Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi történt vele? Egyik osztály...

Mi történt vele? Egyik osztálytársam. A többi lent

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy osztálytársam, aki ovi óta a legjobb barátom. Régebben nagyon nagy arc volt, minden hülyeségben bent volt, focizott, hülyéskedett. Aztán elkezdett azzal viccelődni, hogy meleg, egy idő után nem tudtuk eldönteni, hogy viccel vagy tényleg az. Szép lassan ezt is elhagyta, magába fordult és azon kívül nem mond sokat, hogy „csá"meg „mi a F@sz folyik itt?". Órákon előfordul, hogy nem ír semmit, elbambul - olyan mintha gondolkozna valamin (elég gyakran). Szóval rajtam meg pár srácon (2-3)kívül nem beszél senkivel. Egy alkalommal megkérdeztem tőle, hogy mi a baja. Azt felete: „Nem szeretnék erről beszélni"

Szerintetek mi lehet vele?

2011. máj. 20. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Hmm lehet tenyleg meleg...

Vagy csaladi gondjai vannak.

Egyszer beszeljetek meg h mi valtozott h o ennyire mas lett es h aghodtok erte!

2011. máj. 20. 20:06
 2/9 anonim válasza:
Próbálj meg beszélni a családjával!
2011. máj. 20. 20:09
 3/9 anonim válasza:

Családi gondok,vagy beteg.

Halottam már olyanról,hogy barátai nem tudták egy nagyon fiatal fiúnak hogy beteg,rákos vagy leukémia vagy valami kisebb is lehet nem kell egyből a legrosszabbra gondolni,és addig ő is ilyen minden csínyben benne volt,focizott,tornázott mozgott,életvidám kisfiú volt,és egyik hétről a másikra olyan lett mintha nem ő lenne....

Szóval vagy pszichológiai,családi vagy betegségi esetleg saját probléma!Érdeklődj a szüleinél,testvérénél...

2011. máj. 20. 20:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
mondta: nem szeretne róla beszélni. és ezt szerintem illik tiszteletben tartani. ha nagy baja van és el akarja mondani, akkor majd úgyis elmondja, de akkor már vegyétek komolyan, bármit is mond
2011. máj. 20. 20:20
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem valami miatt depressziós lett, ha így magába fordult. Erről a témáról ne faggassátok, pláne ha többen vagytok együtt. Éreztessétek vele, hogy a barátotok, és hogy elfogadjátok olyannak amilyen. Bármiről beszélhettek, de ne kérdezzetek rá arra amiről nem akar beszélni.

Egyszer talán, ha majd már eléggé bízik valakiben (vagy magában) el meri majd mondani. És akkor nem elítélni kell, hanem elfogadni, még akkor is ha nem ért vele egyet mindenki. Ha egyszer elmondja, amihez a bátorságát gyűjti, ne alázzátok meg. Ja, és legyetek türelmesek vele.

2011. máj. 20. 20:31
 6/9 A kérdező kommentje:

Pár infó:

-Nem meleg, biztos. Mondott egy mondatot amiből rájöttem, hogy nem

2011. máj. 25. 20:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Pár infó:

-Nem meleg, biztos. Mondott egy mondatot amiből rájöttem, hogy nem.

-A családja se tudja, ők mondtak, hogy beszéljek vele többet, de sajna elég szótan.

-Amikor megkérdeztem ketten voltunk és bicikliztünk, nem volt ott más.

2011. máj. 25. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:
72%

Heló.

Próbálok életszerű választ adni, ugyanis én is ilyen vagyok. Nem is olyan régen még tök vidám, jó fej srác volta, most meg... hát nem szeretnék a depresszióval dobálózni, mert elég elcsépelt mostanság, de hogy valami k*rvára nincs rendben, az biztos. Alig szólok valakihez, nem találom a helyem, állandóan rossz döntéseket hozok. Szótlan vagyok, lehangolt és morcos vagyok, a barátaim kezdenek elhidegülni tőlem, a szüleim meg pláne. Ők értik a legkevésbé, hogy mi van velem. A tanulás nem megy olyan lendülettel, mint régebben, edzésre is egyre ritkábban járok, állandóan alszok és mégis álmos vagyok, alig eszem, egész nap ténfergek.

Én tudom, hogy mi a bajom/ mik a bajaim. Ha valaki szánna rá egy napot, elmondanám. De akkor annyi kéne hozzá, nem kevesebb. Csak tippelni tudok, nem biztos, hogy ugyanaz a helyzet, de meg kell értened, hogy ha valaki ilyen, akkor nem tudja, hogy hogyan oldja meg a baját. Én mindennél jobban örülnék egy képzett szakembernek, aki egyben barát is és megbízhatok benne, akivel rendszeresen beszélhetek, de ilyen nekem nincs. Voltam pszichológusnál, és nem akarok oda jutni, hogy minden pénzünk arra menjen el. A barátaim meg nem azok a fajták, akik nagyon megértenék a gondjaimat. Magamtól meg nem fogok elkezdeni nyavajogni senkinek.

Szóval ha ez a srác olyan, mint én, akkor az eléggé zavarhatja, hogy senki nem érti, mi van vele. Én biztos vagyok benne, hogy ha valaki kellően intelligens és éber, akkor megértené, hogy mi bajom van, csak az a helyzet -és ehhez ilyen helyzetbe kell kerülnöd, hog észrevedd - hogy az emberek marhára nem figyelnek egymásra. Mindenki a saját dolgaival van elfoglalva, sokszor ezért nem veszik észre a még menthető öngyilkosjelölteket. Pedig vészjelzést mindenki ad ki. Én úgy gondolom, hogy az utalásaimból, a viselkedésemből, ha valaki szánna rá időt, ki tudná következtetni, hogy mi a baj velem. De a legtöbben megelégszenek azzal, hogy szörnyülködnek, hogy milyen depressziós vagyok.

Szóval figyelj nagyon, hogy mit csinál és gondolkodj. Ajánld fel neki, hogy beszélsz vele, de csak egyszer! Ha akarja, elfogadja, ha akarja nem. De tartsd rajta a szemed.

2011. máj. 29. 21:59
 9/9 A kérdező kommentje:
21:59-es, ez volt eddig a legjobb válasz. Először olyan érzésem volt mintha az osztálytársam írt volna magáról. Valószínűleg hasonló gondotok lehet, nem tudom, nem vagyok pszichológus. Én annyit tudok, hogy baja van és segítségre van szüksége. Általában az oktatás neki nem tetsző dolgaira világít rá, meg, hogy egy nagy sz@r a világ.
2011. máj. 31. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!