Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Igent mondhatok-e tanárként...

Igent mondhatok-e tanárként annak a diáknak a "felkérésére", aki szerelmes belém?

Figyelt kérdés
34 éves középiskolai tanár vagyok. Meleg vagyok, de ezt sikeresen titkolom. Nemrég érkezett az iskolánkba egy új fiú az egyik 11. osztályba, már elmúlt 18 éves, s nyíltan felvállalja, hogy meleg. Egy délután megvárt a suli előtt, s azt mondta, járhatnánk együtt, tetszem neki. Mit tegyek?
2009. márc. 15. 16:35
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező: nekem semmi bajom a meleg tanárokkal, nekem is volt ilyen tanárom. Én a tanár-diák közötti szexuális kapcsolatot nem tartom jónak (teljesen mindegy, milyen felállásban), mert alá-fölé rendeltségi viszony volna. Egyetértek a 23.34-es hozzászólóval.
2009. márc. 17. 11:23
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

A vitázóknak:

A szexuális irányultság illetve az, hogy valakinek van-e társa vagy éppen magányos, semmilyen összefüggésben nem áll azzal, hogy egy tanár mennyire jól végzi a munkáját, a tanítást. A diákoknak amúgy egyáltalán semmi közük egy tanár magánéletéhez, - nem is tartom azt sem helyesnek, ha 1-1 tanár bizalmasan beszámol ilyesmiről a diákjainak- és nincs joguk ez alapján megítélni egy tanárt! Ugyanúgy persze a tanárnak sincs joga turkálni a gyerekek magánéletében, pl. beleszólni, hogy a diákja kivel jár, stb.

Az iskolában egyedül a tanítás és a tanulás számít!

A Kérdezőnek:

Az iskolaváltás valamelyikőtöknek tényleg nem rossz ötlet, ha mindenáron ragaszkodtok ehhez a kapcsolathoz. Bár mondom, még így is adódhatnak kellemeten helyzetek. Lehet jobb lenne megvárni, míg a gyerek már egyáltalán nem középiskolás, vagy addig nagyon-nagyon diszkrétnek lenni, utcán egyáltalán nem mutatkozni.

2009. márc. 17. 15:56
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondhatsz rá igent. Várd meg amíg végez. Nem számít, hogy nagy, vagy kiskorú-e. Egyébként ha olyan iskolában tanítasz, ahol a diákok nyiltan felvállalhatják az nemi identitásukat, akkor lehet, hogy te is színt vallhatnál.
2009. márc. 18. 14:19
 44/53 anonim ***** válasza:
35%
Ha ezt akarod, először is keress más munkahelyet. Azután keress egy idősebb társat. És fogadd el, hogy az Élet (Isten, vagy Bárki) igen nehéz leckét adott Neked. Viszont vannak még ennél nehezebbek is. Próbálj mások segítségére lenni, igazi életcélokat keresni.
2009. márc. 19. 23:56
 45/53 anonim ***** válasza:
86%
A tanárság önmagában olyan, ahol mások segítségére lehet/van. Ha csak pusztána nemi identitása miatt ki nem túrják olyan korlátolt bunkók, akik itt is előfordultak. Miért ne lehetne egy homoszexuális ember tanár, és jó tanár? Eszem megáll... A diákkal való kapcsolat neccesebb, de önmagában a nemi irányultság nem.
2009. márc. 20. 11:55
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Van itt egy olyan topik, ahol ezért rúgtak ki egy tanárt, méghozzá az egyik legjobb tanárt az iskolában.
2009. márc. 20. 20:15
 47/53 anonim ***** válasza:
Én azt ajánlom neked, hogy ásd elő a jobbik eszedet, és ne legyél felelőtlen. vagy ha képtelen vagy állhatatosnak lenni, akkor válts hivatást.
2009. márc. 20. 20:30
 48/53 anonim ***** válasza:
100%
20.15 - mármint azért, mert meleg volt, vagy mert diákkal kezdett? Nagyon nem mindegy.
2009. márc. 20. 21:34
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

En tudom h milyen ez a helyzet,azzal a kulonbseggel h en hetero vagyok.

En is beleszerettem az egyik tanaromba diaklany letemre.Az erzes kolcsonos volt...viszont meg sem lett semmi a dologbol.

Nagyon jokepu volt,sok lanynak tetszett a suliba,ferfias,kedves,nagyon okos es udvarias ami sztem az egyik legnagyobb ereny.

Telefonon tartottuk a "kapcsolatot" ami nem is az volt,de meg beszeltuk h a suliban meg csak egymasra se nezunk.En vegzos voltam es nem akartam h kirugjanak, O nagyon szerette az iskolat es a munkajat.

Egyetlen csok csattant el koztunk...semmi tobb,annyira feltunk.

Sokszor megbeszeltuk h talalkozunk,ezt vagy o vagy en mondtuk le mert tudtuk h meg iskolan kivul is helytelen amit teszunk.

Az az 1 ev az kinszenvedes volt mindkettonknek.

Mire eljott a nyar es leeretsegiztem mar annyira elegem lett h mindent akartam csak ot nem pedig szerettem.Szerencsem volt,mert hamarosan jott a nagy O aki azota a ferjem.

Nem tudom mi van vele,ugy tudom azon a nyaron o is talalt maganak vkit.

Regen volt de nem jo visszagondolni ra.

Hidd el jobb ha bele sem kezdtek amig oda jar.En tudom ez mennyire nehez mert az ember nem valogathatja meg h kibe lesz szerelmes.

Sok sikert kivanok neked!

2009. márc. 21. 16:32
 50/53 anonim ***** válasza:
Mert meleg volt.
2009. márc. 23. 17:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!