Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elértétek végül az álmotokat?

Elértétek végül az álmotokat?

Figyelt kérdés
Mindenkinek van egy (legfeljebb tényleg elérhető) álma, amiért tenni kell, akarat kell hozzá, kitartás, stb..... Én folyton kételyek közt vagyok, hogy: merjek kockáztatni az álmom érdekében, vagy hagyjam az egészet.... Egyszer ez, másszor az. Nektek mi volt az álmotok? Sikerült elérni végül?
2011. ápr. 30. 23:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Én éppen úton vagyok az álmom felé (egy naaagyon hosszú úton :D)

Amúgy neked mi az álmod, hogy ennyit görcsölsz miatta? Mit kéne kockára tenned?

2011. ápr. 30. 23:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Még nem tartok a "végül"-nél :)
2011. máj. 1. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem az út folyamán alakult ki az álmom, nem volt olyan, hogy pl gyerekkorom óta orvos akartam lenni, és végül összejött... inkább úgy mondanám, hogy a szerencsés véletlenek sokasága, hogy mi is lett (lesz majd februártól, akkor végzek) a szakmám, és nagyon örülök, hogy így alakult.

Kedden megyek majd be a (remélem) leendő munkahelyemre beszélni a főnökkel, sok minden fog ezen múlni, meg a következő pár hónapon (szakdoga, nyelvvizsga, államvizsga stb).

Szerintem mindenképpen érdemes harcolni az álmokért, főleg, ha úgy látod, hogy van értelme.

Én egy időben divattervező akartam lenni, azért nem érte volna meg harcolni, mert egyrészt annyira nem vagyok kreatív, amennyire kellene, meg divattervezőként szinte csak külföldön lehetne élni, de én itt akarok maradni.

Szóval az évek alatt kialakult egy út, aminek a végén járok, az álmom csak annyi, hogy ott kapjak munkát, ahova kedden készülök, és ehhez az kell, hogy a következő pár hónapban minden sikerüljön, aminek sikerülnie kell, de ez 90%-ban rajtam múlik (sajnos nem 100%-ban...)

Mindenkinek érdemes egy REÁLIS célt kitűznie maga elé, vagy több apró mérföldkövet, és lépésről-lépésre teljesíteni, máshogy nem is lehet boldogan élni.

Sok sikert mindenkinek a cél eléréséhez!

2011. máj. 1. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyelőre két álmom van. Az első és legközelebbi, az az egyetemen való "ütemszerű" haladás, hogy végezni tudjak a négy év alatt, majd újabb két év mesterképzés, és egy jó állás. Mindezek mellett szinte elérhetetlen célnak, és ezáltal hatalmas álomnak számít nálam az, hogy 30 éves korom előtt tudjak családot alapítani, gyermekeket szülni. 20 éves vagyok, 5 évem van még, az idő pedig pörög. :)
2011. máj. 1. 13:07
 5/5 anonim ***** válasza:

volt már amit 'megálmodtam', elértem, majd kiderült hogy nem is annyira jó. előfordult ilyen magánéletben is és karrierben is.

de attól még ábrándozok továbbra is ;)

2011. máj. 1. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!