Nem vagyok valami kommunikatív, mit lehet tenni?
:D Én is ilyen vagyok.
Passz. Szerintem a megfelelő társaságot kellene megtalálni.
Tetszik ez a kérdés, én is tök ilyen vagyok! Csak szerintem itt nem nagyon fognak tudni okos dologkat mondani. Lehet, hogy hülyeség, de talán egy pszichológus tudna segíteni. (ezt most mgamanak is mondom, csak én nyuszi vagyok elmenni:-))
Amúgy te "csak" butának szoktad magad érezni? Mert én tökre attól félek ilyenkor, hogy ha valaki nem ismer annyira, akkor morcosnak, ellenségesnek, barátsátalannak, antiszociálisnak, meg ilyeneknek néz.
^ ^ Ez tényleg hülye kérdés. :)
Én ilyenkor többnyire nagy levegőt veszek és elkezdek pofázni BÁRMIRŐL, csak legyen változatosabb mint a "jól vagyok-ti is jól vagytok?" rutin. Tulajdonképpen egy idő után rájön az ember hogy mindig lehet olyat mondani ami a másiknak információ pl. "az aszalt szilva most egy tízessel olcsóbb". Ha akarsz barátkozni - ami ilyen kotnyeles szomszédnál nem biztos hogy kell :) - akkor az ilyen "te is-én is" dolgok pl. hogy mindketten utáljátok hogy lassú a lift is segítenek.
Szerintem mindenképpen érdemes fejleszteni, de nyugodtan irányíthatod te is a társalgást, ha úgy érzed hogy hülye a téma tereld másra a szót.
Velem is pont ez a helyzet, de én olyan társaságba vagyok akiket szeretek és ugyanazok az érdeklődéseink..mégse tudok néha megszólalni. Van mikor én is csak elkezdek beszélni bármiről de utána meg már hülyén érzem magam..
De velem az a gáz hogy pl akárhányszor voltam diákmunkán, a melótársaimmal alig tudtam beszélni. Max ilyen mióta dolgozol itt? hogy megy? meg ilyenek jutottak eszembe de most ebből nagy csevej nem lenne. Egyszerűen nem tudok "idegenekkel" semmiről beszélni. Hozzátéve hogy az én érdeklődési köröm elég más mint az "átlagnak"..így "normális" emberek között nem érzem jól magam.
Remélem érthetően írtam.
Én kommunikatív vagyok, talán mert lány vagyok, nem tudom. Bárkivel, bármilyen témában el tudok beszélgetni. Sokszor gondolkodtam azon, hogy milyen rossz lehet azoknak, akik nem ilyen "csicsergősek", de aztán rájöttem, hogy ők legalább tuti nem mondanak semmi hülyeséget. :)
Mert sajnos én pl hajlamos vagyok előbb beszélni és aztán gondolkodni... így könnyen elpletykázom magam pl és aztán meg bánom, hogy megszólaltam.
Na, Te ilyen hibába tuti sosem fogsz esni. :)
Szóval mindennek meg van a pozitív és a negatív oldala.
De, ha szeretnéd fejleszteni magad, azt javaslom dolgozz ki magadnak sablon mondatokat, amiket bármikor bevethetsz, mint a nyelvtanulásnál.
Olvass sokat, az fejleszti a szókincsed és beszélj, beszélj, beszélj.... nincs más titka.
Én is igy éreztem, de aztán elkezdtem aktivabb lenni többet beszélni, jobban megnyílni az embereknek és azt tapasztalom hogy mindig van miről beszélgetni! Azt meg nem hiszem el hogy diplomás létedre semmilyen témához ne tudnál hozzászólni, ha eddig nem éltél burokban (mert nem a lexikális tudás a fontos, hanem a tapasztalat)
Láttam nagyon okos, értelmes és kommunikativ általános iskolát végzett embert és láttam már nagyon buta, begyöpösödött agyú sekélyes diplomást is. Utóbbiak elhiszem, hogy nem tudnak miről beszélni de aki nem csak tanult hanem élt és tapasztalt is közben, járt buliba volt társasága az nem hiszem hogy ne tudna jó beszélgetéseket folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!