Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan kérjem meg roma szomszé...

Hogyan kérjem meg roma szomszédunkat, hogy tanítson meg cigányul?

Figyelt kérdés

Diplomámhoz nyelvvizsgára lenne szükség. Az eszperantót számtalanszor elkezdtem, ugyanakkor nem tudok bejárni a városba heti többször. Megpróbálkoznék úgy, hogy magánzólag elkezdeni a cigány nyelvet, melyhez nagy segítség lenne, ha szomszédunk esetleg hajlana rá. Nagyon rendes, aranyos fiatal házaspár a szomszédunk. Egyszerűen nem merek odamenni, hogy figyelj! megtanítasz a nyelvetekre?...

Egyrészt nem tudom, megbántom-e ezzel... nem tudom hogy álljak a dologhoz.

2011. máj. 24. 01:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

02:50 es 02:58!

Nem ertem mit vagytok felhaborodva, nincs is serto hozzaszolas elottetek. Utana van mar par. :)

En irtam azt, hogy a ciganyok egy resze nalunk a lovarit beszeli, masik resze a romant (olah ciganyok) de egyik sem tanulta iskolaban igy a nyelvtant nem hiszem, hogy meg tudnak tanitani es a szokincsuk is szegenyes. Ez teny, nem pedig leszolas. Akarhany ciganyt hallottam a "sajat nyelven" beszelni mint kevert bele magyar szavakat mert nem tudnak tisztan beszelni. Tehat nyelvvizsgahoz nem biztos, hogy hozza tudnak segiteni. A "modern" magyar nyelvben is hasznalnak rengeteg kulfoldi (tobbnyire angolt) szot, foleg a fiatalok megsem mondanam, hogy attol ok tudnak angolul.

A www.jomagam.hu oldalon toltottem egyszer le egy 9 nyelvu szotar programot amiben van lovari-magyar, azt keresd meg es nezd meg, hogy hasznos-e szamodra!

2011. máj. 24. 18:47
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2011. máj. 25. 09:48
 23/23 anonim ***** válasza:
Menj hozzá feleségül a Gazsihoz,menet közben meg tanít cigányul is.
2011. máj. 29. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!