Nem vagyok valami kommunikatív, mit lehet tenni?
12:23-nek igaza van az ilyen embereket tényleg különcnek és magánakvalónak esetleg "bolondnak" nézik mert nem értik miért nem olyan közvetlen és cserfesszájú mint mások. Esetleg azt is hihetik (saját tapasztalat) hogy lenézed őket, azért nem kommunikálsz, vagy csak félszavakkal pusztén udvariasságból. Sajnos ilyenkor hajlamos kiközösíteni a társaság mert nem ért, nem ismer fél tőled és támad.
Szűkszavú lehetsz, de teljesen néma és antiszociális nem, mert azzal nem megnyered az embereket hanem ellenkezőleg elidegenited. A szomszéd ilyen kérdésére az igenen kivül tul sok értelmes válasz nekem se jutott volna eszembe elég egy igen és egy széles mosoly de ha nagyobb lesz a szókincsed, társaságba jársz, tvt nézel nem hiszem hogy ne tudnál frappánsabb is vidám válaszokkal előrukkolni alkalomadtán. Feltalálod majd magad. Ilyenkor pl megkérdezheted, hogy az Ön napja hogy telik, mit csinál ezen a szép délelöttön vagy délutánon? A lurkó hogy van? (ha van gyereke) Kérdezhetsz pl olyat, hallotta-e ezt meg azt a tv-ben, mit gondol erről arról és mindjárt elindul a társalgás. Ha nem tudsz mit mondani bólógass, mond hogy persze, igen, óóó az a szemét! meg ilyenek éppen attól függően miről beszélgettek. Ha van értelmi és érzelmi intelligenciád, beleérző toleráns képességed akkor nem lesz nehéz! Ne félj attól, hogy esetleg nevetségessé válhatsz, az emberek értékelik ha mosolyt csalnak az arcukra, ha valaki meg tudja őket nevettetni!
Nekem is ez a problémám mint Neked,pedig én se vagyok buta. Ha bárkivel neki állok beszélgetni,akkor általában a beszélgetés elején már elcsendesülök és inkább,hagyom az a beszélgető társat beszélni.De nem azért,mert nem akarok dumálni,hanem nem jut eszembe semmi.
Igy csajozni is nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!