Volt már olyan, hogy betegnek tettetted magad? Mikor és miért?
Többször is. Vannak pl. olyan ismerőseim, akik időről időre kitalálják, hogy találkozni akarnak velem, én viszont nem akarok velük. Ilyenkor ha nem sikerül máshogy lemondani (vannak emberek, akik nem fogadják el, ha azt mondod, nem akarsz velük találkozni!), akkor "lebetegszem".
Suliban szerencsére nem kellett hazudoznom, általánosban egyszerűen anya írt mindenre igazolást, és mivel a legjobb tanuló voltam az osztályban, ezért az osztályfőnök szemet hunyt afölött a tény fölött, hogy a szülő csak három napot igazolhat elvileg...
Aztán egy nagyon laza gimnáziumba jártam, ahol egyáltalán nem vették komolyan a hiányzás kérdését, kb. mint egyetemen, senkit nem érdekelt az igazolás, csak az egyes órák 30%-ánál többet ne hiányozzon az ember.
Viszont később munkából "lógtam" úgy, hogy betelefonáltam, hogy megy a hasam. Bár ezzel sosem napokat, csak ha pár órával később akartam bemenni. Ciki, de ez van.
Melóhelyre volt már példa hogy betelefonáltam...(ahogy párom is,és áthancúroztuk a napot)
nagynéha muszáj 1-1 nem betervezett szabadnap...(persze ehhez olyan melóhely is kell,hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom,hogy másnak kell dolgoznia helyettem...megvárt másnap a munkám...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!