Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz hogy elfogadtam?

Szerintetek gáz hogy elfogadtam?

Figyelt kérdés

Találtam a minap egy bankkártyát, és megkerestem a neten hogy kié. Mikor jött érte kaptam tőle pénzt, nagyon nem akartam elfogadni de erőltette.

Olyan bűntudatom van miatta, mert nem ezért akartam segíteni.

Ti is elfogadtátok volna?

2011. máj. 6. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

szerintem igen :) sokkal többet segítettél neki, mintsem amennyit kaptál

megérdmelted

örülök hogy vannak még ilyen becsületes emberek :)

2011. máj. 6. 22:16
 2/14 anonim válasza:
90%
Nem gáz. Vissza akartad utasítani, ő meg erőltette, tehát neki így jó. Örülj neki! Ha meg nagyon zavar, akkor ajánld fel jótékony célra.
2011. máj. 6. 22:18
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Le a kalappal előtted! Örülök hogy vannak még ilyen emberek. Helyesen cselekedtél. Én is elfogadtam volna.
2011. máj. 6. 22:19
 4/14 anonim válasza:
88%

Szia!

Mi tavaly kétszer is találtunk telefont,előtte való évben meg bérletet és pénztárcát is. Mi mindig megkerestük a tulajdonosokat és visszaadtuk nekik. Mindegyikőjük adott valami,mert már a telefonban ajánlották a jutalmat,de mondtam hogy pénzt nem fogadok el. Kaptunk,bort,virágot,csokit stb. Szerintem nem volt gáz,hogy elfogadtad,mert ő megakarta hálálni neked,hogy becsületes voltál(ami ma már ritkaság). Ahogy egy előző válaszban is olvasod,neki többet ért az a kártya.

Amúgy csak gratulálni tudok,hogy ilyen rendes voltál :)

2011. máj. 6. 22:21
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem gáz. Végül is becsületes megtaláló vagy, és gondolom, még így is jobban jött ki, mintha letilttatta volna a kártyát és csináltatott volna újat. Így mindenki jól járt.
2011. máj. 6. 22:21
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem nagy pénzről van szó. 2ezer Ft-ról, de akkor is. Teljesen meglepődtem, nem gondoltam ilyenre.

Nagyon örült neki hogy megtaláltam, azt mondta a bankban többet fizetett volna új kártya meg a letiltás miatt és inkább nekem ad belőle.

2011. máj. 6. 22:22
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon rendes vagy, hogy visszaadtad. Minden elismerésem. Vonakodtál tőle elfogadni a pénzt, és ő mégis szerette volna neked odaadni hálája jeléül, úgyhogy nem kell bűntudatot érezned ez miatt. Igenis büszke lehetsz magadra!
2011. máj. 6. 22:27
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
Simán, végtére is jót tettél neki. Amúgy grat,
2011. máj. 6. 22:29
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Ilyenkor az ember arra gondol, hogy ha ő hagyta volna el milyen érzés lenne. Én tuti kibuknék. :) Eszembe sem jutott máshogy cselekedni.

2011. máj. 6. 22:29
 10/14 anonim ***** válasza:
85%
Én is elfogatam volna, egyáltalán nem gáz :)
2011. máj. 6. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!