Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hijab? szerintetek hordhatom?

Hijab? szerintetek hordhatom?

Figyelt kérdés

én katolikus vagyok,a párom muszlim.

a vallásomat nem szeretném megváltoztatni,nem is kérne erre az előző házasságából született két lánya,imádja őket,de tőlük sem kéri,hogy hordják a hijabot.

nekem viszont nagyon tetszik és néha szívesen hordanám.

szerintetek katolikusként nem baj ha felvenném?annyira szép és nőies.

2011. máj. 23. 14:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem, sőt, kötelező lenne hordanod keresztényként.

"3

Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten.

4

Minden férfiú, aki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét.

5

Minden asszony pedig, aki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna.

6

Mert ha az asszony nem fedi be fejét, nyiretkezzék is meg, hogy ha pedig éktelen dolog asszonynak megnyiretkezni, vagy megberetváltatni, fedezze be az ő fejét.

7

Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége."

az értelmezés kérdése, hogy csak az imára vonatkozik-e, lényegében a nő azért takarja el magát, mert a férfi dicsősége, bár ez nem csak a templomban igaz rá...

2012. nov. 11. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:
olyan nincs hogy muszlim, a párod, de nem a férjed. akkor ez csak valami kulturális muszlimság, vagy egy újabb átverés, és egy vagy a sok közül
2012. nov. 11. 19:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia :)

Persze hogy hordhatod ez amugy tısztelet jele a leendö ferjed ırant ıs,de elötte beszeld meg vele ıs. A hıjab üzenete: tısztasag,szerenyseg,mas ferfıak ne zaklassanak az utcan..mert en erkölcsös "tiszta" nö vagyok. Igen szerıntem nyugodtan hord,nem veletlen erzed a belsö kesztetest ra hıdd el nıncsenek veletlenek.

2014. okt. 7. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!