Igénytelenség, ha valaki megtehetné anyagilag, hogy luxusban éljen, de nem teszi?
Figyelt kérdés
Pl. vehetne egy hatalmas villát, nagyon szép kocsit, de ehelyett minden anyagiakkal kapcsolatos dologból megelégszik a "középszerűvel" és megveszi akár a Tesco gazdaságos termékeket is. A pénzét beteszi a bankba nehezebb időkre.2011. ápr. 20. 18:04
1/7 anonim válasza:
Dehogyis. Az igénytelenség az nem ez. Sőt, jól teszi, ha gondol későbbre is.
3/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem igénytelenség! Ha nekem is sok pénzem lenne, akk sem élnék máshogy, még ha megtehetném akk sem, mert nem szabad visszaélni az élet ajándékaival, mert bármikor elveszíthetjük őket, és ha valaki megszokja a jólétet, nehezen fog beletörődni abba, ha egyszer elveszíteni vagyonát, viszont ha valaki addig is átlagosan élt észre se fogja venni. Mindenben a mértékletességre kell törekedni, mert ekkor leszünk erkölcsösek és igazán boldogok. A boldogság az élet apró örömeiben rejlik, jó ha ezt mindenki tudja!
4/7 anonim válasza:
miért éljen villában ha mondjuk egyedül van és egy sima lakás is megteszi? a tesco gazdaságos temék kb ugyanaz mint a többi csak nincs csilli-villi csomagolásban. én inkább azt mondom hogy a földön jár és nem egy beképzelt sznob.
5/7 A kérdező kommentje:
Itt olvastam már nem tudom, hogy melyik kérdésnél, hogy egyik válaszolónak van egy gazdag ismerőse és milyen igénytelen szerinte, mert nem vesz vagyonához illő kocsit és megveszi a Tescos termékeket.
2011. ápr. 20. 18:17
6/7 napietus válasza:
mondjuk Tescos termékeket nem vennék meg, de nekünk is lehetnének drágább autóink, vagy mehetnénk drágább helyekre nyaralni ha ez számunkra fontos lenne. nem igénytelenség ez, egyszerűen mindenkinek más a fontos.
29/N
7/7 anonim válasza:
Nem!
Ha egyszer gazdag leszek, nem lesz nagy autóm, sőt különösebben nem is vágyom autóra. Nagy házat sem akarok, inkább egy kényelmes, normális kis kuckót, amin érzem, hogy az enyém, nem egy kihalt kastély. Amire költeni fogok, az az utazás. Nekem ez a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!