Miét ennyire buták az emberek?
Figyelt kérdés
Nagyszüleim céget vezetnek.(pékséget) A munkások nagy része (nem direkt) nagy adóssággal rendelkező ember, nem olyanok, akik csak úgy ugrálhatnak ide-oda. Tisztességes (kb 150 E Ft) fizetést kapnak havonta, sokszor előre elkérik, mert annyira nincs nekik, sok a törlesztőrészletük, van adósságuk stb... Nem kell megszakadniuk a munkában sem. Mégis egyre jobban tapasztalom, hogy nem becsülik meg a munkahelyüket, a fizetésüket (arról nem is beszélve, hogy a fizetésükön felül minden nap kapnak kenyeret is, ebédet is, ingyen) Be vannak jelentve, tiszta, szép helyen dolgoznak, mégsem felel meg nekik (ezek szerint). Miért nem becsülik meg a munkahelyüket pont most, amikor ennyire sok a munkanélküli, és nagyon ritka a (jó, nem jó) munkahely? Már az 5. ember akar kilépni, mondván sokat kell dolgozni... napi 6-7 órát dolgoznak, van, hogy nincsenek is beosztva abba a műszakba, ez sok lenne? Hülyítik egymást, ki-be lépkednek a munkahelyről, utána meg jönnek vissza sírni, hogy átkozzák azt a napot, amikor kiléptek, vegyük vissza őket, mert egyre több az adósság. Ennek így mi értelme van? Mégis miféle megváltást várnak másik munkahelyen?! A legtöbb kilépett munkás a mostani fizetéséből még az adósságát sem tudja törleszteni, van olyan, akitől azóta elvették a kocsiját is, emiatt. Normálisak, hogy ezzel játszanak? :O2011. ápr. 28. 19:57
1/4 anonim válasza:
én ezzel úgy voltam,hogy az első ilyen jelre kirugtam az illetőt. Voltam én rohadt szemétláda, meg minden.demegmondtam,hogy nem kényszer nálam dolgozni.
Most van 20 emberem,akik boldogok,hogy itt lehetnek, tudják,hogy jó pénzt kapnak, tudják, ha valami baj van mindíg jöhetnek hozzám.
De ilyen kavarós belép és észreveszem, azonnal repül. A többiek érdekében is. Maximum elmond mindennek... kibírom
2/4 anonim válasza:
El vannak kapatva.
Akiket én ismerek, rosszabb munkakörülmények között kevesebb fizetésért dolgoznak, mégsem jut eszükbe, hogy otthagyják.
3/4 napietus válasza:
mert nagyon jó dolguk van ott, és nem tudják elképzelni, hogy ami Nálatok természetes, az máshol bizony nem az. meg bizonyos cégek is csábítgatják az embereket, ígérnek fűt-fát, aztán csak akkor derül ki, mikor már ott dolgozik, hogy mégsincs ez, mégse lesz az, meg késnek a fizetéssel, viszont a túlóra kötelező, szóval a fonákja. szakmunkásokból sokfelé hiány van, szóval előállt az a helyzet, hogy nemcsak a munkavállaló akarja "eladni magát" a munkaadónak, hanem ez fordítva is megy. és ugye a zöldséges sem a rohadt almát teszi felülre, hanem a szépet. aztán otthon derül ki, mi is került a zacskóba...ez ugyanaz. és sok ember sajnos nagyon naiv, és nem lát az ígérgetések mögé. eggyel kéne megcsinálni, hogy nem veszik vissza a nagyszüleid, akárhogy könyörög, a többi utána meggondolná.
4/4 A kérdező kommentje:
Volt olyan, aki egy távoli rokonunk, és őt nem vettük vissza, hiába jött könyörögni, de ezen olyan idióták, és nem tanulnak belőle... jönne vissza az összes, folyton az ajtóba állnak, h hagy kapjanak még egy esélyt. :@ :S
2011. ápr. 29. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!