Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hazudoznátok, titkolóznátok...

Hazudoznátok, titkolóznátok vagy őszinték lennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok kb. 1 hónapja, de nem tudja a szűk családon kívül senki, mert nagyon szégyellem. Ismerőseimnek, barátaimnak hazudok, titkolom előttük. Ők úgy tudják, hogy még a legutolsó munkahelyemen vagyok.

Szinte mindegyikük hosszabb ideje dolgozik valahol, én pedig nem tudok állandó munkát találni, csak ideiglenes adminisztratív jellegűeket.

Egyre jobban zavar hogy hazugságban élek...

26/F

2011. ápr. 22. 16:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy csak protekcióval megy. Máskor már próbáltam segítséget kérni ismerősöktől, írtam iwiwen egy csomó embernek levelet is. Semmi eredménye nem volt. Akkor meg minek nagydobra verni?
2011. ápr. 22. 16:33
 12/13 napietus ***** válasza:
100%

szerintem ne titkolózz. előfordul ilyen, sőt a mai világban ez mindennapos dolog, hogy valakinek hosszabb-rövidebb ideig nincs munkája. lehet, hogy valamelyik haver még segíteni is tud, szól, ha náluk van üresedés, esetleg pár jó szót az érdekedben. én tudom, hogy ez nem jó dolog, de ez van: akapcsolati tőke többet ér a legfényesebb bizonyítványnál és minden gyakorlatnál. rajtam is volt, hogy segített valaki, és én is raktam már be embereket néhány helyre (persze olyanokat, akikről tudtam, hogy nem fogok égni velük). szóval ne félj elmondani a helyzetedet a többieknek.

29/N

2011. ápr. 22. 17:53
 13/13 anonim ***** válasza:

nem kell nagy dobra verni, de hazudni emiatt semmiképpen sem szabadott volna. Nem éri meg... És nem szükséges összehívnod a társaságot sem, hanem amikor legközelebb találkozol velük együtt vagy külön-külön, elmondod, hogy mi a helyzet.

Munkaügyi központban nincs nálatok álláskereső klub? Ott is segítenek, de sajnos leginkább csak magadra számíthatsz... A klubban sok hasznosat mondanak és tanítanak, pl. a barátaidnak ne úgy írd a levelet, hogy SEGÍTSÉGET, hanem INFORMÁCIÓT kérsz. Máris másképp fest/hangzik a helyzet. Hiszen nemcsak neked jó, ha melózol, az a munkaadónak is ugyanúgy kell a munkaerő, mint neked a munka...

Esetleg munkaügyi által támogatott tanfolyam? Tanulhatnál is, ha van rá lehetőség. Nyelvet, szakmát, ... Sok sikert!!!

2011. ápr. 22. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!