Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van rajtam kívül olyan aki...

Van rajtam kívül olyan aki nem használ mobilt, nincs pénztárcája és bankkártyája?

Figyelt kérdés

Én ezek nélkül élek, utalhat valamire?

18éves srác vagyok

2011. máj. 7. 16:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Őszintén, bennem - bántás nélkül - ugyanaz a kérdés merült fel, mint az első válaszolóban. Ezek közül max. a mobil mellőzése olyan "hű" dolog, hisz a pénztárcát megoldod másként, nem pénz nélkül lófrálsz a nagyvilágban, bankkártyára 18 évesen nem volt szükséged (majd lesz..). Ha meg interneten nyomulsz, annyira nem szakadtál el az információs társadalomtól.
2011. máj. 7. 17:20
 12/26 A kérdező kommentje:
Én lehetőleg ezek nélkül akarok élni
2011. máj. 7. 17:23
 13/26 anonim ***** válasza:
Szép elképzelés, de sajna ez ma már szerintem lehetetlen.:-/ Ha már csak munkához szeretnél jutni (még ha saját vállalkozásod is van), ott is megkövetelik, hogy könnyen elérhető legyél, legyen bankszámlád stb.
2011. máj. 7. 17:27
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

És ettől miért lesz jobb az életed? Mert ha arról írtál volna ki kérdés, hogy te 18 éves létedre nem cigizel, nem iszol, nem bulizol, akkor nagyon sokan azt választolták volna, hogy végre egy normális fiatal, viszont szerintem ebben sem lenne igazuk. Ez nem olyan hű de nagy dolog.

Én is 18 éves vagyok, telefonom van, muszáj, h min. a szüleimmel tudjam tartani a kapcsolatot ha nem vagyok otthon. Pénztárcám szintén van, most mi értelme lenne ha beledobálnám a táskámba a pénzem, azt turkáló módban venném mindig elő?

Bankkártyám is van, hisz a diákmunkához kellett, és majd kelleni is fog az életben. Ha ezek nem lennének az életem ugyan olyan lenne, csak nem lenne iylen kényelmes. Mobil nélkül meg életveszély lenne este mászkálnom bárhol is, hogy hívnék segítséget? megdobálnám a zsebembe tartott apróval vagy mi?

2011. máj. 7. 17:28
 15/26 A kérdező kommentje:

Én már átestem sok olyan dolgon aminél egy mobilhoz szokott ember rögtön telefonálna, de én nem érzem szükségét ha eljövök otthonról szólok hogy majd jövök

Tudják hogy megbízható vagyok nem kell félteni, meg én is nyugodtabb vagyok hogy nincs mobilom ezáltal nem tudnak zavarni semmilyen formában a nap bármely szakában

Sok munkahelynél kézbe adják a pénzt, és megbízhatóbb mint a banki megoldás

2011. máj. 7. 17:34
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát, de ne haragudj, ha mégsem adják a kezedbe a pénzt, akkor addig keresel munkahelyet - mikor Magyarországon eleve úgy dobálják az emberek után a jobbnál jobb munkalehetőségeket.. - amíg ilyet nem találsz? Arra meg számíthatsz, hogy ahhoz se fognak gratulálni, hogy neked nincs mobilod, mert nem szeretnéd, hogy bármikor el tudjanak érni.. Szerintem nagyon hamar fel fogod adni ezeket az elképzeléseidet, ha majd függetlenedni szeretnél szüleidtől, és meg akarsz élni.
2011. máj. 7. 17:39
 17/26 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod, hogy zavarjanak, akkor kikapcsolod a mobilt.

Csak emiatt szerintem is hülyeség abszolút elvetni.

21/F

2011. máj. 7. 17:42
 18/26 anonim ***** válasza:
Én igen, pont ugyanezek nincsenek nekem sem. Sok pénzt nem hordok magamnál: 2 buszjegyre valót minden nap zsebben + táska rejtett belső zsebében még valamennyit, onnan úgy sem lopják el. 17 F
2011. máj. 7. 19:11
 19/26 anonim ***** válasza:
De később lesz bankszámlám, kártya is, és egy mobil is - de nem fogom elfelejteni, hogy melyik mire való.
2011. máj. 7. 19:13
 20/26 anonim ***** válasza:

Biztos van.

Van egy osztálytársam aki 18 éves és nincs telefonja. Bankkártyája van mert arra kapjuk az ösztöndíjat, muszáj volt számlát nyitni. Azt nem tudom hogy van e pénztárcája de nem szokott pénzt vinni magával csak ha tudja hogy venni fog valamit.

A mamámnak nincs mobilja, nincs bankkártyája csak bankszámlája van mert arra kapja a nyugdíjat. Pénztárcája van.

Nekem bankkártyám csak 1-2 éve van mert az ösztöndíjat arra kapom, amúgy nem lenne, van olyan haverom akinek 2 is van. Telóm van, pénztárcám van.

2011. máj. 7. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!