jún. 12. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Sőt ezeket a számokat is feltéve ha bejöna stílus. ;)

No Doubt - New

No Doubt - Too Late

No Doubt - Ex Girlfriend

No Doubt - Comforting Lie

No Doubt - Staring Problem

2011. jún. 12. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Azok is jók, bár nekem túl kötött stílus.
2011. jún. 12. 18:49
 5/9 anonim ***** válasza:

"De már annyira elegem van ebből a sok beképzelt emberből magam körül, hogy nincs erőm azt csinálni, amit szeretek, ami boldoggá tesz."

hát én ezt nem értem. ennek mi köze egymáshoz?

egyébként mi a célod?

ha annyira eleged van belőlük nem értem miért állsz be a sorba és beszélgetsz felszínesen. magadat kellene adnod még ha azt ők nem is értik meg. értem hogy nem akarsz egyedül lenni, de így is rosszul érzed magad amint látom.

"mert különben a valódi, magamba forduló, merengős énem mindenki számára visszataszító lenne"

most meg neked visszataszító a többiek éne. ők is magukat adják, te is add azt. inkább utáljanak aki vagy mint szeressenek amiért nem vagy. nem?

2011. jún. 12. 18:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért van köze annak, hogy a környezetem ilyen, meg annak, hogy én ilyen lettem, mert ők azt éreztetik a másikkal, hogy többek nála, mindenkinél jobbak és így elmegy a kedvem attól, hogy valamit én is megmutassak magamból. Mert az egy dolog, hogy nem mutatom meg senkinek, de ha egyedül vagyok, már annyira éretlmetlennek tartom, hogy inkább neki se kezdek. És mivel nem találok olyan barátokat, akik hasonlóan vélekednek dolgokról, mint én, ezért maradok a megszokott társaságomban és velük pedig nem akarok másképp viselkedni, mert akkor kiutálnának és egyedül lennék. Az egyedüllét pedig megint csak akadályoz dolgokban, pl. a tanulásban.
2011. jún. 12. 19:03
 7/9 anonim válasza:
Nah akkor elmondom az én véleményem: szerintem most te, abba a csapdába kerültél, hogy még régebben, amikor bekerültél ebbe az új, "felszínes" közegedbe, szerettél volna, hasonlítani a többihez, és ki nem lógni a sorból. 14-15 évesen az ember általában így viselkedik... Az a legnagyobb szerencséd, hogy felismerted, hogy most nem vagy önmagad, és változtatnod kéne. Mindenzt már én is átéltem és amit most mondani fogok,arra vagy azt mondod h megfogadod, vagy félreállsz, mert nem akarsz balhét. Velem az volt a történet, hogy egészn 14 éves koromig mindent kimondtam, ami a szívemen volt. Rengeteget balhéztam a "menőkkel", és mindig megvédtem az igazamat. Nem szerettek, nem volt sok barátom, de ugyanakkor a fél világ tisztelt és irigyelt a mgabiztosságomért. Aztán eljött az én kamaszkorom is, és én is beálltam a sorba, egyre kevesebb verset írtam, nem hallgattam már a kedvenc zenéimet, és már nem volt nagy a szám. Mindezt azért, hogy beilleszkedjek, hogy ne legyek egyedül, és hogy valahol várjanak engem is, persze "menőnek" is jó buli volt lenni. Aztán rájöttem, hogy bunkó-tahó az összes,kihasználtak és hogy milyen szánalmas az összes. De még mindig nem mertem szóllni, gondoltam, legalább a láccat legyen meg, hogy szeretem őket és hogy velük vagyok. Aztán megelégeltem a képmutatást, és már tükörbe sem tudtam nézni, undorodtam magamtól. Részegen szétordítottam az összes fejét, és elkültem őket a p*csába. És milyen jól tettem! Azóta megtaláltam azigazi társaságom, ésszétbulizzuk együtt a hétvégéket és jól érzem magam velük. Ők már tényleg szeretnek, és várnak rám. Ebből az a tanulság Neked, hogy sose add fel önmagad, senki miatt sem. Ha utálni fog az egész osztály, Te akkor is írd meg azokat a verseidet és mondd el a véleményed és állj ki magadért! Én is ezt tettem és az életem meghálálta ezt nekem, most igaz barátaim vannak. Remélem érted a lényeget!:)
2011. jún. 12. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem az a legszánalmasabb dolog a világon amikor a környezetedet szidod és okolod azért mert el vagy nyomva. hát akkor mérgelődj életed végéig ha nem akarod önmagadat adni..csak te tehetsz róla. erre csak ennyit lehet mondani. (és most magamról is beszélek nem téged csesztetlek) szal irány az önmegvalósítás
2011. jún. 12. 19:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Én feladtam a társasági életet 15éves koromban és csak erősödött az egyéniségem, egyre jobb vagyok, bár tudod ennek is van hátulütője a társasághiány, de szerintem én jobban választottam mint te. Nincs még késő, tedd meg a szükséges lépéseket.
2011. jún. 12. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!