Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért általánosítanak az emberek?

Miért általánosítanak az emberek?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy régen is Hitler a nyilaskeresztesek kiirtották vagy legalább ki akarták most is sokan azt mondják, hogy ki kell irtani az összes romát/zsidót/kínait. És szinte minden emberen látszik, hogy vagy, ahogy meglátja, már úgy leírja, hogy: Jaj zsidó hát az baj vagy az a másik általánosítás, amit most például Szirtes Tamáson veszek észre a Csillag Születik című műsorból, hogy azt látom, rajta hogy a Brasch Bence például elég rossz volt én egy 5 pontot adtam volna neki, kb. de a Szirtes Tamás 8-akat adott. Most a Timi Chennek adott 9-et, nemrég akinek kb. ugyanannyit adtam volna. És nem azért mert kissebségiek, hanem mert nem jó a hangjuk. A Tabániba is lehet, volt valami nem nagyon érdekel, mert szimpatikus, jó a hangja neki 9-eket néha 10-eket adnék. Mert amit Hitler, és amit Szirtes csinál az is általánosítás. És most is sok Jobbikos azt mondja, ki kell őket irtani MSZP-sek sokszor meg pont azért szeretik őket. Persze akinek nem inge ne vegye magára. De szerintem igazából az ország vezetőivel és a rendőrökkel nagyobb a baj. Mert most a romák, zsidók egy része azért lop, mert van rá lehetőség, mert a rendőrök nem csukják le. A kínaiak is azért csalnak, mert az ország vezetői és a rendőrök nem csukják le őket, megtehetik, mert van rá lehetőség és van annyi eszük, hogy kihasználják. És miért van ez? Mert MI szavazzuk meg az MSZP-t meg a Fideszt-t, akik már 13 éve vezetnek minket. Vagyis nem az lenne az egyszerű, hogy mindnek villamos szék, mert valószínűleg azért ilyenek, sokan mert ilyenek voltak őseik erre nevelik őket, de kivétel mindig van. És a magyarok is láttam már, hogy rabolnak. Szóval inkább egy normális párt kéne normális rendőrök, akik ott vannak és lecsukják ezeket. És akkor nem jönnének be a kínaiak, mert elméletileg miattunk van. És akkor nem lenne az, hogy elfoglalják az országunk. Magyarán azt nem értem, hogy sokszor idő bölcs, rendes emberek vagy fiatalabbak általánosítanak, de főleg hogy az öregek miért nem tudják visszavezetni ezt, hogy kire, tegyék az X-et, mert nagyon sok öreg szavaz ezekre. És a fiatalabbaknak se arra kéne gondolniuk, hogy halljanak meg. Kb. Magyarországon az emberek 80% általánosít szerintem és kb. 90%-a vagy fél, vagy utálkozik, vagy barátkozik egy zsidóval. Miért nem gondolkodnak el ezen? Nem lenne egyszerűbb például Hitlernek is régen, hogy egy normális országot teremt, és akkor nem lennének, bűnözők nem vezetnének hülyék stb.
2011. máj. 30. 22:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Hát hülyének az számít vezetésben, aki mondjuk 3 helyre áll be egy Matizzal. Szerintem ez nem általánosítás. Az inkább hogy egy fajra azt mondják, hogy buták. A rossz arcút meg nem úgy értettem, hanem hogy mondjuk, csúnyán néz, rám meg úgy viselkedik, hogy például fellök meg hasonlók, és hogy ha valaki azért néz rám csúnyán, mert el van ferdülve az arccsontja az észrevehető. És volt olyan ember, aki ránézésre elég magyarnak nézett ki mégis nagyon szemét volt velem. Amúgy köszönöm mindenkinek, mert mindenki normális és jó választ adott megy a zöld kéz:).
2011. jún. 1. 21:07
 12/16 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy szóval nem megyek oda egy olyan rosszarcú emberhez, aki csúnyán néz rám és vállal ellök a metrón és magyar úgy, hogy: Szia, leszünk barátok? Szóval mindegy hogy magyar vagy nem lehet, hogy bunkó. Sokan például az olaszokra mondják, hogy veszekedősek meg a romákra, talán de én egy magyar családba (azt hiszem kicsit lengyelek és szlovákok is, de nagyrészt magyarok) akiket ismertem az egyik azt mesélte, hogy nyaralásnál az unokatestvére a szüleivel éjjel 2-ig veszekedtek, úgy hogy már sírva ordítottak, mégse romák vagy olaszok, hanem magyarok.
2011. jún. 1. 21:13
 13/16 anonim ***** válasza:
Én nem gyűlölöm a zsidókat, én csak azt akarom, hogy ne létezzenek. A gyűlölködés bűn a Biblia szerint!
2011. jún. 22. 11:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Mióta csalnak a kínaiak?
2011. jún. 22. 15:42
 15/16 A kérdező kommentje:
Adócsalás. Ezért adják ilyen olcsón a kajájukat stb.
2011. jún. 23. 01:40
 16/16 A kérdező kommentje:
De most nem úgy mondtam nem minden kínai csak akik bejönnek ide majdnem mind ebből élnek meg.
2011. jún. 23. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!