Ki, milyen származású itt?
manapság annyira össze vannak keveredve a nemzetek, szinte mindenkiben van egy kis "külföldi" vér. Én pl ősi Lengyel családban születtem, de a családfában találtam rengeteg Oroszt, Magyart, Németet, Svédet, Angolt is.
Egyébként a családfa kutatás nagyon érdekes elfoglaltság. Akinek még nincs kész családfája annak ajánlom.
Anyai ágon langobard, apai ágon vizigót....Hahahaha
Amúgy viccen kívül, nem hinném, hogy annyira nagyon össze lennének keveredve a nemzetek, csak akinek kevert a családfája, az önmagából indul ki. Én is visszanyomoztam a családfámat, ameddig vissza tudtam (18. század eleje), de egyetlen egy más nemzetiségűt sem találtam rajta, csakis magyarokat. Nem döngetem rá a mellem, csak megjegyeztem, hogy azért nem teljesen igaz, hogy mindenki össze lenne keveredve.
Nem értem a problémád, kedves utolsó.
Attól még, hogy a terület Magyarország része volt, az ott élők nem voltak feltétlenül magyarok.
Akkor Szlovákiában ma csak szlovákok élnek? Akkor mit bohóckodunk itt a kettős állampolgársággal?
Nagyon is voltak szlovákok Trianon előtt is. 1848-ban elég komolyan szervezkedtek is, bár az igaz, hogy a szerb, horvát és román megmozdulások mellett eltörpült a jelentősségük.
17:52
Engem erdekel a csaladfa kutatas.
Hogy es hol csinaltad, vagy csinaltattad?
"Engem erdekel a csaladfa kutatas.
Hogy es hol csinaltad, vagy csinaltattad?"
Én ugyan nem ő vagyok, de tudok segíteni a kérdésedben, mivel levéltár szakot tanultan. És ebben ott is a válasz: levéltárban tudod megcsinálni, annyi, hogy visszanézed az anyakönyvi kivonatokat. Nem ajánlom hogy úgy csináltasd, mert indokolatlanul sok pénzt elkérnek, és trehány munkát végeznek többnyire. Ha bővebben érdekel, akkor bármelyik levéltárban adnak bővebb infót.
Vagy ezt a könyvet tudom ajánlani:
Nem nagy ügy az egész tényleg, de világmegváltó csodákat ne várj a dologtól, ha nem vagy nemes, akkor a 1700 előttre esélyed sincs, hogy visszakutass.
Bővebb infot a levéltáraktól is tudsz kérdezni, csak írnod kell nekik egy e-mailt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!