Hogyan kérjem meg roma szomszédunkat, hogy tanítson meg cigányul?
Diplomámhoz nyelvvizsgára lenne szükség. Az eszperantót számtalanszor elkezdtem, ugyanakkor nem tudok bejárni a városba heti többször. Megpróbálkoznék úgy, hogy magánzólag elkezdeni a cigány nyelvet, melyhez nagy segítség lenne, ha szomszédunk esetleg hajlana rá. Nagyon rendes, aranyos fiatal házaspár a szomszédunk. Egyszerűen nem merek odamenni, hogy figyelj! megtanítasz a nyelvetekre?...
Egyrészt nem tudom, megbántom-e ezzel... nem tudom hogy álljak a dologhoz.
mark86
ha kedvesek szerintem nyugodtan megkérheted őket,lehet még örülnének is neki hogy nem lenézed a cigányságot...
sok sikert!
02:03
A mai világban annak is örülni kell, ha egyáltalán vállalja valaki.
mark86
nem tudom minek kell kapásból fikázni mindenkit!
nem vagytok elégedettek magatokkal?
25 éves vagyok,a feleségem 31 és szeptemberben szül! ez is nagy botrány ám....
Ne törődj az értelmetlen válaszolókkal. Ha rendes család,akkor nem fognak lopni. Az utcánkban is van egy cigánycsalád,sokkal rendesebbek,segítőkészebbek,mint a menő vállalkozó.
Az pedig különösen hülyeség,hogy pár hét alatt meg lehet tanulni angolul. Ha ez igaz lenne, a fél ország beszélne már angolul.
Ami a kérdésedet illeti:
Ha a lovárit beszélik,akkor sem tudnak úgy megtanítani,ahogy azt a vizsgákon kérik. A "hivatalos" nyelvtanítás egyetlen nyelven sem egyezik meg a beszélttel.
Szerezd be a tananyagot,és csak a kiejtésben kérj tőlük segítséget.
Mondd meg nekik,hogy tanulod a nyelvet,mert kell a diplomádhoz,és szeretnéd,ha segítenének.
hát nem itt.. a tanuláshoz bizalom kell a tanító iránt.
Ennyi nincs, hogy kedvesen beszédbe elegyedj?
-Jó napot szomszéd, lenne egy kérdésem: tudna lovárit tanítani ? szükségem lenne rá. Vagy valakit ajánlani,
aki tud tanítani? -én így tenném.
(de nem vagyok biztos, hogy könnyebb lesz, mintha az eszperantót magad folytatnád a vizsgáig..
indoiráni nyelv- a keleti nyelvek még nehezebbek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!