Hogyan vélekedtek a romániai magyarokról?
Figyelt kérdés
Az Erdélyiekről2009. márc. 14. 12:44
1/12 anonim válasza:
Olvass bele a Csiki Hirlap SMS-rovataba, foleg a penteki kiadasba es akkor megtudod! Egyfolytaba folyik beloluk a Nagy Magyarsag! En is magyar vagyok es Csikszeredai de nem nem vagyok fajgyulolo!
2/12 anonim válasza:
Évente kétszer megyek Aradra, nyáron és ősszel. Az ottani testvéreink mentalitása teljesen más, mint a miénk: ők sokkal jobb kedvűek, könnyebben veszik az élet nehézségeit, optimisták, mosolygósak, nem találkoztam még idegengyűlölettel, nyitottabbak a világ új dolgaira és nagyobb bennük a vállalkozókedv.
3/12 anonim válasza:
A második vagyok. És hozzátenném, hogy néhány ottani magyar sokkal szebb magyart beszél, mint mi "itthon".
4/12 anonim válasza:
Nekem van egy nagyon jó erdélyi barátnöm. Annyira vicces szavakat ismer. mi nem használjuk ezeket a szavakat. Nem beszél egy picit sem tájszólással de sokkal másabb a szókincse. Amúgy ök is ugyan olyanok mint mi, semmi külömbség nincs. Mi külföldön élünk mindketten itt is ismerkedtünk meg (Anglia) ès egyböl barátnök lettünk.
De a szomszédunkban magyarországon is van egy nö aki erdélyi és ö sem tájszólással beszél csak fura a szókincse a mienkhez képest.
6/12 A kérdező kommentje:
Csak mert én is Erdélyből vagyok, és érdekel h hogyan vélekednek a magyarországi magyarok rólunk. Nagyon idegesít h mindenhol azért utálnak mert román vagyok...csak itt Romániában utálnak mert magyar vagyok.
Amúgy én nem vallom magyarnak magam...ha bárki kérdi erdélyi vagyok.
2009. márc. 14. 17:31
7/12 anonim válasza:
Eddig akárhány erdélyit megismertem, mind csupaszív, igazlelkű, szeretnivaló ember volt! Amikor Erdélybe mentünk, nem győztem csodálkozni a kedvességükön, vendégszeretetükön, pedig mi idegenekként mentünk oda, közös barátokkal. Amikor stoppoltunk Erdélyben, 2 kivétellel magyarok vettek fel minket - mindegyikükre emlékszem ennyi év után is. Az a 4 székely külön feledhetetlen, több órát töltöttünk velük, igazi, falusi székelyek. Külföldi tanulmányútjaim során összefutottam 1-2 erdélyivel - a legsegítőkészebbek voltak mindenki közül! Én tehát csak jót tudok Róluk mondani, nem 1 és nem 2 tapasztalat alapján!
8/12 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint szívósak, talpraesettek, barátságosak, bátrak. Közvetlenek, gyakran az az érzésem, hogy jobban "tudnak élni", mint mi: nehezebb körülmények között sem izgulnak annyit, nem aggódnak, könnyebben érzik jól magukat. Negatív irányban: a mi ízlésünkhöz képest olykor túl kemények, erőszakosak.
9/12 Zenon válasza:
Minden tiszteletem az övék,sokkal különbek egyes anyaországi testvéreiknél.
10/12 anonim válasza:
Én személyesen nem ismerek erdélyieket de nagyon szeretnék megismerni minél többet és így is látatlanban nagyon szeretem őket. Szerintem nem feltétlenül kell ehez az hogy valaha is találkozzunk. Nyáron lesz alkalmam egy hétre kimenni. Már nagyon várom és az elmúlt éveim legszebb egy hete lesz. De kedves barátom engem inkább az szomorít el de nagyon nagyon hogy ti utáltok minket. Ez számomra nagyon szomorú. Eléggé lehangol és nyugtalankodok egész nap. Jó lenne ha együtt élhetnénk újra egy országként veletek. De tudom ti nem tartotok igényt erre és hallani sem akartok ilyesmiről. Ezért marad ez egy éber álom a magamfajta nagyhitűeknek akik még hisznek a mesékben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!