Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mondjam meg neki, vagy tartsam...

Mondjam meg neki, vagy tartsam titokban, hogy tudok róla?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó barátnőm, akiben én mindig megbíztam. Szinte mindent tud a múltamról. Egy dolog volt, amit az egyik barátunknak hamarabb mondtam el, de neki is el akartam, csak vártam, mert úgy láttam, ő még nem tudná éretten kezelni a témát. Ez a barát azonban elszólta magát előtte, mert azt hitte, hogy neki már hamarabb elmondtam, hiszen ő a legjobb barátnőm. Erről én azonban nem tőlük tudok. Én csak annyit vettem észre, hogy ez a barát folyton nyaggat, hogy mondjam már el a barátnőmnek, biztosan megérti. Végül rávettem magam, és elmondtam neki. Teljes döbbenet. El sem akarta hinni, stb. Viszont mivel ismerem, mint a tenyeremet, ezért láttam rajta, hogy vmi nem stimmel. Mivel tudtam, hogy nekem nem mondaná el, hogy igazából mit érzett, mikor meghallotta, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem az aznapi msn beszélgetésüket (barátnőm + barátunk), mert neki biztos elmondta. Innen tudom, hogy a barátnőm már egy hete tudta a dolgot, és mégis átvert. Ez nagyon rosszul esik. Nem tudok már tovább bízni benne, hisz ezek után ki tudja, mi az, amit igazából gondol. De már nem bírom tovább. Egyrészt majd megöl a lelkiismeret furdalás, amiért elolvastam azt a beszélgetést, másrészt egyszerűen nem bírok hazugságban lenni tovább. Kezdek rájönni, hogy a barátságunk eléggé érdekbarátság volt, hiszen belegondolva, ő sosem tett ezért a barátságért semmit, mindig én nyeltem, és kértem bocsánatot mindenért, miközben ő észre sem vette, mennyire bánt, amikor kinevetett, mert nem tudtam vmit. Nagyon lúzernek érzem magam, amiért hagytam magam nevetségessé tenni, mégis visszatart vmi, hogy elmondjam neki, mindent tudok. Pedig már annyiszor nekikezdtem. Mit gondoltok, mondjam el neki?
2011. jún. 9. 19:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de én kb a közepénél elvesztettem a fonalat...
2011. jún. 9. 19:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ez így nagyon zavaros. azt sem tudjuk hogy mit tudott meg ki aki kinek mondta el hamarabb és ki hitte azt hogy ő tudja mit ő is tud... :D szóval énezt nemértem :D
2011. jún. 9. 19:17
 3/12 anonim ***** válasza:
En is...
2011. jún. 9. 19:19
 4/12 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy gondolod, hogy gondolom, hogy gondoljuk azt, hogy te azt gondolod, hogy én gondolom, hogy így gondoljuk.

Nyaa, ez is kb van ilyen értelmes!

2011. jún. 9. 19:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Hát ha pocskondiázott a hátad mögött, akkor hagyd az egészet vele.Ha viszont csak tényként írta le a dolgokat(nem mondtad miről van szó) akkor meg lehet hogy nem tudta hogy reagáljon, még akkor se ha tudta, hogy el fogod mondani egyszer.Nem tudja hogy kezelje a helyzetet(nagyban függ, hogy mit mondtál).Szerintem adj még a dolognak egy kis időd.A többi dolog meg azért jött most ki belőled, mert ha idegesek vagyunk valakire akkor a múltbéli sérelmekkel is hajlamosak vagyunk előhozakodni.Pedig azt nem kell, ezt a dolgot önmagában a többi sérelemtől elvonatkoztatva kell megítélned.Máskor meg ha megbánt azonnal szólj rá karakánul.Ha látja, hogy nem vicc, hogy ezzel bánt akkor le fog szokni róla.De ha nem tudja, hogy rosszul esik, akkor miért ne csinálná?Állj ki magadért, ezzel pedig most várj, és nézd a további reakcióit a dologgal kapcsolatban.
2011. jún. 9. 19:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Ehm... jól értelmeztem, hogy: a közös barátotoknak elmondtál x dolgot, ez a barát elmondta ezt a dolgot előbb a barátnődnek, mert azt hitte, hogy te már mesélted (x dolgot)... és amikor ezt az x dolgot tényleg mondtad barátnőd, akkor ő előadta a döbbentet?!

vagy mi van?! mert tényleg elég zűrzavaros a dolog, hogy ki hogyan kivel...

bocsi

2011. jún. 9. 19:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Van egy nagyon jó barátnőm (A), akiben én mindig megbíztam. Szinte mindent tud a múltamról. Egy dolog volt, amit az egyik barátunknak (B) hamarabb mondtam el, de A-nak is el akartam, csak vártam, mert úgy láttam, ő még nem tudná éretten kezelni a témát. B azonban elszólta magát A előtt, mert azt hitte, hogy neki már hamarabb elmondtam, hiszen ő a legjobb barátnőm. Erről én azonban nem tőlük tudok. Én csak annyit vettem észre, hogy B folyton nyaggat, hogy mondjam már el a A-nak, biztosan megérti. Végül rávettem magam, és elmondtam neki. Teljes döbbenet. El sem akarta hinni, stb. Viszont mivel ismerem, mint a tenyeremet, ezért láttam rajta, hogy vmi nem stimmel. Mivel tudtam, hogy nekem nem mondaná el, hogy igazából mit érzett, mikor meghallotta, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem az aznapi msn beszélgetésüket (A + B), mert neki biztos elmondta.

A többi nyilván A-ra vonatkozik. Azt pedig, hogy mi volt az a dolog, direkt nem akarom elmondani, mert sztem az elég lényegtelen ebből a szempontból.

2011. jún. 9. 19:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Abszolút sikerült nekem is belezavarodni a sztoriba. Ha jól értem, van egy barátnőd, és te elmondtad egy titkodat egy harmadik félnek, aki visszamondta a barátnődnek. Emiatt te elmondtad a barátnődnek is - hogy tőled "tudja meg" - ő pedig úgy tett, mintha tőled hallaná először.

Ha így történt, akkor mindketten jót akartatok, és mindketten hazudtatok.

Te úgy tettél, mintha nem tudnád, hogy ő tudja.

Ő úgy tett, mintha nem tudná, mert gondolom meg akarta védeni a harmadik felet.

Átvágtátok egymást.. Szerintem kvittek vagytok, ezt a helyzetet balhé nélkül csak így lehetett lereagálni.

Az, hogy belenéztél a levelezésükbe, elég bizalmatlan dolog, a barátnőd viselkedhetett furán pusztán azért is, mert kellemetlenül érezte magát amiért eljátszotta a meglepettet. Ha nem találtál semmi terhelő bizonyítékot a levelezésben, akkor felejtsd el az egészet. Vagy add elő neki az egész sztorit, és felejtsétek el utána..

2011. jún. 9. 19:27
 9/12 A kérdező kommentje:
19:23 ; 19:27 Nagyon szépen köszönöm. Van benne igazság, amit írtok, át fogom gondolni mindenképpen. Még egyszer köszi a tanácsot
2011. jún. 9. 19:29
 10/12 anonim ***** válasza:
kinőheted még, fiatal vagy! ők a hátad mögött pusmognak, te meg a hátuk mögött elolvasod a privát levelezésüket.ne tégy szemrehányást senkinek, mert nem vagy különb, ha meg különb leszel, akkor már nem lesz miért.én bírtam követni a te gondolatmenetedet, remélem te is az enyémet.
2011. jún. 9. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!