Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan kérjem meg roma szomszé...

Hogyan kérjem meg roma szomszédunkat, hogy tanítson meg cigányul?

Figyelt kérdés

Diplomámhoz nyelvvizsgára lenne szükség. Az eszperantót számtalanszor elkezdtem, ugyanakkor nem tudok bejárni a városba heti többször. Megpróbálkoznék úgy, hogy magánzólag elkezdeni a cigány nyelvet, melyhez nagy segítség lenne, ha szomszédunk esetleg hajlana rá. Nagyon rendes, aranyos fiatal házaspár a szomszédunk. Egyszerűen nem merek odamenni, hogy figyelj! megtanítasz a nyelvetekre?...

Egyrészt nem tudom, megbántom-e ezzel... nem tudom hogy álljak a dologhoz.

2011. máj. 24. 01:11
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
36 éves fiatal anyuka vagyok...
2011. máj. 24. 01:12
 2/23 anonim ***** válasza:

mark86

ha kedvesek szerintem nyugodtan megkérheted őket,lehet még örülnének is neki hogy nem lenézed a cigányságot...

sok sikert!

2011. máj. 24. 01:18
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod, hogy ok beszelnek ciganyul? A magyarorszagi romak nagy resze nem tud ciganyul, csak legfeljebb par (ronda) szot. Egy reszuk meg nem is a lovarit beszeli hanem a romant. De mint irtam azt sem rendesen, mert nem tanuljak sehol csak "szajhagyomany" utjan ragad rajuk, foleg a karomkodas, meg egy-ket alapveto szo vagy mondat.
2011. máj. 24. 01:54
 4/23 anonim ***** válasza:
15%

02:03

A mai világban annak is örülni kell, ha egyáltalán vállalja valaki.

2011. máj. 24. 02:49
 5/23 anonim ***** válasza:
basszus, de gonoszok vagytok... mondta, hogy normális cigány a szomszédja. és mi a baj azzal, hogy fiatal anyuka?
2011. máj. 24. 02:50
 6/23 anonim ***** válasza:

mark86

nem tudom minek kell kapásból fikázni mindenkit!

nem vagytok elégedettek magatokkal?

25 éves vagyok,a feleségem 31 és szeptemberben szül! ez is nagy botrány ám....

2011. máj. 24. 02:58
 7/23 anonim ***** válasza:
65%
Hívd meg hozzátok egy feketére,közben meg tudjátok beszélni,a nyelvtan órákat,ők pedig szét tudnak nézni milyen értékeid vannak. Gondolom nem ingyen fognak téged tanítani.
2011. máj. 24. 05:05
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne törődj az értelmetlen válaszolókkal. Ha rendes család,akkor nem fognak lopni. Az utcánkban is van egy cigánycsalád,sokkal rendesebbek,segítőkészebbek,mint a menő vállalkozó.

Az pedig különösen hülyeség,hogy pár hét alatt meg lehet tanulni angolul. Ha ez igaz lenne, a fél ország beszélne már angolul.

Ami a kérdésedet illeti:

Ha a lovárit beszélik,akkor sem tudnak úgy megtanítani,ahogy azt a vizsgákon kérik. A "hivatalos" nyelvtanítás egyetlen nyelven sem egyezik meg a beszélttel.

Szerezd be a tananyagot,és csak a kiejtésben kérj tőlük segítséget.

Mondd meg nekik,hogy tanulod a nyelvet,mert kell a diplomádhoz,és szeretnéd,ha segítenének.

2011. máj. 24. 06:50
 9/23 kepek válasza:
100%
sztem jol össze kell velük veszni igy minden nap alkalom nyilik egy kis nyelvgyakorlásra :)
2011. máj. 24. 07:34
 10/23 anonim ***** válasza:

hát nem itt.. a tanuláshoz bizalom kell a tanító iránt.

Ennyi nincs, hogy kedvesen beszédbe elegyedj?

-Jó napot szomszéd, lenne egy kérdésem: tudna lovárit tanítani ? szükségem lenne rá. Vagy valakit ajánlani,

aki tud tanítani? -én így tenném.

(de nem vagyok biztos, hogy könnyebb lesz, mintha az eszperantót magad folytatnád a vizsgáig..

indoiráni nyelv- a keleti nyelvek még nehezebbek)

[link]

2011. máj. 24. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!