Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora az a legkisebb fogyasz...

Mekkora az a legkisebb fogyasztás, amit elértetek egy 1.4-es 60LE-s f astrával?

Figyelt kérdés
Én most nagyon elégedett vagyok magammal,mert közel egy év próbálozás után sikerült 6L alá mennem.Kezdetekben 7-9 is volt.Idén télen értem el a 6L-t.Azon voltam,hogy még ezt is csökkentsem és most sikerül 5,7-et elérnem.A körülmények elég vegyesek,mert 60 Km-t megyek egy nap úgy,hogy falu-főút-autópálya-város.város-város-főút-falu-főút-falu.Nektek mennyit sikerült elérni?
2011. márc. 20. 20:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Apám az 1.4-es 60LE-s Corsánál 5,1-et is elért.
2011. márc. 20. 20:20
 2/12 anonim ***** válasza:
haveromnak kb 7L volt a legkevesebb az övével
2011. márc. 20. 20:23
 3/12 anonim válasza:

1.4 es Injektoros az enyém 60 paci ezis .. 5,7-6,5 liter

ha tolom neki forgatom , 130-150 el hajtom akkor 9-10 lity :) de akkor kapja keményen!

2011. márc. 20. 20:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Jaaa,megkapja a magáét rendesen olyankor.Csak sajnálom szegényt,mert ez tényleg nem erre való.A tiédnek mi a végsebessége?Egyszer sikerült mennem vele 170-nel,de lejtett egy picit az út:D
2011. márc. 20. 20:38
 5/12 T5- ***** válasza:

Apáméval mentem úgy, hogy utáltam magam városban, de azért főleg főúton mentem vele. 140-150 km-ből számoltam egy átlagot, és így kaptam 6.8 litert/100km-t. Jól beállított előgyújtással, kicsit túlfújt gumikkal.

(amúgy caravan kaszni)

Azt mondta ő sem tudott kevesebbet kihozni belőle. Nem egy kis fogyasztású autó...

Az átlag az ilyen 7,5-8 liter inkább.

2011. márc. 20. 20:38
 6/12 anonim ***** válasza:

Tudom nem ehhez tartozik, de milyen érdekes, hogy Nekem 2.2-es benzines omegám van, kombi, önsúly 1700kg és átlag 9-10 litert eszik vegyesben és autópályán is 160-170-el járok vele.

Ez hogy van?

2011. márc. 20. 21:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Elég sok tényezője van annak,ami csak rajtam múlik,hogy ez így kijött,de ebben az intervallumban nagyon figyeltem,hogy semmi ne növelje a fogyasztást.Szerencsére élvezem ezt.Jó így menet közben számolgatni.

Utolsó válaszolónak ajánlanám az előtted válaszoló T5-öt.Már válaszolt néhány kérdésemre és olvastam máshol is a válaszait.Ő egy igen nagytudású ember lehet.Biztosan tud érthető magyarázatot rá.

2011. márc. 20. 23:11
 8/12 T5- ***** válasza:

Köszönöm kedves kérdező az elismerést, igen jól esett olvasni a soraidat. Jó érzés, ha valaki hasznosnak ítéli meg azt amit itt csinálok. Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy vannak még itt páran akik nálam többet tudnak szerintem. Nekem is még van mit tanulnom bőven :-)

Az Omegának szerintem elég jó ez a fogyasztás amit írt.

Az, hogy miért ilyen viszonylag kicsi a fogyasztásbeli eltérés a két motor között, szerintem elsősorban a befecskendezőrendszerben, a motorvezérlésben, a jobb gázcserében, stb. keresendő. Egy szóval ezek a z22xe meg y22xe motorok jobb hatásfokon működnek mint a fent említett erőforrás. Persze ahogy a kérdező is írta, rengeteg olyan tényező van, ami befolyásolja a fogyasztást. Egy 2.2-es Omegával is lehet produkálni bőven 15 liter feletti átlagot, csak őt kevésbé kell taposni, hogy úgy menjen mint egy 44kW-os Astra.

De, ha érdekel a téma, akkor, nyiss neki egy új kérdést, bár szerintem csak érdekességként jegyezted meg.

2011. márc. 21. 21:00
 9/12 anonim ***** válasza:
0L mert bese indítottuk xd
2011. márc. 24. 00:42
 10/12 A kérdező kommentje:
Jaaa,olyankor az enyém is ennyit eszik.:)
2011. márc. 24. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!